Astro Alchimista

astro1

Anticii considerau ca cele trei parti ale intelepciunii Universului sunt Astrologia, Alchimia si Magia, cele trei arte hermetice imbina trei principii materiale: Sulful, Sarea si Mercurul, trei principii ce formeaza fiinta umana: Corpul, Sufletul si Spiritul.

Omul este „un extras al tuturor stelelor si planetelor si al întregului firmament, al pamantului si tuturor elementelor, si astfel El este chintesenta lor.” (Paracelsus)

Aurul cautat de Alchimisti era considerat perfectiunea, forma desavarsita ce se obtinea in urma mai multor etape, actiuni si transformari. Cateodata aceste etape dadeau nastere metalelor inferioare, insa aurul, perfectiunea, capata forma doar in pantecele pamantului, pornind de la o materie primara pe care astrele o maturizau. Astfel, desavarsirea omului are loc pe Pamant si din adevarata noastra conexiune cu el, iar maturizarea noastra este facuta pe masura ce intram in contact cu energiile manifestate de Univers si Planete pe Pamant.

Obtinerea Pietrei Filozofale continea trei stadii fundamentale: materia mai intai se dizolva, apoi se purifica si ajungea la stadiul final.

Transformarea pe care alchimistul o produce asupra materiei din vasul alchimic se reflecta in evolutia lui spirituala. Obligat sa treaca prin mai multe etape pentru a putea lucra asupra metalelor, el se transforma in primul rand pe el insusi.

“Secretul Alchimiei este acesta: exista o modalitate prin care putem manipula materia si energia pentru a produce un camp de forta. Acest camp actioneaza asupra observatorului si il plaseaza intr-o pozitie privilegiata in Univers. Din aceasta pozitie el are acces la realitati care sunt de regula ascunse in spatiu si timp, de energie si materie. Aceasta este Marea Lucrate!” Fulcanelli

Marea Lucrare este ceva ce fiecare e nevoie sa faca personal, in fiecare zi, cu iubire, rabdare si anduranta. Desi textele alchimice par complexe si complicate, ceea ce trebuie facut este in esenta simplu, puterea procesului sta in simplitate.

Sa citim si sa intelegem este esential, insa practica este singurul mod prin care are loc transformarea. Cu cat ai mai multe piese de puzzle definite, cu atat imaginea devine mai clara.

Alchimistii erau oameni ca noi, aflati in procesul de descoperire a intelesului vietii si a ce era nevoia sa faca pentru imbunatatirea sinelui. Cu toate acestea, doar o mana de oameni au reusit sa completeze transformarea Alchimica.

Cred cu tarie ca aurul cautat de alchimisti este in fiecare dintre noi, fie ca alegi sa il cauti, sa-l vezi si sa-l gasesti, fie ca nu, el tot acolo ramane, insa nu ar fi mai frumos sa il folosim? Avem puterea de a ne transforma defectele si sinele impur (plumbul), in aur.

Harta astrologica, acel moment astral atent ales de sufletul tau ca moment in timp si spatiu, este exact cum ii spune numele, o harta ce te poate ajuta sa te ghidezi in calatoria catre aurul din tine, cea mai frumoasa forma a ta. Deci ai venit pe Pamant cu un corp, un suflet si un spirit, ti-ai pus in centrul fiintei aurul si ai pornit calatoria spre gasirea lui. Planetele devin pentru Omul Alchimist niste proprietati pe care a ales sa le perfectioneze prin mai multe etape de viata, actiuni si transformari. Casele devin arenele de viata pe care le-a ales sa le experimenteze. Piatra Filozofala devine fericirea, bucuria, implinirea, scopul, telul. Omul devine Magic pe masura ce fructifica aceste simboluri in propria sa devenire spirituala, cand incepe sa cunoasca si sa aplice legile universului, cand directioneaza energia si intentia, cand foloseste energia planetelor, cand intra in acord cu Universul si Pamantul, cand capata cunoastere si credinta si cand devine constient de puterea si scopul lui.

Scopul final al Alchimiei si Astrologiei este transformarea unei persoane obisnuite intr-o fiinta umana extraordinara in care viata de zi cu zi devine impregnata cu sens spiritual si scop divin. Plumb care devine aur se refera la posibilitatea unei evolutii spirituale, capacitatea miraculoasa a fiintelor umane de a evolua la expresii mai rafinate, elegante, puternice si complete ale propriilor naturi divine.

Citeste si:

astro2

Hermetismul – Alchimie, Astrologie, Magie

astro3

Astrologia si Alchimia: transformarea sinelui

astro4

Alchimia Ritmurilor Naturii

Magia Hartii Natale

Creator, Creatie, Creativitate

Advertisement