Despre adevar, credinte si separare in Era Varsatorului – Vasul de lut al Cunoasterii

Era Varsatorului are rolul de a aduce la lumina adevarul, iar adevarul ne va elibera!

Nu stiu cat de coerenta o sa fiu azi (dau si eu vina pe Mercur Retrograd sau va dau motive de a face propriile sapaturi – e un articol scris mai de mult), insa sper sa faca sens informatiile prezentate ca o descifrare a peisajului de pe cer din aceste timpuri importante pe care le traim. Sunt traducerea mea pentru Era Varsatorului, Saturn si Jupiter (se intoarce curand din Pesti) in Varsator, Uranus in Taur (guvernatorul Varsatorului) si Venus (guvernatoarea Taurului), toate pe o axa a destinului cu Nodul Sud in Sagetator si Nodul Nord in Gemeni.

Nodul Sud in Sagetator

Cu Nodul Sud in Sagetator suntem martori la o redefinire a credintelor personale si a filosofiei de viata. Ceva se lasa in urma. La nivel personal asta inseamna pentru multi oameni o schimbare de perspectiva si viziune despre ce inseamna viata cu adevarat pentru ei, ce e important, ce nu, ce ne aduce bucurie, optimism, ce inseamna evolutia si dezvoltarea pentru fiecare dintre noi. Ce caut eu in viata mea? Care e rolul vietii pe Pamant?

La nivel colectiv asistam la o schimbare majora de paradigme religioase si spirituale. Multe practici extrem de populare pana acum isi dau obstescul sfarsit, de la cele spirituale si falsele mantre pozitive si “fake it until you make it”, sfaturi de a ne ignora emotiile negative si sa ne prefacem ca totul este minunat ca sa “atragem” fluturi si curcubee (am dezbatut mai pe larg acest subiect in articolele despre Umbra), la cele religioase, chiar de curand am asistat la o discutie despre a boteza sau nu copilul si nu m-a mirat sa vad cum exista parinti care au ales sa nu mai vorbeasca cu copiii lor pentru ca nu au vrut sa boteze nepotii. Aici avem o dovada clara de dogma si de conditionare, un atentat la libertatea de alegere si de cealalta parte, o rebeliune (Varsator) vis a vis de structuri, norme, “asa se face” (Saturn).

Purtam cu noi credinte religioase care sunt predate din generatie in generatie. Si desi la nivel superficial nu ne dam seama de ele, le purtam in ADN-ul nostru ancestral si viata noastra este pictata in culorile lor.

Uranus in Taur, cu Taurul guvernat de Venus, este despre feminin. Citesc o carte interesanta despre Maria Magdalena, despre informatiile ce ne-au fost prezentate despre ea. Prostituata sau discipolul lui Isus? Sunt multe secrete ce ne-au fost ascunse secole la rand, iar in vechile religii femeia era onorata si avea statut de zeita pana cand preotii gelosi si invidiosi pe puterea lor naturala au inceput sa le degradeze imaginea. Femeile erau prea puternice pentru ei si le provocau frica.

Daca doriti sa aprofundati subiectul Maria Magdalena, va recomand cartea Magdalene Mysteries: The Left-Hand Path of the Feminine Christ – sursa de inspiratie pentru acest articol.

Femininul, Mama Pamant, Luna, intunericul, subconstientul, emotiile – toate inseamna acelasi lucru si sunt de temut pentru ca nu sunt intelese, genereaza frica, sunt prea puternice, prea cameleonice, prea complexe, greu de stapanit.

Ma uitam aseara la un serial („In Treatment”, o drama premiata cu Emmy, o poveste despre o terapeuta si pacientii sai) si la un moment dat are loc o discutie in care Dr. Brooke Taylor (personajul principal) subliniaza ceva extrem de important: cum femeile au fost invatate sa isi ignore corpul (mai ales in timpul actului sexual) si nevoile lui pentru ca barbatii au decis ca suntem prea complexe, de neinteles si atat de misterioase.

Sexul (Pluto) ne-a fost predat ca murdar, sursa pacatului si o separare, un hau creat intre femeia virgina, pura, luminoasa si prostituata, murdara, intunecata, pacatoasa, vrajitoarea arsa pe rug pentru intelepciunea magica a divinului si pantecului sau.

Vechile preotese purtau numele de Whore, Harlot, Harine, Hathor, Horae sau Houri – insemnand “cele pure si imaculate” – pastratoarele intelepciunii.

Venus (guvernatoarea Taurului, unul din semnele de pe axa sexuala impreuna cu Scorpionul – axa pe care se vor muta Nodurile Lunare in Ianuarie 2022) contine si arhetipul Sacred Harlot – Prostituata sacra – o femeie cu skilluri erotice, in slujba zeitelor.

Hathor in Egipt, Inanna in Sumeria, Ishtar in Babylon, Afrodita in Grecia – toate sunt variante ale lui Venus – femeia care canalizeaza esenta “erosului”, care este un dar de la zeitati pentru oameni si femeia care are un scop onorabil, un amestec misterios de sexualitate sacra si profana.

