Jupiter in Scorpion – 11 Octombrie 2017 / 9 Noiembrie 2018 – Cunoasterea Alchimica

Pe 11 Octombrie anul acesta, Jupiter se pregateste sa isi schimbe semnul. Dupa o perioada in care relatille au fost in atentia lui (pe durata tranzitului din Balanta), urmeaza o calatorie in profunzimile noastre adusa de Jupiter in Scorpion.

Jupiter, denumit si Marele Benefic, este o planeta care ne vorbeste despre:

• Expansiune, crestere, abundenta, generiozitate, usurinta, optimism.
• Noroc. Bogatie.
• Expansiunea experientelor, a cunoasterii si a intelegerii, dezvoltare.
• Invatare, filosofie de viata, calatorii (fizice sau spirituale), intelegere si intelepciune.
• Jupiter se uita atat la ce e pozitiv, cat si la ce e negativ si alege ce e mai bun de acolo. Are tot timpul o vedere in perspectiva.
• Sistemul de valori spirituale, credinta.
• Legea Atractiei
• Este o planeta care expansioneaza tot ce atinge, o planeta care se manifesta.

Pe de alta parte, Scorpionul, este o zodie fixa, de apa, care vorbeste in primul rand despre emotii si ne ajuta sa accesam arhetipurile: Supravietuitorului, Distrugatorului, Vrajitorului, Psihologului.

Ce doreste el de la noi?

• Transformare, transmutare, vindecare si eliberare.
• Moarte si Renastere – Pasarea Phoenix.
• Putere si forta personala.
• Adancime, intensitate, sa ne uitam la ce se afla in spatele lucrurilor, analiza.
• Sa ne elibereze de frici si limite prin situatii de criza.
• Intimitate, Sex.
• Bani
• Tabu, Ocult, Mistere, Simbolism.
• Focus pentru a face inconstientul constient.

Pe o perioada de 13 luni, cat dureaza tranzitul lui Jupiter in Scorpion, cele doua energii imbinate pot avea urmatoarele asteptari de la noi:

Transformarea Planetei

Spiritualii vorbesc despre transformarea planetei noastre, in plina desfasurare. Stilul de viata avut pana acum, felul in care oamenii si-a trait viata in frica si cum a venit timpul pentru niste crize de viata care sa ne ajute sa facem un shift foarte adanc la toate nivelurile. E timpul sa nu mai acordam o atentie atat de mare exteriorului si sa ne concentram, sa punem focusul (Scorpionul este un semn foarte focusat) in interior. Sa eliberam, sa facem loc pentru ceva nou. Urmeaza un an de transformare si trasmutare pentru noi.

O incursiune in interior

Diferenta dintre Scorpion si Jupiter este ca unul se uita in interior si in adancime/detaliu, iar celalalt in perspectiva si la intregul tablou. Cei doi pusi impreuna ne cer o explorare prin cunoastere a lumilor ascunse, ne aduc experiente interioare mai bogate. E o buna perioada sa ne uitam in cele mai ascunse colturi interioare si sa dobandim o noua perspectiva in functie de ce gasim acolo. Poate gasim niste resurse valoroase ce au fost ascunse pana acum sau pe care nu le-am observat sau poate trezim in noi niste talente speciale.

Eliberare emotionala

Scorpionul inseamna in primul rand transformare si transmutare de dorinte si nevoi care nu ne implinesc. Scorpionul este un semn de apa care ne vorbeste despre forta si intensitatea emotiilor, despre frici si puterea de a merge cat mai adanc in noi pentru a scoate de acolo emotii reprimate, convingeri limitative si pattern-uri subconstiente care ne guverneaza alegerile si viata. In perioada urmatoare e nevoie sa facem o escavarea adanca in taramul interior al emotiilor si sa eliberam cat mai mult din ce gasim acolo.

Jupiter ne invata cum sa le imbratisam si sa ne intelegem emotiile si sentimentele, cum sa le urmam si cum sa le exprimam. Jupiter ne cere sa crestem si sa ne extindem la nivel emotional.

O calatorie in interior

Lui Jupiter ii plac calatoriile, iar de data aceasta o sa facem una in interiorul nostru, in cele mai profunde si ascunse locuri. Sunt si pe apa, caci lui Jupiter ii plac calatoriile lungi, peste ape, iar emotiile ne vor fi cu siguranta valuri. Contemplam, meditam, mergem in adancime – Scorpion.

