Atmosfera Astrala in Octombrie 2017

O relatie functionala, profunda si echilibrata

Luna Octombrie are in plin plan energia planetei Venus (prin intermediul Balantei) si energia planetei Marte (prin intermediul Berbecului si Scorpionului – Marte este guvernatorul clasic al acestei zodii). Cele doua planete ne vorbesc foarte bine despre relatii, despre feminin si masculin, despre echilibrul celor doua principii, atat in interiorul nostru, cat si in felul in care relationam, despre independenta versus ideea de cuplu.

Si ca tabloul sa fie intregit perfect, avem si o mare doza de Mercur (prin intermediul Fecioarei, semn in care Marte si Venus vor face o conjunctie si Scorpionului, semn in care urmeaza sa intre Mercur). E foarte frumos cum lucreaza Cerul si toate lucrurile sunt in stransa legatura, desi par diferite, tot timpul exista un punct comun, energiile sunt complementare.

Mercur devine un punct de echilibru intre Marte si Venus pentru ca el este o planeta ce contine ambele principii. Mercur este Alchimistul ce contine in mod perfect atat energia masculina, cat si pe cea feminina, este yin si yang.

Dar hai sa le luam pe rand, sa vedem cu se tese povestea lunii Octombrie:

5 Octombrie 2017: Luna Plina in Berbec

La modul general, Luna Plina provoaca anumite teme din vietile noastre care s-au dezvoltat in saptamanile anterioare si care acum au ajuns la final de ciclu, s-au copt si suntem gata sa adunam roadele si sa le expunem publicului.

Cand Luna se afla in Berbec devine o luptatoare pentru independenta, actiune, explorare, initiativa, este curajoasa, puternica, spontana si ii place sa conduca, sa fie liderul. Desi un pic grabita sa actioneze si sa reactioneze, fara sa si dea timp sa gandeasca, sa inteleaga si sa coopereze, Luna in Berbec s-ar putea sa vina la pachet cu niste reactii emotionale foarte puternice, pe care nu ne sfiim sa le comunicam, insa pe care avem curajul si ocazia sa le vedem, sa le exploram si sa le intelegem.

Luna ne vorbeste despre cele mai adanci nevoi ale noastre, iar in Berbec vorbeste despre a actiona pentru implinirea lor. Axa Berbec-Balanta (locul unde se afla Soarele acum) vorbeste despre Eu vs Relatie, despre Independenta vs Dependenta, despre cum putem sa avem o relatie frumoasa si implinita, dar fara sa ne pierdem identitatea, integritatea si scopurile personale, cum sa ramanem in contact cu cele mai mari nevoi ale noastre, dar sa nu le pierdem din vedere in momentul in care ele se intersecteaza cu nevoile partenerului.

5 Octombrie 2017: Venus in conjunctie cu Marte in Fecioara

In acelasi timp cu Luna Plina in Berbec, Marte si Venus isi dau mana in Fecioara, ceea ce ii face sa isi doreasca mai intai de toate o relatie functionala, practica, de calitate si eficienta. Se face o analiza detaliata a relatiei din care reiese un bilant despre cum putem opera intr-un mod cat mai echitabil in cadrul ei.

10 Octombrie 2017: Jupiter intra in Scorpion

Relatii superficiale (Jupiter in Balanta) versus relatii adanci, pline de sens. Relatia pe care o ai cu tine o iei tot timpul in relatia cu un partener. Jupiter in Scorpion ne cere dezvoltarea intimitatii cu noi si cu ceilalti, cautarea unei comuniuni dincolo de suprafata si putem avea o dorinta mai mare de a ne conecta cu ceilati la un nivel mai adanc si mai emotional, sa dobandim relatii intime mai pline de sens, sa imbratisam vulnerabilitate emotionala si sa ne impartim cele mai ascunse secrete in relatie. Citeste aici pe larg.

14 Octombrie 2017: Venus intra in Balanta

Venus revine acasa, in domicilul sau, si aduce o energie ce ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile frumoase in viata, sa aducem echilibru, armonie si pace in relatii, sa ne vindecam si sa crestem impreuna intr-o relatie de cuplu. Totul trebuie sa fie echitabil pentru Venus, talerele Balantei se destabilizeaza cand raportul dintre ele nu este egal.