Hor/Hur/Har (Whore/Harlot/Houri/Harine/Hathor) inseamna pantecul sacru, luminos, trezit, iar in vechile timpuri erau preotese ale misterelor. Iata ce insemna si ce conotatii are acum…

Revenind la a sta in corp, nu doar noi femeile nu stam in corp, ci toti oamenii, indiferent de sex, toti am ajuns sa facem asta. Si de aici intram in a2a componenta a Taurului, corpul (cum il tratam, ce punem in el – alimentatie, ce stim despre el, cum il percepem etc.), impamantarea, conexiunea cu Mama Pamant.

Uranus in Taur

Adevarul este ca am pierdut conexiunea reala cu corpul si nu am mai fost invatati despre maretia si magia lui, despre intelepciunea lui care inca asteapta latenta sa fie descoperita.

Am gasit de curand termenul de Biomancy si BioMagic, un ritual “plin de magie practica si cunostinte ce ajuta oamenii sa se reconecteze la propria cunoastere interioara si la magia vindecatoare din propriile corpuri. Un drept al nostru din nastere. Acum este momentul de care avem nevoie pentru a ne initia propria magie. Aceasta lucrare este pentru toata lumea, iar aceasta calatorie va va conecta la cunoasterea profunda, va va trezi simturile si inteligenta corpului (aici il vad eu Uranus in Taur), va va inradacina in corpul Pamantului, va va conecta la potentialul sufletului si veti constientiza o magie stralucitoare.

“Avem puteri uimitoare ascunse in noi! Daca nu stim ce traieste in noi sau cum functioneaza cu adevarat corpurile noastre, cum putem apela la intelepciunea profunda de care dispunem? Ne-am nascut magici si acum este momentul sa revendicam aceasta magie. La radacini, realitatea noastra este unificata: psihicul, corpul, mediul, ecologia si cosmologia sunt impletite in propriul nostru potential.”

Dr Azra Bertrand

Gasiti mai multe detalii aici.

Intelegerea corpului si a legilor sale este ceea ce am venit aici sa facem pe Pamant. Stiu ca multi oameni cauta iluminarea, insa pana acum ea s-a predat (voit) gresit, o componenta importanta fiind lasata deoparte – CORPUL. Daca am venit pe Pamant cu un corp, o minte si un suflet, nu putem sa ignoram nicio parte.

Separarea

Si iata ca am ajuns la o alta tema extrem de importanta: separarea – dintre partile care fac omul un intreg, de corp, de sursa, de Dumnezeu (care a fost prezentat mereu in afara, in cer, undeva mereu in afara noastra), separarea dintre iubire, sex si spiritualitate (invataturile ne spun ca iluminarea se face singur, in meditatie, in liniste, in celibat), dintre masculin si feminin si nu in ultimul rand, separarea la care s-a ajuns in lumea in care traim: fiecare pentru el, ce conteaza ce se intampla in jurul meu daca mie imi e bine, lasa sa am eu mult, chiar daca asta inseamna ca altul sa aiba putin (a avea – verbul Taurului) – adica exact opusul a ce inseamna Varsatorul – colectiv, societate, comunitate, egalitate in drepturi, uniune cu un scop comun, binele comun, impreuna!

In Varsator si prin Uranus (guvernatorul sau) are loc accesul la o energie inalta, e tranzitia catre constiinta colectiva, catre starea de geniu, iluminare, energie alternativa (nu doar ca sursa electrica, ci mai ales ca energie invizibila prezenta in tot si toate). Si da, Uranus este rebelul care rastoarna vechiul si aduce noul, insa in Taur aduce de fapt intoarcerea la intelepciunea antica, la intelepciunea Pamantului, la intelepciunea si genialitatea corpului. Nu e intamplator ca totul are loc in timpul unei pandemii, cand atentia la sanatatea corpului este mai mare ca niciodata! Mariajul dintre stiinta si spirit trebuie sa aibe loc, sa intelegem ca sanatatea fizica este adanc interconectata cu mintea si spiritul nostru. Din medicina si stiinta lipseste o componenta importanta, iar aceasta este Divinul Feminin – componenta emotionala.

Pitagora a fost ucenicul Pythiei, imparateasa, Oracolul din Delphi, cea care i-a transmis intelepciunea cosmologiei feminine. Newton si Carl Jung au practicat un amestec intre stiinta, misticism, intelepciune interioara, alchimie, magie si astrologie. Toti isi luau intelepciunea din izvorul mistic si stravechi al Divinului Feminin (Mama Pamant).


Simbolul Varsatorului este o apa care curge dintr-un vas din lut – un vas sacru, pantecul feminin si locul de unde izvoraste intelepciunea – Varsatorul fiind simbolul cunoasterii, al libertatii oferite de cunoastere.


In vechile traditii, intelepciunea era vazuta ca o gradina (Ghetsimani) si ca feminina, Gradinarul fiind unul din Arhetipurile Taurului.

Revenind la Venus, guvernatoarea Taurului, un simbol pentru relatii si iubire, intalnirea dintre masculin si feminin este o cheie, poate cea mai importanta, scopul Alchimiei.

