Contractul Sufletului tau, mandala Hartii, Nodul Sud si Nodul Nord

Personalitatea si circumstantele acestei vieti se vad si in harta natala. Astfel consideram harta natala din viata asta ca o reflectie a dinamicii din vechea viata, ca in harta gasim indicii subtile despre ea. Si vine intrebarea: de ce ai ales harta pe care o ai in viata asta? Care e contractul Sufletului tau? Sunt de parere ca exista un motiv intemeiat pentru plasarile si temele alese in harta natala si ca nimic nu e intamplator acolo. Asta inseamna ca ceva te-a facut sa alegi acel moment in spatiu si timp, acea configuratie astrala.

Toata povestea vechilor vieti nu putem sa o stim, daca ne era dat sa o stim probabil ca venea cu amintirea tuturor vietilor trecute, dar suntem constienti in momentul cand ne alegem ce viata dorim sa experimentan de tot ce am trait pana atunci, insa pactul implica sa uitam o mare parte din ele in momentul cand ne nastem in viata aleasa.

Fiecare configuratie din harta ne prezinta o provocare prin care trebuie sa trecem, iar aceasta vine ca ceva ramas din alta viata. Daca ne ridicam deasupra ei si o relzolvam, daca imbratisam un potential mai mare, rezolvam rana “karmica” si putem sa ne dezvoltam catre noi posibilitati.

Foarte important cand ne gandim la viata trecuta, este sa o privim ca un cumul de vieti, e ceva complex si poate haotic, chiar vieti foarte diferite care isi pun amprenta pe cea de fata. O harta poata sa contina mai multe indicii fragmentate, diferite si chiar contradictorii (dar cel mai probabil contine din vechile vieti ceea ce este acum relevant pentru aceasta). Deci cumva tot ce gasim in harta natala actuala este karmic, iar elementele sale sunt tot timpul interconectate. Nodurile lunare sunt fundatia, de acolo pornim cu povestea vietii trecute si cu intentia de evolutie din viata asta, insa toate planetele ne dau indicii, contureaza un peisaj, o poveste. Ne uitam la pozitia Nodurilor in semn si casa, ne uitam la guvernatori, dar confirmam sau restrangem cercul de posibilitati si cu pozitia lui Pluto, cu pasul sarit (daca exista), cu planetele din Casa 12 s.a.m.d. Venus in Casa 12 se conecteaza cu un Saturn in Casa 7 sau cu alte planete in Balanta. Toate planetele din harta vin ca un mare suport pentru Nodul Nord.

Si de fapt, in astrologia evolutiva, toate planetele (in afara de Soare) au un Nod Sud, si Pluto are punctul de Polaritate, si Neptun, Uranus, Saturn au. Dar asta e o alta discutie.

“Daca vrei sa stii mai multe despre viitoarea ta viata, uita-te bine la cum arata actiunile pe care le faci acum. Iar dificultatile din viata asta sunt o consecinta a actiunilor din viata trecuta.” Padmasambhva

Nodul Sud si Nodul Nord sunt doua puncte opuse din harta care prin pozitia in casa, semn (asta inseamna ca sunt in semne si case opuse, care desi aparent sunt in contradictie, mereu au si un punct comun – de exemplu axa Gemeni-Sagetator sau Casa 9/3 au in comun modul in care me utilizam mintea), guvernatori si aspectele pe care le fac cu planetele din harta ne indica informatii despre vechea viata si ceea ce si-a propus sufletul ca evolutie in actuala incarnare. Initial, mai ales in prima parte a vietii, scenariul de la Nodul Sud se poate repeta intr-o forma sau alta (in consultatii mereu oamenii devin confuzi si intreaba: sigur nu vorbim de actuala viata? Ca a fost cam la fel.), e ceva ce noi stim sa facem deja, e confortabil, e in zona de confort si siguranta, e in obisnuinta noastra, insa in timp ne dam seama ca nu mai dorim aceste lucruri si ne apucam (sau nu…) drumul spre punctul opus – Nodul Nord.

Nodurile Lunare au energie subconstienta, la fel ca Luna si reprezinta motivatii subconstiente si umbre ce izvorasc din trecut (pentru Nodul Sud) si pentru care avem un atasament emotional chiar daca ele nu mai sunt acum relevante pentru noi. Aici mi se pare important sa fac o precizare importanta. Zilele trecute discutam cu o prietena si imi spunea ca dintr-o consultatie astrologica mai veche i-a ramas o fraza spusa cu o gravitate acuta, era o atentionare de a nu merge in niciun caz pe o cale spirituala in aceasta viata (fiind parte din energia vechii vieti). Insa ea era deja pe aceasta cale, ca deh, acolo ne trage ata, asta stim sa facem. A merge catre Nodul Nord (destinul din aceasta viata) nu inseamna sa ignoram tot ce aducem de la Nodul Sud, acolo sunt si daruri, talente, abilitati, o intelepciune acumulata in timp pe care nu trebuie sa o dam la o parte! Eu am Mercur pe Nodul Sud si de cand ma stiu am vrut sa scriu si am scris toata viata mea. Cum ar fi fost sa imi ignor aceste talente dobandite alta data? Nu, Nodul Sud nu trebuie ignorat, renegat, refuzat, trebuie integrat si dus catre Nodul Nord intr-o alta forma. De ce ai arunca cu totul la gunoi aceasta cunoastere?