Frici, crize, vindecare, moarte si renastere – Cele mai adanci frici ale noastre ies la iveala.

Este o perioada excelenta pentru vindecare, imbunatatire si transformare puternica, pentru ca Scorpionul nu doreste un pansament temporar, vrea vindecare totala si s-ar putea sa devenim mai curajosi sa intram in situatii de criza care duc la schimbari benefice pentru noi. Calea de mijloc nu mai e o optiune. Devenim constienti de demonii interiori si suntem capabili sa le facem fata. Jupiter va aduce cunoastere pentru a scoate la suprafata, pentru a vindeca. In Scorpion ne dam bataliile interioare, si cu Jupiter alaturi, luminita de la capatul tunelului este mult mai stralucitoare si mai aproape.

Intimitate, sex, relatii adanci

Relatii superficiale (Jupiter in Balanta) versus relatii adanci, pline de sens. Relatia pe care o ai cu tine o iei tot timpul in relatia cu un partener. Jupiter in Scorpion ne cere dezvoltarea intimitatii cu noi si cu ceilalti, cautarea unei comuniuni dincolo de suprafata si putem avea o dorinta mai mare de a ne conecta cu ceilati la un nivel mai adanc si mai emotional, sa dobandim relatii intime mai pline de sens, sa imbratisam vulnerabilitate emotionala si sa ne impartim cele mai ascunse secrete in relatie.

Invatare, crestere si dezvoltare

Jupiter iubeste sa invete, si cand il punem impreuna cu Scorpionul s-ar putea sa devina interesat de studii si intelesuri adanci, profunde, de lucruri ascunse, tabu, misterioase, oculte. Stiinta si cercetare. Un interes mai mare catre psihologie, psihanaliza, astrologie si tot ce sta in spatele lucrurilor.

Poate un interes mai mare de a merge la psiholog si de a rezolva si a scoate la suprafata rani vechi. Are loc un proces de detasare mult mai intens. Jupiter e aici sa vindece mai repede, mai mult si mai usor. Sunt lucruri care ies la suprafata cu usurinta.

Putem sa facem o incursiune de tip Plutonian insa cu iz Jupiterian, cu optimism si bucurie, fara drame, depresii si vorba poetului Ion HristescuIa-ma, Doamne, stinge-mi neamul!“.

Vedem simboluri peste tot, avem entuziasm pentru cercetare adanca spirituala si psihica, dorim sa intelegem sensul vietii intr-un mod mai adanc, avem o fascinatie pentru subiecte precum viata si moarte, viata dupa moarte prin studii religioase, ezoterice sau spirtuale. Se poate sa avem un interes mai ridicat pentru artele vindecatoare si sa dobandim o usurinta mai mare in meditatie.

Are loc o dezvoltare spirituala mai adanca, ce se afla sub suprafata.

Putere personala, decizie si actiune

Jupiter expansioneaza tot ce atinge si la fel de bine poate sa amplifice calitatile pozitive ale Scorpionului, cat si pe cele negative. Moderatia nu e ceva la indemana pentru Jupiter si nici pentru Scorpion.

Totusi Jupiter priveste in perspectiva, la tabloul mai mare si are optimismul cu el. Ideal ar fi sa amplificam in urmatorul an puterea de a decide, intensitatea, vointa, motivatia, adancimea si puterea personala. Telurile devin mai mari! Putem avea o credinta ca totul este posibil. E nevoie de un teluri adanci, care sa ne provoace si care sa promita o transformare adanca la final si scopuri pe termen lung ce au nevoie de un focus intens. Asta inseamna un Jupiter in Scorpion fericit.

Jupiter e o planeta careia ii pace sa se manifeste. La sfarsitul anului, domnul Saturn isi face si el intrarea in Capricorn si o sa devina si el o planeta care se manifesta (fiind la el acasa). Deci avem parte de multa putere de manifestare in urmatoare perioada. Guvernatorul traditional al Scorpionului este Marte, iar Jupiter si Marte sunt prieteni tocmai din acest motiv, doresc sa manifeste. Jupiter se va manifesta intr-un mod martian in urmatoarele 13 luni.

