Uranus in Taur: 15 Mai 2018 – 26 Aprilie 2026 – Sa ne pregatim pentru nepregatit!

Uranus are nevoie de aproximativ 7/8 ani pentru a parcurge un semn zodiacul, iar ultimii petrecuti in Berbec sunt parte dintr-un nou ciclu generational planetar menit sa schimbe felul in care arata viata pe Pamant. Uranus se afla la prima schimbare de semn din ciclul inceput in Decembrie 2010, cand tocmai finalizase un tur complet de 84 ani, iar acum intram in etapa cu numarul doi. Pe 15 Mai nu avem doar intrarea lui in Taur, ci si o frumoasa Luna Noua tot in Taur menita sa intareasca ideea de noi inceputuri cu fundatii solide generata de acest an.

Tin sa incep cu doua precizari: Uranus este o planeta extreeem de impredictibila, deci nu prea stim la ce sa ne asteptam de la el, caci deviza lui este “expect the unexpected”. Vom vedea daca Taurul reuseste sa mai imblanzeasca natura excentrica a lui Uranus sau daca Uranus o sa faca din Taur un personaj mult mai deschis la nou si schimbare. Si doi… ar fi nevoie probabil de o carte intreaga sa scriem despre acest aspect, dar cu siguranta vor exista pe viitor mai multe materiale despre el.

Detalii tehnice:

– Uranus intra in Taur pe 15 Mai 2018 la ora 18:18.

– Luna Noua in Taur are loc pe 15 Mai 2018 la ora 14:47, la gradul 24.

– In momentul de Luna Noua avem si Marte la grad critic in Capricorn.

Uranus in Berbec

Ca sa intelegem energia lui Uranus in Berbec tot ce trebuie sa facem este sa ne gandim ce schimbari au avut loc in viata noastra in ultimii 7/8 ani. Cu el in casa 4 (casa, familie, radacini) eu m-am mutat de doua ori, am vandut un spatiu, am cumparat altul, am renovat, am decorat… asta la nivel material, caci s-a lucrat si la fundatia mea ca om, la cea emotionala si sunt cu totul altcineva.

La nivel general, Uranus in Berbec a fost o perioada in care oamenii au inceput sa-si arate adevarata lor identitate (Berbec) prin tehnologie (Uranus), iar aici ma refer la valul de personaje din Social Media (narcisismul a fost in floare, mania selfie la fel), dar mai ales la Youtubers. Insa multe personaje au ales sa poarte o anumita masca in lumea virtuala si deja se simte de ceva timp o nevoie de autenticitate, oamenii au renuntat sa mai urmareasca astfel de “influenceri”, iar cei mai populari acum (si in urmatoarea perioada) sunt personajele reale, autentice, normale, care au curajul de a se arata cu adevarat pe ei, fara filtre, fara briz-briz-uri, fara prefacatorie.

Berbecul inseamna si independenta, liderul, iar Uranus aici a adus mai multa libertatea oamenilor si mai mult curaj in a incepe propria lor afacare, am avut un boom de start-up-uri, din ce in ce mai multi freelanceri si o perioada in care muuuulti oameni s-au reinventat, si-au gasit o noua cale si un nou inceput.

Gradul critic 29 Berbec/Capricorn si Marte in Varsator

Pana in Noiembrie 2018, cand Uranus se va intoarce la magnificul grad 29 Berbec(pe care o sa il tot calareasca o buna bucata de vreme, cititi mai multe in link), o sa vedem un trailer despre cum va arata Uranus in Taur. Mai mult, ca tot am mentionat acest grad, la Luna Noua in Taur il avem pe Marte (gurvernatorul Berbecului) tot la gradul anarectic 29, dar in Capricorn, urmand ca imediat dupa eveniment sa intre intr-o energie uraniana, in Varsator.

