Mercur in Scorpion – Hermes devine Sherlock Holmes

Mercur reprezinta pentru noi in termeni practici felul in care comunicam, gandim, invatam, scriem sau vorbim, el ne ajuta sa percepem, sa decodificam, sa procesam si sa transmitem informatia.

Un tranzit al unui Mercur intr-un semn aduce pentru fiecare dintre noi influente specifice zodiei ce se adauga la influentele pe care le are Mercurul nostru din harta natala. Astfel, in urmatoarea perioada, tot ce tine de felul in care comunicam va capata un iz de Scorpion. Mai mult, pentru fiecare dintre voi acest tranzit are loc intr-o anumita casa astrologica (sau mai multe), in traducere, se va manifesta intr-o anumita zona de viata.

Mercur isi pune ochelarii cu raze X, isi ascute limba, isi adanceste mintea si e gata sa spuna adevarul in fata. Pe alocuri suspicios, Mercur incepe sa observe, sa analizeze si sa caute adevarul din spatele lucrurilor, actiunilor si cuvintelor precum detectivul Sherlock Holmes. Te scaneaza constant, tacut, te observa si calculeaza urmatoarea miscare.

Mercur in Scorpion e curios si intelept. Mintea lui poate sa extraga si sa aduca la lumina credinte dureroase si distructive, rani, traume si patternuri obsesive. Mercur devine sedus pentru o perioada de orice informatie interzisa, ascunsa, tabu. Concentrarea si obsesia pentru anumite informatii il poate lasa sa para secretos si eluziv. In orice caz, lui Mercur in Scorpion nu ii place gargara sau discutiile de complezenta, el cauta subiecte intense, adanci, asa ca mai bine se abtine decat sa ia parte la o conversatie superficiala. Ii sunt pe plac mai ales subiectele cu teme mai puternice, mai adanci, mai psihologice.

Scorpionul e semnul rebelului, a schimbarilor mari, instigatorul schimbarilor, a transformarilor psihologice mari, iar cuvintele lor pot provoca asta, poate sa vina sa-ti spuna ceva ce nimeni nu a avut curaj sa iti spuna. Chiar daca te suprara, cuvintele lor vor avea putere asupra ta si te vor face sa te transformi, sa schimbi, te enerveaza, dar nu uiti niciodata ce iti spun.

Mercur in Scorpion stie sa se lupte cu demonii din capul nostru, stie sa-i imblanzeasca, sa-i transforme si sa opreasca gandurile obsesive, repetitive sau negative, tocmai asta il face un bun psiholog si un vindecator desavarsit. Nu e ceva ce el nu a vazut, nu a simtit sau la care nu s-a gandit, asa ca nimic nu il intimideaza sau socheaza.

Cu Mercur aici, cuvintele capata o forta foarte mare, sunt cuvinte care pot ridica un om sau cuvinte care pur si simplu pot pune la pamant. E indicat sa avem grija ce spunem si in ce fel, cuvintele sunt impregnate cu energie ce dainuie in timp. Acelasi lucru se aplica si pentru gandurile noastre. E un moment bun sa analizam gandurile repetitive negative si sa le transformam in ganduri pozitive. Mercur in Scorpion isi antreneaza mereu mintea precum un soldat.

Mercur cauta in adancurile vietii pentru a se examina pe el, pe cei din jur, lucruri si idei in cele mai adanci nivele posibile. Desi pare calm la suprafata, adancimea lui interioara nu are limite.

Mintea lui de detectiv cerceteaza constant, cauta motive ascunse, se intreaba mereu ce inseamna lucrurile, vede un inteles mai ascuns, simte intunericul din oameni si este un excelent detector de minciuni. Ca orice Mercur in semn de apa, mintea devine secretoasa, e atent ce divulga, mereu in garda, e receptiva, nu spune niciodata prea mult, pentru ca odata ce spun ceva nu se stie ce va face omul cu acea informatie. Planul mental este foarte puternic si isi va apara credintele si opiniile intr-un mod impresionant.

Scorpionul stie tot timpul unde sa apese cu degetul, de regula exact unde te doare, insa nu cu scopul te a te rani, ci pentru a face mai rapid procesul de constientizare si vindecare. Intrigant si strategist, ca mintea unui jucator de sah, Mercur in Scorpion il arata pe Hermes in subconstient, in adancul psihicului.

Este un bun manager de criza, nu isi pierde cumpatul, cand toata lumea fuge, Mercur in Scorpion e in control si planifica strategic.

Bine, bine, si eu ce fac cu acest Mercur in Scorpion?

 • poate fi o perioada buna sa investighezi diferite subiecte (despre tine, despre alti oameni, despre o situatie, sa studiezi ceva mai adanc)
 • e o perioada ideala sa comunici cu sinceritate ce ai de zis, sa spui ce nu ai putut sa spui pana acum, sa spui adevaruri ce nu mai pot fi ascunse (tie sau altor oameni)
 • poti directiona aceasta energie catre tine si sa ajungi la niste adevaruri ascunse, poate dureroase sau inconfortabile pe alocuri, dar vor fi eliberatoare, transformatoare si vindecatoare
 • poti repera patternuri de gandire negative si le poti transforma in unele pozitive
 • poti vedea, observa si intelege niste lucruri care ti-au fost ascunse sau obstructionate pana acum
 • poti avea niste discutii foarte deschise despre niste teme tabu, mai putin placute sau dureroase, poti pune punctul pe i in anumite situatii
 • poti sa-ti descoperi noi adevaruri interioare
 • iti poti cerceta si investiga in amanunt subconstientul
 • poti vedea lucrurile din spatele lucrurilor, intentiile din spatele cuvintelor si mecanismele din spatele gandurilor
 • poti capata o intelegere mai profunda asupra anumitor lucruri, evenimente, situatii sau persoane
 • poti avea acces la noi informatii ascunse sau secrete (pana acum)
 • poti cauta raspunsuri si ai mari sanse sa le gasesti
 • chiar daca informatiile nu vor fi mereu placute, pot genera transformari si vindecari puternice, te pot ajuta sa renasti intr-un fel sau altul
 • incearca sa nu pastrezi prea multe secrete, in timpul acestui tranzit ele si gasesc calea si ies la iveala
 • poti gestiona mult mai bine o perioada de criza fara sa te pierzi cu firea
 • poti sa-ti infrunti cu mai mult succes demonii mentali, sa-i imblanzesti si sa-i transformi in favoarea ta
 • poti sa iti recunosti niste lucruri de care ai fugit sau pe care nu ai vrut sa le vezi cu claritate

Mercur prin natura sa este un Alchimist, cu atat mai mult cand se afla in Scorpion, un semn atat de dornic de transformare. Folositi aceasta perioada in primul rand pentru auto-analiza (si mai putin a altora) pentru ca de cele mai multe ori totul porneste de la noi si in interiorul nostru se afla cheia catre orice schimbare pe care o dorim in exterior.

Advertisement

8 thoughts on “Mercur in Scorpion – Hermes devine Sherlock Holmes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.