Luna Noua in Fecioara – 20 Septembrie 2017

Miercuri, 20 Septembrie 2017, la ora 8:30 (ora Romaniei) se formeaza aspectul de Luna Noua in Fecioara, un moment ideal pentru a planta intentii, dorinte si seminte ce se vor dezvolta in urmatoarea perioada.

Fecioara este zodia care ne vorbeste despre puritate, munca, sanatate, rutina zilnica, modul in care ne punem in serviciul altora, insa fiind un semn de Pamant, doreste sa se manifeste in planul material si sa faca lucrurile tangibile, folositoare si sa le puna in practica. Este ancorarea esentei noastre in plan terestru si felul in care o impartim cu ceilalti.

Fecioara, semn guvernata de Mercur, este asociata cu arhetipul Fecioarei, insa fara sa aiba vreo legatura cu celibatul, ci cu Divinul Feminin, intelepciunea, puritatea, grija si iubire fata de tot ce atinge in planul material. Fecioarei ii place sa se puna in slujba umanitatii, sa ajute, sa vindece, sa curete.

Pe 19 Septembrie Mercur (guvernatorul Fecioarei) isi inchide total ciclul de retrogradare ajungand la gradul la care si-a inceput perioada de retrogradare in Fecioara. Adaugam lui Mercur faptul ca Luna este in opozitie cu Chiron (vindecatorul cosmic) si cei doi fac o frumoasa cuadratura cu Saturn si vom obtine posibilitatea ca sentimente, rani (din copilarie), emotii si ganduri vechi (sau tipare de gandire negativa) sa iasa acum la suprafata. Insa ele ne trimit un mesaj simplu: doresc sa fie vazute, auzite, imbratisate, acceptate si apoi eliberate. Urechile lui Mercur sunt acum extrem de pregatite sa auda si se afla intr-o conexiune adanca cu sufletul si interiorul nostru.

La nivel cosmic avem o perioada cu o energie de pamant, mutabila. Soarele, Luna, Mercur, Venus si Marte se afla in Fecioara, Pluto in Capricorn, iar Saturn in Sagetator, plus Neptun si Chiron in Pesti – doua semne mutabile. Cele doua tipuri de energii ne aduc flexbilitate, intuitie si creativitate (Mercur, guvernatorul Fecioarei, se afla in opozitie cu Neptun in momentul de Luna Noua).

Jupiter, planeta dezvoltarii, se afla in opozitie cu Uranus, planeta schimbarilor (bruste) si ne cer aceeasi flexibilitate la schimbare, sa ne eliberam de frica de schimbare, sa ne adaptam la necunoscut. Multi dintre noi s-ar putea sa se afle in fata unei schimbari sau a unei alegeri, s-ar putea sa apara oportunitati extrem de diferite si neasteptate in viata noastra, un nou drum ce pare sa ne schimbe viata total. Nu lasati frica de necunoscut sa va opreasca, aveti incredere (desi nu stiti despre ce e vorba) ca totul o sa duca catre ceva neasteptat (Uranus) de plin de bucurie (Jupiter)! Primiti schimbarea (Uranus) cu mult optimism (Jupiter).

Pentru Fecioara procesul de purificare este foarte important, incepand cu corpul si terminand cu emotiile, gandurile si sentimentele. E momentul sa facem o curatenie interioara, sa eliberam ce nu ne mai serveste, sa ne gasim cele mai pure dorinte interioare si ne aliniem cu ele si sa incepem sa le manifestam in planul fizic. Fecioara e menticuloasa, onesta si vede totul clar, concis si este brutal de onesta, poate diseca totul la rece. Vede totul cu claritate, mai ales pe sine.

Fecioara este o foarte buna analista, are nevoie de un inteles adanc si cauta mereu transformarea personala catre perfectiune, crestere, puritate si implinire. Puritatea vine cand suntem gata sa ne descoperim chiar si cele mai ascunse si joase aspecte interioare si sa ne imbratisam adevarata esenta.