Colac peste pupaza, Marte si Uranus vor face o cuadratura pe 16 Mai (prima dintr-o serie mai lunga). Ce vrea sa spuna poetul? Ca ne va da tarcoale un sentiment puternic de LIBERTATE si o necesitate acuta de a ii da curs ACUM! Chiar ieri… daca se poate. Cuadratura, adica conflictul de energie, se da intre nevoia de stabilitate si confort a Taurului, chiar stagnare intr-un loc caldut, si marea dorinta a lui Marte in Varsator de a purcede catre eliberare. Marte in Varsator este furia maselor, iar in urmatoarea perioada cred ca vom vedea ce inseamna ea cu adevarat (a se vedea mai jos ce o poate declansa… de parca nu avem destule motive).

Cert este ca acum vom avea un mic preview despre ce va insemna cu adevarat Uranus in Taur, caci de abia in 2019 se va aseza mai confortabil in acest semn. In plus, Marte va petrece in Varsator 6 luni din cauza perioadei de retrogradare (de regula are nevoie de 2 luni sa traverseze un semn). El adauga inca o doza de imprevizibil in perioada Mai – Noiembrie 2018.

Trigonul cu Stelllium-ul de planete din Capricorn

Pamant cu pamant si cu pamant. Daca pana acum am tot filosofat asupra schimbarilor ce se petrec pe planeta noastra, ei bine acum la aceasta Luna Noua in Taur, cu Uranus in Taur si Pluto, Saturn, Marte si Lilith in Capricorn a venit vremea sa incepem constructia reala si tangibila a acesei noi lumi, sa turnam fundatia, sa incepem sa materializam pas cu pas aceste schimbari in realitatea noastra. Pana in 2020 ne aflam in plina ERA a Capricornului si fiecare e binevenit sa puna caramizi la aceasta noua constructie sociala si planetara.

Ce schimbari poate sa produca Uranus in Taur?

Bani, sistemul financiar, resurse personale si planetare

Ce mi-a sarit in ochi zilele trecute legate de reiventarea sistemul bancar a fost Revolut, un serviciu prin intermediul caruia utilizatorii isi pot face un cont curent in 60 de secunde, pot cheltui bani in strainatate in peste 150 de monede, fara comisioane ascunse, si au posibilitatea de a detine si schimba 26 de monede direct din aplicatie si de a efectua transferuri domestice si internationale folosind cursul de schimb valutar real. E doar un mic exemplu despre ce inseamna Uranus in Taur.

Taurul este semnul care ne vorbeste de bani, resurse financiare si securitate materiala. Cu Uranus aici ne putem astepta la o revolutionare a felului in care folosim banii si resursele (atat banii, cat si hrana sau resursele acestei planete). Ultima oara cand Uranus a fost in Taur a avut loc marea criza economica (“Great Depression”). La ce sa ne asteptam acum? Bitcoin-ul (moneda electronica) deja a capatat popularitate, de o noua criza se tot vorbeste, alti oameni vorbesc despre la intoarcerea la troc… insa cred ca cel mai important lucru pe care Uranus in Taur o sa il aduca este o trezire la realitate vis a vis de felul in care ne utilizam banii, cate taxa platim si de ce, ce primim in schimb, cate rate platim si de ce, pentru ce? Intr-un fel sau altul intregul sistem financiar (Taur) e pe cale sa fie zguduit (distribuirea banilor, taxe, pensii, injustitii financiare, coruptie) in favoarea umanitatii (Uranus). Are loc o trezire in masa, o mult asteptata trezire in masa in care ne vom da seama cat de inrobiti suntem de sistemul financiar.

Revolte pasnice

Dupa Uranus in Berbec, ne putem astepta la o perioada de revolte pasnice, o noua era “Make love, not war”, dar si a unor lupte mult mai vocale si mai putin fizice (deja se vad si ele).

Alimentatie, agricultura, mediul 

Ultima ora cand Uranus a trecut prin Taur s-a introdus sistemul de rationalizare a alimentelor, oamenii au fost nevoiti sa invete sa-si cultive singuri hrana, gradinile urbane de flori au fost transformate in spatii pentru cultivat legume, iar in parcurile oraselor se cresteau animale. Asta ma duce cu gandul la tema de anul acesta de la Street Delivery – Smart Cities?Chestionam capacitatea tehnologiei de a ne face mai destepti, mai intelepti, mai buni. Invitam cetateni, organizatii si companii sa propuna moduri prin care orasele noastre sa devina mai inteligente, mai vii, mai prietenoase cu locuitorii lor.” 

