Luna Noua in Balanta 19 Octombrie 2017

Maine, 19 Octombrie 2017, se formeaza momentul de Luna Noua in Balanta. Ascendentul momentului este in Rac, iar Luna Noua este puternic influentata de opozitia pe care o face cu Uranus in Berbec.

Luna Noua poarta cu ea energia unor noi inceputuri, acum putem planta intentii si seminte pentru noi proiecte si directii. Fiind vorba de Balanta si Berbec, temele momentului sunt eu versus ceailalti, eu versus partenerul. Luna Noua vorbeste in acest momente despre relatii si parteneriate.

Uranus este planeta schimbarilor (bruste de obicei), dar si planeta care vorbeste cel mai mult despre viitor. In semnul Berbecului capata foarte multa energie masculina, o dorinta si o pasiune cu care doreste sa mearga inainte, catre viitor, are un curaj, forta si isi doreste sa actioneze indiferent de frici sau impedimente. Uranus trezeste acum niste dorinte puternice de schimbare ce vizeaza o relatie sentimentala sau un parteneriat de afaceri. In orice caz, de regula Uranus face schimbarile intr-un mod brusc si neprevazut.

Soarele este in cadere in Balanta, el avand tot o energie masculina plina de dorinta si de actiune mai ales cand vine vorba de scopul nostru personal, pentru ca Soarele vorbeste despre tine, despre ego-ul tau, despre puterea ta personala, care in semnul Balantei, un semn guvernat de Venus si atat de interesat de relatii si de ceailalti oameni din viata noastra, nu se simte tocmai bine, e nevoit sa colaboreze cu un partener (de cuplu, de business, de prietenie) si sa aiba un scop comun. Nu mai este vorba doar despre el si dorintele lui egotice, trebuie acum sa tina cont si de dorintele altcuiva.

In timpul acestui moment, Mercur este inca in conjunctie cu Jupiter in Scorpion. Scopul tranzitului lui Jupiter in Scorpion este de a vindeca frici si rani vechi, de a ne ajuta sa ne transformam si sa renastem intr-o varianta mult mai puternica, iar alaturi de Mercur ne ajuta sa primim informatii despre aceste lucruri mult mai usor, acum le vedem cu claritate, cu optimism, stim care e urmatorul pas, stim cum trecem la urmatorul nivel de expansiune. Jupiter vorbeste si el despre viitor si isi doreste sa curete si sa se ridice peste aceste frici si rani, sa renunte la drame, sa o faca cu optimism si intelepciune. Ei doi ne arata acum crudul adevar, ce te opreste, ce te blocheaza, de ce iti este frica, ce ai de vindecat inainte de a merge inainte pe un nou drum si un nou tu.

Atat Ascendentul momentului in Rac, cat si prezenta lui Venus (guvernatorul Balantei) in casa 4, ne vorbesc despre familie, copilarie, parinti, emotii inconstiente, sentimente si reactii emotionale. Ca si manifestare practica, aceste schimbari pot avea legatura cu casa, familia, copiii, insa pot fi si de natura emotionala, pot fi aduse la lumina experiente din trecut ce necesita vindecare emotionala, experiente ce implica copilaria, parintii sau o relatie mai veche.

Uranus in Berbec joaca un rol foarte important la aceasta Luna Noua, care prin natura sa vorbeste despre noi inceputuri, este curajul de a merge pe o noua cale, un nou drum, o noua directie, care pentru multi nu este o noutate, e ceva la care te gandesti de mult, stii despre ce e vorba, insa acum e momentul sa faci un pas inainte, sa pasesti cu incredere catre un viitor diferit, sa iti depasesti fricile si sa faci schimbarea de care simti ai nevoie.

Poti vedea acum bucati despre cum poate arata viitorul pe care ti-l doresti, poti vedea si fricile sau persoanele (Balanta) care te tin pe loc, depinde doar de tine daca actionezi catre el sau mai astepti un tren. Uranus inseamna schimbare, asta isi doreste, sa paseasca fara frica catre o noua cale, o noua energie, un nou proiect sau orice lucru din viata ta care poarta acum cuvantul “nou” in fata. E momentul sa dai la o parte orice gandire limitativa care iti spune ca nu poti, ca nu esti in stare, ca nu esti pregatit, ca nu meriti. Venus in Balanta (guvernatoare Lunii Noi) vorbeste si despre stima de sine si valoarea ta personala. Uranus e un tip caruia nu ii pasa de ce spune gura lumii, de ce “se cade”, de normele impuse de societate, nu are nevoie de confirmari, aprobari si nu are prejudecati. Puterea de manifestare este primita acum de cei care au curajul sa fie loiali adevarului propriu.

Universul doreste sa-ti ofere acum anumite lucruri (mai multe, mai mari, mai bune – Jupiter), insa nu ti le pune in poala, te roaga sa ai curajul sa actionezi pentru a le obtine, sa faci schimbarile si ajustarile necesare pentru a face loc pentru ele.

E momentul sa te intrebi ce lipseste in viata ta? Ce iti doresti? Unde e nevoia sa te extinzi? Unde vrei sa primesti mai mult? Ce zona de viata vrei sa dezvolti? Unde nu esti autentic? Unde nu esti TU? Jupiter doreste sa primesti si sa experimentezi mai mult, dar iti si arata ce blocheaza acest lucru, ce frici, ce limitari, ce lucruri din viata ta iti opresc cresterea si expansiunea. Mercur in Scorpion iti arata acum adevarul gol golut. Apoi Uranus vine si spune ce schimbari radicale e nevoie sa faci, unde sa iti canalizezi curajul, unde e timpul sa treci la un nivel superior in viata ta.

Luna Noua in Balanta vorbeste despre perfectiune si echilibru, acum poti vedea ce lipseste din aceasta perfectiune? Ce iti aduce echilibru si lipseste din viata ta? Ce ai de facut pentru ca totul sa devina perfect in viata ta? Cum iti pot crea viata asa cum iti doresti? Care e noua directia dorita si calea ta proprie?

Suntem intr-un moment in care relatiile capata o noua dimensiune si e nevoie sa vedem acum ce persoane ne tin pe loc, unde facem prea multe compromisuri si ne pierdem autenticitatea si individualitatea, ce convingeri gresite si limitari avem legat de relatii.

Luna Noua face un aspect pozitiv cu Saturn, lucru care domoleste putin atmosfera exploziva pe care o poate crea Uranus, si ne indeamna sa tratam aceste schimbari cu intelepciune, rabdare si intr-un mod cat mai matur si organizat, sa ne asumam responsabilitatea cand le facem. Balanta este un semn plin de diplomatie si tact, iar scopul ei de suflet este pacea si armonia in viata si in relatii. Totusi, acest lucru pare ca o sa se intample printr-o schimbare neasteptata, printr-o iesire din zona noastra de confort, prin primirea noului si oportunitatilor intr-un mod cat mai deschis si prin invingerea fricilor legate de necunoscut.

Egiptenii foloseau simbolul Balantei la judecarea sufletelor dupa moarte. O pana era pusa pe un taler, iar pe celalalt taler era pusa inima persoanei. Daca inima era mai grea decat pana, sufletul se intoarcea pe Pamant pentru o noua viata. Daca inima ii era usoara precum o pana, calatoria lui se terminase. Ar fi bine sa folosim aceasta perioada pentru a merge cu inima usoara (plina de pacea si echilibrul Balantei) in calatoria noastra in taramul interior propriu (Scorpion) si sa fim pregatiti si deschisi pentru surprizele (Uranus) pe care le putem intampina pe drum.

Advertisement

One thought on “Luna Noua in Balanta 19 Octombrie 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.