In noua astrologie, regulile (Saturn) sunt schimbate, nu mai exista acel vechi determinism care spune ca destinul tau este peceltuit de harta natala, ti-e scris in frunte si aia e, deal with it! Acum invatam ca suntem responsabili (Capricorn) pentru evolutia noastra si a hartii. Astrologia devine functionala si ne ajuta sa intelegem cauze si tipare ce ne blocheaza potentialul, dar si cum putem atinge evolutia.

Daca in vechea astrologie accentul era pe a prezice inca de la nastere niste lucruri foarte clare, in noua astrologie este onorat liberul arbitru si ni se ofera sansa sa ne schimbam destinul in fiecare zi. Si e normal asa, omul evolueaza de-a lungul vietii, si odata cu el si harta lui, planetele se misca mereu, la fel si noi. Planetele si semnele au o manifestare pozitiva sau negativa, au plus si minus, tu alegi de-a lungul vietii ce manifestare le dai, iar noua abordare astrologica inseamna ca nu harta determina destinul tau, tu determini cum alegi sa folosesti potentialul din harta, cum o exprimi.


Harta natala este exact asa cum ii spune si numele, o harta, una a sufletului nostru care ne poate ghida si care opereaza la un nivel profund, e unica, e individuala, e o mandala magica! E o calatorie fascinanta catre auto-descoperire.

Nodul Nord ne cheama mereu, dar asta se simte ca o soapta a Sufletului, pot fi greu de articulat, dar aici gasim un set de abilitati care trebuie dezvoltate ca sa incepem sa simtim acel sentiment de scop, de misiune, de implinire.


Progresul catre Nodul Nord este ceea ce Jung numea “procesul de individuatie” (mult mai accentuat acum in Era Varsatorului).

Un alt astrolog care mie imi e drag, Dane Rudhyar, spunea: “Daca mergem pe axa Nodala ar trebui mereu sa vedem viitorul spre Nord si sa acceptam trecutul privind spre Sud. Nodul Nord inseamna munca ce trebuie facuta, noi realizari, noi talente pe care le descoperim, si daca suntem dispusi sa mergem in aceasta directie, din ea o sa primim putere si abundenta.” Asta imi aduce mereu aminte de ceva ce nu ma satur niciodata sa subliniez, ca atunci cand facem un mic pas spre Nodul Nord, Universul ne vine in ajutor cu inca 10 pasi, lucrurile incep sa curga in viata noastra, totul devine mai usor, fara blocaje, iar cel mai importanta este sentimentul intern de putere asa cum spune si el, dar si implinire.

Cum gasim povestea karmica?

1. Ne uitam la Semnul si Casa Nodului Sud.

2. Ne uitam daca exista o planeta sau mai multe in conjunctie cu Nodul Sud.

3. Ne uitam unde se afla guvernatorul in semn si casa a Nodului Sud si ce aspecte face.

4. Mai adaugam informatii la poveste prin planetele aflate in aspecte cu Nodul Sud.

5. Pentru detalii de finete ne uitam si la pozitia lui Saturn, Pluto, Uranus, Neptun, dar si la planetele din Casa 12 (denumite karmice).

Similar, trecem si la Nodul Nord: in ce semn este si in ce casa? Exista o planeta in conjunctie cu Nodul Nord? Exista planete in aspecte pozitive (care ne ajuta) sau negative (care ne impiedica)? Unde se afla guvernatorul ca semn si casa? Ce aspecte are?

Sa va mai spun ca analiza Nodurilor Lunare si Profilul Karmic sunt analizele mele preferate? 🙂

Analizele personalizate sunt in format scris si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii. 

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-3 zile de la efectuarea platii.

“Mulțumesc frumos! Am simțit furnicături în aproape tot corpul cât timp am citit. Mi se întâmplă rareori, de obicei când cuvintele nu sunt doar informație, ci şi energie. Când sunt vii şi când îi comunică direct sufletului meu. O mare parte din ce ai scris simt de ceva vreme, dar tot caut curaj şi pentru exprimare şi pentru deschiderea către colaborare pentru că sunt exact aşa cum ai descris energia Berbecului. Îți mulțumesc tare, tare pentru timpul, energia şi semnul de exclamare pe care l-ai scris în ființa mea. O sa revin pentru o astrograma completa.”

Georgia

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Advertisement

4 thoughts on “Contractul Sufletului tau, mandala Hartii, Nodul Sud si Nodul Nord

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.