Tot la acest capitol as mentiona schimbari in: felul in care abuzam de mediu, deseuri, alimente modificate genetic, alimentatie vegana, noi moduri de producere a alimentelor, tulburari in alimentatie, utilizarea uleiurilor esentiale (care deja se intampla la un nivel tot mai mare), agricultura urbana, comunitati locale, drepturile animalelor, activismul pentru mediu, cum ne influenteaza mancarea starea, emotiile si bolile. Cred ca vom avea o adevarata Revolutie Alimentara si Agricola.

Taurul guverneaza natura, asa ca deja am avut in ultimii ani mici preview-uri ale schimbarilor climatice si alte feneomene naturale precum furtuni, cutremure si schimbari masive la nivelul Pamantului.

Uranus in Taur revine cu o tema majora a omenirii, una de care suntem toti consitenti, dar nu pare ca facem mare lucru: sa ne dam seama ca singurul mod prin care putem sa traim frumos este in armonie cu natura (plante, animale), insa a venit vremea sa punem in practica acest lucru. Citeam o carte despre sufletele animalelor care inca tanjesc dupa era in care omul traia in comuniune cu ele, in care se ajutau si comunicau telepatic, in care oamenii “nu ne omorau”. Eu sper ca Uranus sa ne ajute sa ne dorim sa traim din nou acele vremuri.

Corpul fizic, moda, frumusete

Schimbari mari vom vedea si in industria modei si a frumusetii, a ingrijirii corpului si a felulului in care ne raportam la el. Cred ca ne vom indrepta catre o naturalete mai mare: in fibrele si materialele folosite, la vechi mestesuguri, la ingrediente cosmetice mai naturale s.a.m.d.

Putem avea o revolutie in domeniul frumusetii, poate chiar o redefinire a tiparelor de frumusete, ce consideram frumos, cum arata o femeie frumoasa, poate o incetare a fenomenului “body shaming”. Termenul “frumusete” va fi cu siguranta redefinit.

O noua era pentru Feminitate

Fenomenul #metoo declansat de Jupiter in Scorpion este doar varful unui iceberg ce a inceput sa se arate. Cu Uranus in Taur vom avea o adevarata (R)Evolutie a energiei feminine.

Ultima ora cand Uranus a fost in Taur femeile au fost nevoie sa-si insuseasca din atributiile barbatilor, acestia fiind in razboi. Tot atunci, in Romania femeile au primit drept de vot.   

Am pastrat pentru final un TOP 3 URANUS in TAUR:

Crearea realitatii

Uranus este octava superioara a lui Mercur, este Mintea Divina, iar cu Uranus in Taur putem sa incepem sa percepem lumea dintr-o perspectiva mai inalta.

Dane Rudhyar spune despre Uranus ca este “puterea creativa a Spiritului Universal”, este stadiul personal de transfigurare si momentul in care intr-un om are loc eliberarea puterii Universale a Mintii. Tot el spune ca Uranus poate fi numit “Vocea lui Dumnezeu” si abilitatea omului de a incepe sa primeasca cunoastere si insight-uri din alte dimensiuni printr-o sensibilitate ascutita si prin deschiderea unor canale de clarviziune, o intuitie dincolo de logica, spatiu si timp.Uranus in Taur poate inseamna descoperirea unor noi simturi umane, dar si o constienta din ce in ce mai mare a oamenilor despre ce inseamna crearea realitatii, ce se produce cand in nucleu de oameni (Uranus) genereaza o schimbare in lume, cum putem manifesta (Taur) mai mult, mai repede si mai bine!