Iubirea nu este doar o emotie, este o ENERGIE care vine prin tine, una care se comporta ca un AGENT DE TRANSFORMARE pentru tine si pentru ceilalti. Puterea iubirii e ALCHIMICA – poate fi vindecatoare cand cineva te iubeste. Si nu e vorba doar de iubiti, ci si de prieteni buni, iubirea unui profesor, student, partener de munca. Orice uniune bazata pe iubire are putere de vindecare.

17 Octombrie 2017: Mercur intra in Scorpion

Mercur (Hermes) era cel care avea puterea de a merge atat in cer pentru a fi mesagerul Zeilor, cat si pe pamant sa traiasca alaturi de oameni, dar si sub pamant la Hades. Mercur in Scorpion are abilitatea de a cobora mintea in adancurile inconstientului pentru a aduce la suprafata material ingropat ce poate fi apoi examinat la “lumina” constientului. Mercur devine un foarte bun detectiv, un fin observator si un psiholog excelent. E un moment ideal sa ii folosim energia in scopuri personale, sa cautam lucurile din noi care cer sa fie scoase la lumina si constientizate, sa gasim echilibrul interior pe care il putem afisa cu usurinta in exterior prin relatiile de cuplu, sociale si profesionale atat de urmarite de Balanta.

19 Octombrie 2017: Luna Noua in Balanta / Soare in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec

Balanta vrea iubire, uniune, parteneriat, iar Uranus in Berbec are nevoie de spatiu, independenta, autonomie, loc de miscare si libertate sa faca ce vrea, cand vrea. Relatia e vazuta ca o pierdere a libertatii si individualitatii, ca o frica de a fi inghitit de partener.

Scopul Balantei este este de a forma legaturi armonioase si adanci, strategia este sa invete compromisul fara sa isi compromita esenta, iar pericolul este sa devina atat de dornica sa pastreze armonia in relatie, incat incepe sa rupa bucati din ea, cu timpul devine nervoasa si tot echilibrul de care atata nevoie este pierdut.

Aici intervine munca in profunzime facuta de Fecioara si de Scorpion anterior. Venus nu este doar planeta iubirii si a relatiilor, este cea care ne ajuta sa ne identificam foarte clar ce valoram, ce ne place, ce ne aduce placere. Aici Venus serveste Soarele, nevoia solara de a creste si a ne dezvolta intr-un individ anume. Sa definesti ce valorezi, ce doresti si ce afinitati ai iti da o idee mai clara despre identitatea ta individuala si unica.

Fara sa stim ce pretuim, suntem pierduti, nu stim cine suntem! Si nu putem sa dobandim stima de sine si satisfactie in viata. Daca nu actionam conform dorintelor Venusiene, pierdem respectul de sine, ne murdarim intr-un fel. Primul pas este sa ne definim valorile. Altfel, nu ne acceptam si nu ne aratam iubire si asta aduce deficiente in alte zone de viata, mai ales in cea relationala. Daca nu ne iubim si nu ne respectam, nu o sa credem niciodata ca altcineva o poate face.

Prima relatie este cu tine si trebuie sa fie una bazata pe iubire, respect, stima, acceptare totala, chiar si partile mai putin bune (pe care le poti oricand transforma). Este baza pentru a obtine relatii sanatoase si fericite.

22 Octombrie 2017: Marte intra in Balanta

Marte in Balanta sugereaza o noua intalnire cu Venus si echilibrul acestor doua energii, femininul si masculinul. Marte este planeta dorintei, e o planeta care actioneaza si vrea sa capete tot timpul ce isi doreste. Marte e destul de individualist, insa in Balanta invata sa se afirme pe sine cu gratie, prin intermediul relatiilor. In Balanta urmareste sa capete echilibru, frumusete, pace si corectitudine.

Venus vorbeste si despre talentele si valorile noastre personale, iar Marte despre dorinte si despre felul in care actionam pentru a le pune in practica. Impreuna ne poate ajuta sa ne punem talentele personale in practica, sa ne afirmam personalitatea si puterea personala.

Energia masculina si feminina se afla in fiecare dintre noi, nu conteaza daca suntem barbati sau femei, si mai mult decat atat, ea trebuie intotdeauna sa tinda catre echilibru. Prea multa energie feminina ne poate bloca nevoia si puterea de a actiona, vointa si dorinta, iar prea multa energie masculina ne face sa pierdem legatura cu emotiile noastre, cu puterea de a crea si de a ne adapta. Cele doua principii sunt simetrice, nu in opozitie sau contradictie, ci din contra, se completeaza si se transforma unul in altul.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.