Bani si resurse 

Scorpionul ne vorbeste si despre bani, de regula care vin de la alti oameni – banii altora – mosteniri. Si cum Jupiter este o planeta a abundentei si a norocului, poate ne pica o mostenire.

Energia abundentei – puterea emotiilor, cuvintelor si legea atractiei

Energia nu este materiala, nu o putem vedea. Valoarea, credinta, iubirea, bucuria – sunt lucruri care nu se pot vedea. A intelege conceptul de energie inseamna sa intelegi conceptul de abundenta. Abundenta e o stare de spirit propulsata de credintele noastre, de gandurile noastre, dar mai ales de emotiile noastre ce stau in spatele gandurilor si cuvintelor.

Jupiter ne ofera credinta, incredere in noi si in viata, intelepciunea de a invata despre noi, de a stii cine suntem, ce ne dorim si unde dorim sa mergem. Insa e vorba despre dorinte mai adanci, dincolo de suprafata (Scorpion), nu doar o masina sau o casa.

In curand Uranus va intra in Taur, semnul opus al Scorpionului, formand o axa ce vorbeste despre bani si resurse. Se poate ca in urmatorul an banii sa devina un subiect important atat la nivel personal, cat si global. Insa la un nivel mai adanc va fi vorba despre resursele si valorile noastre personale pe care ne putem baza, la bogatia noastra interioara, ce suntem fara lucrurile fizice de care credem ca avem nevoie? Cum gasim esenta noastra interioara? Care sunt bijuteriile noastre interioare ascunse in umbre? Caci fiecare umbra are un dar ce asteapta sa fie descoperit. Multe mistere se pot rezolva in aceasta perioada pentru ca oamenii vor dori sa ajunga la esenta acestei vieti.

Resurse comune

Scorpionul vorbeste despre resursele comune pe care le avem (cu partenerii, cu lumea in care traim), iar norocul in urmatoarea perioada vine cand ne folosim puterea sa ne vindecam pe noi si pe ceilalti, cand ne crestem nivelul de compasiune fata de oameni si impartim cu ei atat resurse materiale, dar mai ales resursele personale, cand ne putem talentele la dispozitia altora, cand ajutam alti oameni sa treaca prin momente de criza pe care noi deja stim sa le depasim.

Subiecte tabu

Perioada in care Pluto s-a aflat in Scorpion a coincis cu momentul in care la televiziune au aparut din ce in mai multe emisiuni in care oamenii apareau si aveau curajul sa vorbeasca despre fricile lor, despre intimitati, despre faptul ca au fost abuzati in copilarie, despre rani, lucrurile tabu despre care nu se vorbise pana atunci.

Jupiter acum aduce o energie vindecatoare a sufletului, a emotiilor si a ranilor si s-ar putea ca tot felul de subiecte de acest gen sa apara in atentia publica.

Influenta colectiva

Jupiter in Balanta, semn guvernat de Venus, ne-a vorbit despre lucruri mai personale (fiind o planeta personala), insa Pluto, guvernatorul Scorpionului, este o planeta care are influenta la nivel de umanitate, generatie, colectiv, deci vorbim despre lucruri mai universale si mai filosofice.

Invatatori, profesori, mentori

Pot aparea invatatori de tip Scorpion – foarte iluminati, Plutonieni sau personalitati publice magnetice care vor aduce in atentia publica subiecte tabu, subiecte ascunse pana in acest moment sau lucruri despre care nu am avut curajul sa vorbim public pana acum: orientarea sexuala, resurse comune, bani, resursele comune ale planetei, chiar resursele de apa ale planetei (fiind vorba de Scorpion, un semn de apa).

Insa intelegerea lumii noastre interioare si exterioare ne aduce adevarata intelepciune si cunoastere, adevaratul mentor il gasim in interior prin explorarea emotiilor noastre.

Jupiter in Scorpion pentru semnul Ascendentului

In functie de casa in care se va afla Jupiter, ne putem intreba unde avem nevoie de mai multa putere in viata noastra, mai multa intimitate, mai multa vindecare, unde e nevoie sa mergem mai adanc in viata noastra si sa transformam ce gasim acolo, unde sunt cele mai mari frici din viata noastra?

