Simbolurile Sabiene in Astrologie

Hai sa va dau putin de lucru si de explorat! 🙂 Dupa cum stiti deja, am o pasiune pentru simboluri, simbolistica si descifrarea mesajelor, iar zilele trecute mi-am adus aminte de Simbolurile Sabiene in timp ce cautam ceva in harta mea.

Aceste simboluri au luat nastere prin 1925, cand clarvazatoarea Elsie Wheeler (in colaborare cu doi astrologi – Marc Edmund Jones si Dane Rudhyar) a dat o interpretare pentru fiecare grad zodiacal. Mesajul lor este simbolic si insemnatatea lor capata multe valente in functie de perceptia cititorului.


Radacina lor vine din Mesopotamia, unde Sabienii erau un grup de Alchimisti ce studiau astrologia, magia si hermetismul.


Practic fiecare grad al fiecarei zodii are un simbol. Asa ca exercitiul pe care vi-l propun este sa verificati la ce grad se afla planetele voastre si sa vedeti ce spune gradul Sabian.

Sa zicem ca aveti Soare la 15 grade Scorpion, Luna la 2 grade Berbec si Marte la 22 grade Capricorn. Daca aveti 15’35”, se rotunjeste la 16 (tot ce trece de 00” se rotunjeste la urmatorul grad – daca aveti gradul 26’00” – cititi pentru 26, pentru 00’00” Leu cititi numarul 30 din zodia anterioara Rac). Zodiacul incepe la 00, insa gradele Sabiene incep de la 1 grad, de aici rotunjirea.

Verificati lista gradelor Sabiene aici si ce mesaj are fiecare. E un calculator care vi le da automat pe toate (face si rotunjirea) daca introduceti data de nastere.

De exemplu simbolul pentru 22 de grade Capricorn este: A general accepting defeat gracefully – Un general isi accepta infrangerea cu gratie.

Una dintre interpretari este sa gasesti succesul si partea buna intr-o infrangere care e aparenta, sa vezi dincolo de problema, sa intelegi ca e o oportunitate in orice necaz, pentru ca experienta nu se masoara doar in succes, ci “omul din greseli invata” sau “cine nu incearca, nu greseste”. Daca ramanem blocati in esec, fie renuntam, fie consideram ca nu suntem buni. Putem insa sa alegem intelepciunea ce vine din greseli. Adevarata putere nu vine doar din succese, cand totul e usor si lin, important e de cate ori te ridici, nu de cate ori ai cazut.

Exista multe variatiuni si adaptari online legate de decodificarea lor si va pot da informatii si indicii despre harta si personalitatea voastra. Sunt multe mesaje acolo cu care puteti rezona, insighturi foarte misto si beculete care incep sa se aprinda. 💡

O poarta de acces catre intelepciunea interioara

Interpretarea lor este obscura, misterioasa si necesita studiu, dar genereaza si mesaje intuitive. E indicat sa ne folosim ambele emisfere cerebrale cand dorim sa le descifram, caci asa se activeaza glanda pineala si incepem sa primim viziuni si mesaje, asa ne deschidem catre o perspectiva noua, adanca si subtila a mesajului indicat de simbol. Unele mesaje sunt chiar ciudate – “Iepuri imbracati in haine la o parada”.

Ochiul lui Horus – forma Glandei Pineale

Le putem utiliza ca interpretare pentru fiecare planeta si punct din harta, iar ceea ce deduce cineva poate fi foarte diferit de interpretarile date deja, depinde ce trezeste in fiecare, simbolurile sunt doar ghizi ce ne ajuta sa ne deschidem la noi posibilitati si aduc diverse raspunsuri in functie de ce cauti in acel moment. Interpretarea lor antreneaza atat creierul drept, cat si pe cel stang, iar cand cele doua emisfere sunt activate in acelasi timp se trezeste la viata si Glanda Pineala, cea care livreaza mesaje prin al3lea ochi prin conexiunea dintre lumea fizica si cea spirituala.

Spor la interpretat si la citit! 🙂

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Advertisement

7 thoughts on “Simbolurile Sabiene in Astrologie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.