E o perioada extrem de buna sa ne setam niste teluri mari, sa ne alegem un ideal, sa ne punem la punct o strategie de evolutie. Fecioara isi doreste foarte mult sa creasca si are nevoie sa aleaga cateva aspecte, sa le educe, sa le aduca la perfectiune pentru ca apoi sa poata sa le ofere lumii. Fecioara este semnul care se contopeste cu munca sa, iar fericirea ei este sa faca o munca care o defineste, care porneste din suflet si o implineste in fiecare zi.

Luna Noua in Fecioara are loc in casa 12 (guvernata de Neptun), o casa invizibila, plina de emotii si trairi, de fantezii, dorinte, dar si de iluzie. Se poate sa ne dam seama ca ne-am sacrificat viata si dorintele personale pentru a face pe plac altora, se poate sa ne dam seama ca am trait povestea dorita de altcineva (mama, tata, familie, partener). Fecioara doreste sa se disece si sa afle acum care este dorinta sa sufleteasca, ce ii implineste ei sufletul si care este povestea ei personala!

Fecioara este semnul care face legatura dintre minte si corp, stie ca o minte dezordonata si gandurile negative se transpun foarte usor in planul exterior si in nivelul de sanatate al corpului fizic. Ea stie si ne invata in urmatoarea perioada ca o sanatate a mintii, inseamna o sanatate a corpului. Luna Noua ne cere un detox exterior si interior. Da, s-ar putea sa simtiti deja o nevoie acuta de a face curat in casa si in haine, de a organiza si arunca lucruri nefolositoare. Apare o nevoie de curatenie pe toate planurile.

Pe 20 Septembrie Venus intra si ea in Fecioara, iar ascendenul momentului de Luna Noua este in Balanta. Ambele ne vorbesc despre relatii si parteneriate care s-ar putea sa capete note mai practice in urmatoarea perioada. Jupiter este inca in Balanta in aceasta perioada si el a dorit pe durata tranzitului sa ne invete echilibrul in relatie: unde incep eu si unde incepe partenerul, ideea de cuplu si fuziune completa nu exclude ideea de individualitate.

Venus in Fecioara pune lupa analitica si pe relatii, ne aduce cu picioarele pe pamant, discerne mai bine si cauta partea practica si concreta a unui parteneriat. Ce iluzii si fantezii ne-am facut in relatii? Ce am idealizat? Ce am sacrificat? Poate urma o perioada in care iubirea, relatiile si parteneriatele sa fie cele care ne provoaca sa vedem, sa schimbam si sa ajustam lucruri din noi.

Pe 22 Septembrie, odata cu trecerea Soarelui in Balanta, are loc echinochtiul de toamna. In mod simbolic, acest eveniment reprezinta o perioada de recolta. Stiu ca poate am muncit si am sapat foarte mult in noi anul acesta, dar in curand incepem sa culegem roadele acestei munci, iar ele sunt unele care nu aduc doar beneficii de moment, sunt unele cu certificat de garantie pe viata!

V-as sugera sa aplicati o mare doza de blandete cu voi si cu ceilalti in urmatoarea perioada. Fecioara tinde cateodata sa caute prea adanc perfectiunea, sa se disece si sa se desfaca in bucati mici pe care le analizeaza riguros. Nu trebuie sa ne scape din vedere ca suntem oameni, facem greseli, nu suntem perfecti si nici nu este nevoie sa fim. Sa ceri o doza prea mare de perfectiune de la tine te poate face sa te blochezi si in final sa nu mai faci nimic de teama ca nu este perfect. Viata este o schimbare continua, e nevoie sa ne dorim sa evoluam constant, iar perfectiunea este o transformare constanta, oferi tot ce poti la momentul respectiv, poate data viitoare o sa oferi mai mult, dar la momentul acela a fost perfect.

 

Advertisement

One thought on “Luna Noua in Fecioara – 20 Septembrie 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.