Alchimia Hartii Astrologice

Scopul Alchimiei nu era transcenderea materiei, ci mai degraba manifestarea spiritului in materie. Cum putem face asta? Prin eliberarea sufletului si corpului si aducerea lui in forma originala, cea de recetivitate pura. “Materia Prima” era considerata substanta primara a lumii, dar si a sufletului, ea continea totul si era prezenta in tot.

Harta Natala devine “Materia Prima” – desfasuratorul ciclurilor astrologice, iar planetele devin etapele spre “Piatra Filozofala”.

Alchimia are trei etape:

Prima este innegrirea – Nigredo. Negrul este asociat cu miscarea in jos, in materie, departe de originea luminoasa.

A doua este albirea – Albedo. Albul este asociat cu miscarea in sus, aspiratie spre origine sau lumina.

Iar ultima faza este inrosirea – Rubedo. Rosul sau Movul Roial este asociat cu tendinta de expansiune in plan manifestarii.

Saturn = Plumb

Jupiter = Staniu

Marte = Fier

Soarele = Aur

Mercur = Mercur

Venus = Cupru

Luna = Argint

Ierarhia planetelor coboara de la Saturn, analog intelectului si egoului, pana la Luna, care este analog cu spiritul vital/inconstientul care guverneaza involuntar si activitatile instinctive ale corpului. Ierarhia metalelor corespunzatoare incep cu plumbul, cel mai dens si cel mai haotic dintre metale si ajunge la argint, intruchipat de receptivitate pura neformata inca. In ambele sensuri Aurul/Soarele ocupa pozitia centrala, fiind scopul final al alchimistului.

Saturn reprezinta renuntarea la Ego.

Marte reprezinta coborarea activa in inconstient. Curajul de a face asta.

Jupiter reprezinta dezvoltarea receptivitatii sufletului.

Venus este Soarele sau Spiritul interior.

Luna si Soarele reprezinta cei doi poli in starea lor pura. Iconstientul si Constientul.

Mercur poarta ambii poli in sine si este cheia procesului alchimic. El ne ajuta sa comunicam atat cu constientul, cat si cu inconstientul, iar apoi le poate aduce pe ambele in echilibru in planul terestru. Hermes era zeul limitelor, granitelor si depasirea lor. Hermes sau Mercur era prezent atat in cer alaturi de zei – CONSTIINTA INALTA (transpersonala, spirituala), cat si pe pamant alaturi de muritori – CONSTIINTA, dar si in Hades – SUBCONSTIENTUL.

Planete si stelele corespund cu o inteligenta de natura mult mai evoluata.

Soarele și Luna sunt cele mai importante “inteligente” pentru ca le putem vedea cu ochiul liber si suntem in proximitatea lor, respectiv, pentru ca ele corespund etapelor de albire si inrosire (corespondenta si cu culorile lor).

Saturn si Jupiter capata o importanta mai mare din cauza dimensiunii lor, dar si prin putere lor. Pentru ca sunt mai aproape de Pamant, planetele mai mici, cum ar fi Marte si Venus sunt capabile de a concura in ceea ce priveste impactul energetic.

Mercur este principiul initiator al procesului alchimic, este singurul simbol astrologic androgin si contine atat principiul masculin, cat si cel feminin, atat Soarele, cat si Luna. Mercur nu este o etapa in procesul alchimic, ci mai degraba cheia pentru intreaga lucrare.

Determinarea asociatiei planetare (semnatura vibrationala data de semn, casa, aspecte) este necesara pentru a se afla care inteligenta va contribui cel mai bine la evolutia scanteii interioare, a Materiei Prime (Harta Natala). Aceasta amprenta speciala conecteaza MATERIA (Omul) la sursa vietii si o face sa evolueze.

Citeste si:

hermetic-hermes-hermeticismHermetismul – Alchimie, Astrologie, Magie
Astrologia si Alchimia: transformarea sinelui
hermestrismegistus1Astro Alchimista

6 thoughts on “Alchimia Hartii Astrologice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.