Tipuri de harti astrologice

Vorbeam cu o prietena zilele trecute despre diverse tipuri de harti astrologice si in timp ce ii explicam care, cum sunt si ce inseamna mi-a spus: de ce nu scrii un articol despre asta? Eu habar nu aveam de existenta lor si mi se par tare interesante.

Asa ca, here i am.

Harta natala

Harta natala este acel moment astral atent ales de sufletul nostru ca timp si spatiu, este harta din momentul in care ne-am nascut si contine pozitia planetelor pe cer din acel moment.

De ce sa o folosim? Pentru ca este harta noastra de capatai, cea mai importanta, cea pe care o lucram toata viata, pentru ca ne arata scopul, lectiile noastre, personalitatea, lumea interioara si posibilitati de evolutie.

Tranzite

Tranzitele reprezinta pozitia actuala a planetelor pe cer si felul in care ele interactioneaza cu harta noastra natala poate arata evenimente si schimbari viitoare. Cand planetele in tranzit fac aspecte cu planetele din harta noastra, apare si oportunitatea de evolutie.

Unele planete se misca mai repede (Luna, Soare, Mercur, Venus, Marte), altele mai greu (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto). Luna schimba semnul la aproximativ doua zile, insa Saturn sta intr-un semn doi ani (aproximativ). Una e sa ne tranziteze Luna peste Marte si alta sa il aiba pe Saturn pe cap. Cu tranzitul Lunii nu prea putem face predictii, insa cu planetele care se misca mai greu putem. Unele tranzite sunt mai subtile, altele sunt foarte puternice.

Un tranzit important este si Reintoarcerea Planetei – adica dupa cum sugereaza si numele, momentul cand o planeta revine in aceeasi pozitie de la nastere. Aici se incheie si incepe un nou ciclu.

De ce sa o folosim? Pentru ca este cea mai utilizata si cea mai buna metoda de predictie fiind conectate la realitatea actuala. Ce facem
noi cand aceste energii actuale se suprapun cu energia hartii noastre determina cursul destinului si evolutiei noastre. De asemenea, sa stim de unde ne loveste Saturn si cum putem sa il fentam. Glumesc! De Saturn poti sa fugi, dar nu te poti ascunde.
😊

Solar Return

Intoarcerea sau Revolutia Soarelui e o harta nou-nouta pe care o primim in fiecare an de ziua noastra. I se spune Solar Return pentru ca Soarele se reintoarce atunci in aceeasi pozitie de la nastere. In aceasta harta Soarele nostru este intotdeauna in semnul din harta natala, insa restul planetelor nu, sunt diferite, in case diferite si primim si un alt Ascendent. Foarte importanta aici este suprapunera noii harti peste harta natala si interactiunea dintre ele. Noua harta are rolul de a face predictii si a ne ghida in urmatorul an (expira la urmatoarea noastra zi de nastere cand primim alta).

Ce e interesant la aceasta harta este ca daca de ziua ta esti in Romania sau in Africa conteaza, pentru ca va genera doua harti diferite (si multi oameni care cunosc aceste lucruri aleg sa calatoreasca din acest motiv).

De ce sa o folosim? Pentru ca intregeste (alaturi de alte harti) peisajul previzional pentru un an intreg, sa stim pe ce anume sa ne axam energia, ce zone de viata sa dezvoltam, unde se va duce atentia noastra, ce provocari putem intampina.

Harta progresata

Harta progresata ne arata cum personalitatea noastra evolueaza de-a lungul timpului. Ea arata (dupa o anumita metoda de calcul, de exemplu Soarele inainteaza un grad cu fiecare an de viata, Luna progreseaza mai repede si poate schimba semnul cam la 3 ani) unde au progresat planetele noastre in acest moment. Pe scurt, daca la nastere aveai Soarele in Capricorn si Luna in Taur, la 35 de ani Soarele se afla in Varsator si Luna in Fecioara, iar pozitia planetelor progresate aduce un aport personalitatii si vietii noastre. Asta nu inseamna ca planetele din harta natala nu mai sunt de actualitate, ci ca putem capata noi valente subtile si noi experiente pe masura ce inaintam in viata si evoluam.

De ce sa o folosim? Pentru ca ne ajuta sa vedem la ce nivel de dezvoltare personala am ajuns. De exemplu, o Venus progresata in alt semn, ne face sa ne comportam putin diferit in relatii fata de cum o faceam de obicei.

Sinastrie si harta compusa

Sinastria ne arata cum planetele partenerului afecteaza planetele noastre. Cu totii avem in interior acest univers frumos. Avem 10 planete cu care invatam sa convietuim. Fiecare din ele are o anumita insemnatate, un rost. Fiecare are un loc in viata noastra. Folosim Soarele (zodia) ca sa ne construim identitatea, Mercur sa gandim si sa comunicam, Venus sa iubim, Marte sa actionam s.a.m.d.

Partenerul nostru are si el 10 planete. Cand suntem intr-o relatie, suntem pusi in situatia de a face cumva ca aceste planete sa functioneze impreuna. Uneori, asta se intampla de la sine. Altadata, putem experimenta tensiuni.

De ce sa o folosim? Sinastria ne arata unde e usor si unde e nevoie sa fim constienti si sa depunem un efort suplimentar. Ne arata si detaliile mai putin placute. Ne poata arata un comportament obsesiv si de ce anumite persoane pur si simplu ne innebunesc. Dar frumusetea e ca, odata ce ai access la informatia asta, poti lucra sa te schimbi sau sa te eliberezi.

Harta compusa este radiografia unei relatii. Cand doi oameni intra intr-o relatie, ei creeaza o a treia entitate energetica intre ei. Harta compusa este o fotografie in detaliu a acestei energii create.

De ce sa o folosim? Pentru ca ne arata scopul unei relatii. Ne arata cum suntem perceputi ca un cuplu si ce nevoi, noi, cuplul, avem de la altii.

Si, mai ales, unul din aspectele mele preferate, ne arata legaturile karmice. Avem sansa sa vedem daca ne-am mai intalnit si in alte vieti si de ce e nevoie sa facem lucrurile sa mearga mai bine de data asta.

Hartile predictive peste harta natala

Ei, si acum vine partea si mai interesanta, toate aceste tipuri de harti se suprapun peste harta natala pentru a vedea exact ce zona de viata sau planeta este chemata la actiune si evolutie.

Exista mai multe tipuri de harti predictive, insa pe acestea le folosesc eu cel mai des. Din punctul meu de vedere, toate tipurile de harti predictive sunt moduri prin care Universul ne reintoarce pe calea noastra, adica la lectiile din harta natala si la drumul ales cand eram inca o scanteie neintrupata.


Pentru Sinastrie si Harta Compusa o puteti contacta pe Nori (AstroDinNori@gmail.com), pentru restul imi puteti scrie mie (AstroAlchimista@gmail.com)


Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.