Ne uitam in harta la casa in care se afla Scorpionul, dar si la casele guvernate de Jupiter – Sagetator si Pesti (Jupiter este guvernatorul sau traditional) pentru ca si ele primesc aceasta noua influenta.

BERBEC – CASA 8 / GUVERNATOR DE 9 SI 12

TAUR – CASA 7 / GUVERNATOR DE 8 SI 11

GEMENI – CASA 6 / GUVERNATOR DE 7 SI 10

RAC – CASA 5 / GUVERNATOR DE 6 SI 9

LEU – CASA 4 / GUVERNATOR DE 5 SI 8

FECIOARA – CASA 3 / GUVERNATOR DE 4 SI 7

BALANTA – CASA 2 / GUVERNATOR DE 3 SI 6

SCORPION – CASA 1 / GUVERNATOR DE 2 SI 5

SAGETATOR – CASA 12 / GUVERNATOR DE 1 SI 4

CAPRICORN – CASA 11 / GUVERNATOR DE 12 SI 3

VARSATOR – CASA 10 / GUVERNATOR DE 11 SI 2

PESTI – CASA 9 / GUVERNATOR DE 10 SI 1

Mesajul principal a lui Jupiter in Scorpion: Sa traim cu si in gratie.

Ne dezonoram de fiecare data cand nu acceptam felul in care ne simtim si ne purtam. Dezonoare se afla adanc in noi.
Toate emotiile noastre sunt o calatorie, chiar si suferinta e o calatorie si trebuie sa o onoram. Umbrele sunt niste victime, daca nu ne oprim sa ne uitam la ele, cum am putea sa vedem durerea? Trebuie sa ne dam seama de ele, sa le privim, sa devenim raspunzatori pentru sentimentele si comportamentul nostru, pentru gandurile noastre. Si sa avem curajul sa le eliberam, e un proces de constienta de sine, de CONTEMPLARE. E nevoie sa ne acceptam umbrele, sa invatam ca suntem responsabili pentru propria stare, sa nu mai cautam motive in afara si in cealalti oameni. Sa ne simtim confortabil sa fim incofortabili si vulnerabili. Nu suntem perfecti, facem greseli si nici nu trebuie sa fim perfecti.

Ranile cer tot timpul atentia noastra, trebuie doar sa le vedem, sa le bagam in seama, sa fin onesti. Toate ne vorbesc despre emotii si despre SUFLET. Sufletul este esenta, e rafinarea emotiilor. Cand traiesti din suflet viata devine usoara, dar are un inteles adanc. Nu te lasi doborat de provocari, infloresti pe masura ce ai trecut peste ele, te testezi si te rafinezi incontinuu.

Cand inveti sa nu te mai judeci pe tine, nu ii mai judeci nici pe ceilalati, invatam sa fim atenti, fara sa ne fie frica, sa fim calzi, fara sa dominam, si sa fim sinceri, fara sa fim cruzi.

Jupiter in Scorpion e un act de echilibru, e o transformare care ne rafineaza pentru ca ne onoram in primul rand pe noi. E un nou mod in care sa ne infruntam umbrele si greselile, o facem intr-un mod deschis. Un dar se afla in fiecare urmbra a noastra, o bucatica de aur care are nevoie de maturizare spre intelepciune. E transcenderea suferintei. E contemplarea si intelegerea ei.

Mie personal acest Jupiter in Scorpion mi se pare un personaj fascinant, daca as putea sa-l intalnesc as vrea sa fie prietenul meu pe viata sau daca as fi copil din nou si m-ai intreba ce vrea sa ma fac cand o sa fiu mare, as raspunde “Jupiter in Scorpion”, mi se pare o combinatie perfecta de profunzime, forta, putere, intelepciune, optimism, focus, bunatate, inteligenta emotionala si credinta. E un cocktail de calitati nobile ce ofera o calatorie plina de gratie prin viata.

Sper din suflet ca acest tranzit sa ne ajute pe cat mai multi sa devenim Jupiteri in Scorpion.

Advertisement

30 thoughts on “Jupiter in Scorpion – 11 Octombrie 2017 / 9 Noiembrie 2018 – Cunoasterea Alchimica

    1. Multumesc Oxana! Ma bucur ca ti-a placut. Cat despre scris, mult exercitiu de-a lungul timpului, insa mai important mi se pare cand asterni cuvinte din suflet si din experienta proprie.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.