Saturn (guvernatorul clasic al Varsatorului) este exaltat in Balanta, semnul relatiilor (si al doilea semn guvernat de Venus), caci aici putem vedea proiectiile cel mai bine si arena relatiilor este cel mai fertil pamant pentru evolutie! In relatii traim cea mai vasta paleta de emotii: iubire, frica, extaz, gelozie, vulnerabilitate – si emotia ne aduce evolutie, caci asta am venit sa traim pe Pamant.

Degradarea si negarea femininului din noi si la nivel colectiv a adus dezechilibrul in zilele noastre. Ce am trait in ultimii ani nu a fost “the rise of the feminine”, a fost doar o incercare gresita a femeilor de a demonstra ca sunt egale cu barbatul (sau mai presus) printr-o masculinizare si inabusire a divinului feminin (femeia de cariera, axata pe material, jocuri de putere, demonstrativa, mereu ocupata), lucru absolut normal dupa atata vreme in care am fost reprimate (este dansul polilor care se aplica in orice, dupa prea mult minus, apare prea mult plus -+ si abia apoi echilibrul). Insa asta a dus si la dezechilibre in corp (ne confruntam cu foarte multe probleme hormonale), dar si la dezechilibrul Pamantului. Bineinteles, o parte pornind de la invataturi si credinte gresite (Sagetator) predate din generatie in generatie, pe care le rasturnam acum.

Aici recomand femeilor (mai ales cu probleme hormonale, legate de menstruatie si conceperea unui copil) sa o urmareasca pe Mihaela Brailescu.

Gemenii (Nodul Nord acum) sunt guvernati de Mercur, iar Mercur este principalul agent alchimic pentru ca este Hermafrodit, contine in egala masura ambele polaritati, Masculinul si Femininul.

E timpul ca Femininul (cu toate intelesurile lui – Mama Pamant, Luna, Intuneric, Emotii, Subconstient, Intelepciune, Pantecul din care se naste totul si locul in care tanjim sa ne intoarcem pentru starea de bine oferita – Neptun, guvernatorul Pestilor, ultimul semn si etapa de evolutie) sa isi recapete locul in lume pentru ca echilibrul sa fie restaurat!

Sfantul Graal traieste in intuneric, in mister, in magie, in interzis, in feminin, in alchimizarea emotionala.

Uniunea dintre femeie si barbat, dintre masculin si feminin, dintre Adam si Eva, reprezinta uniunea Alchimica (cu tenta sexuala aferenta), iar sarpele este simbol pentru iluminare si intelepciune, pentru procesul alchimic de transformare (si nu pentru pacat). Inclusiv in scena din Gradina Raiului apare Uranus, rebelul, cel ce nu respecta porunca si musca din marul interzis (al Cunoasterii) si este exclus din gradina (societate), alungat. Cine stie prea multe si se opune (Uranus) regulilor (Saturn) nu e binevenit, cine opereaza in afara regulilor e exclus, cine are cunoastere trebuie dat la o parte sau ridiculizat sau minimizat, lipsit de putere, controlat, manipulat (Pluto).

Pluto in Varsator

Mai avem putin pana va ajunge si Pluto in Varsator (Martie 2023) unde ramane 20 de ani si aici vad eu o desavarsire la Alchimistului Modern, Scorpionul, semnul pe care Pluto il guverneaza este arhetipul Alchimistului, cel care aduce cele mai mari transformari interioare, inseamna putere (personala, dar si a naturii), subconstient, energie subtila, curentii de dedesubt, a lucra in profunzime, moarte si renastere, magie, ocult, dar inseamna si vulnerabilitate, incredere in Univers si nu in ultimul rand, Pluto este Hades, zeul Infernului, iar in Varsator, taramul lui Uranus, zeul Cerului, al Astrologiei. Pluto in Varsator va reface legatura dintre Cer si Pamant, dintre Infern si Rai, poate sa ne ofere adevarata putere si libertate interioara, nu cea care cauta control si manipulare, ci o descatusare a adevaratului nostru potential, ne poate arata adevarul interior, identitatea reala, rolul nostru real pe Pamant si in societate, poate scoate la iveala adevaruri despre umanitate, dar si adevarul despre responsabilitatea pe care o purtam pentru viata noastra, realitatea noastra si felul in care arata astazi Pamantul, impreuna cu abilitatea de a renaste intr-o noua lume! Si cine are abilitatea de a naste? Femininul! Iar asta nu inseamna femeia, inseamna caracteristicile femininului continute de fiecare dintre noi, indiferent de gen.

Nu am dat drumul articolului cand era Mercur Retrograd pentru ca nu mi s-a parut terminat, ca nu e destul de coerent, insa o sa ii accept (si o sa imi accept) haosul si vi-l las asa, caci o parte din treaba mea este sa va fac si pe voi sa cautati mai mult, sa intelegeti mai mult, sa sapati si sa ajungeti la propria perspectiva.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Analize scrise

Descopera o serie de rapoarte astrologice in scris!

Advertisement

10 thoughts on “Despre adevar, credinte si separare in Era Varsatorului – Vasul de lut al Cunoasterii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.