Valoarea personala si stima de sine

Taurul nu este doar despre valori si resurse materiale, este in primul rand despre valorile si resursele noastre personale, despre talentele si daurile noastre, e ceea ce ramane din noi dupa ce ne sunt luate toate lucrurile materiale (bani, casa, masina, haine etc.). Dupa cum se poate vedea si mai sus, toate aceste lucruri subjuga, aparent aduc libertate, dar in mod real nu e chiar asa. Independenta Uraniana inseamna ca daca maine nu mai avem nimic material, suntem in stare prin propriile forte sa o luam de la capat, inseamna sa stii ce talente ai si cum le poti pune la lucru, inseamna ca in interiorul nostru se afla cele mai mari valori pe care nimeni nu ni le poate lua. Uranus in Taurne va ajuta sa redefinim termenul de valoare, ce consideram cu adevarat valoros pe lumea asta, ce conteaza cu adevarat, cum pretuim lucrurile si ce alegem sa pretuim, investim bani in lucruri sau in oameni (si in noi)?

Eliberare de Frica

Esenta lui Uranus inseamna dorinta de a fi LIBER, iar de cele mai multe ori cea care ne rapeste aceasta libertate nu este alta decat frica. Frica de schimbare, frica de a fi cine suntem cu adevarat, frica de nou, frica de necunoscut, frica de fericire (da, da! alaturi de partenera sa la care multi dintre noi suntem maestrii – dependenta de nefericire), frica de succes.

Ganditi-va de cate ori sufletul sau intuitia va sopteste pe drum sa o luati, ce alegeri sa faceti si cum apoi o alta voce vine si va auto-saboteaza in implinirea celor mai mari dorinte ale sufletului vostru. De fiecare data cand facem acest lucru, ne negam adevarata putere interioara si lasam fricile sa ne controleze. Ei bine, Uranus nu este un fan al controlului venit din alte surse, se spune despre el ca poarta o forta incontrolabila, ca nu prea stii la ce sa te astepti de la el si ca isi iubeste libertatea de exprimare si miscare. Uranus este puterea creativa a Spiritului Universal.

Alte schimbari:

  • Iubire in general (dar si sexualitate), iubire de sine, iubirea naturii, animalelor. Despre Agentul Venus am scris aici pe larg.
  • Muzica (electronica sau nu) si puterea vindecatoare a muzicii si a vocii.
  • O intoarcere la radacini din multe puncte de vedere.

Am scris si am tot scris si tot mi se pare ca nu am terminat… Se vor intampla toate astea sa nu? Fix in felul acesta? Nu se stie, caci Uranus nu poarta o energie predictibila. Ce este cert? Ca vor avea loc multe schimbari cu scopul de a ne aduce progresul, iar unele pot fi menite sa ne scoata din zona de confort, sa ne scuture putin, dar doar pentru a accelera procesul de evolutie pe care Planeta si Umanitatea si l-a propus in aceste vremuri pe care le traim. Sa ne pregatim pentru nepregatit… iar maine la Luna Noua in Taur sa nu uitati sa va puneti dorinte puternice pentru acest nou inceput si fie ca ele sa ne ajute sa cream noua realitate mult dorita!

Taurasul practic, stabil si consecvent, neiubitor de schimbare se pregateste pentru niste curent electric, la fel fiecare dintre noi in sectorul de viata in care se afla Taurul in harta, dar mai ales persoanele care au planete la gradele de inceput ale zodiilor Taur, Leu, Scorpion sau Varsator.

Analiza Personalizata Uranus in Taur

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a tranzitului lui Uranus in semn si casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest tranzit si cum poti descifra mai bine “ce vrea sa spuna poetul intergalactic”.

Pret: 90 de lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2, 3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-7 zile de la efectuarea platii.

Va rog sa luati in considerare abordarea mea astrologica, una functionala si evolutionista.

Sursa foto: Astro Alchimista (m-a lovit creativitatea Uraniana :P)

Rapoarte Astro

Descopera toate rapoartele scrise si tipurile de harti astrologice!

Advertisement

25 thoughts on “Uranus in Taur: 15 Mai 2018 – 26 Aprilie 2026 – Sa ne pregatim pentru nepregatit!

  1. Pingback: Tranzite 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.