Casa 12 explicata in termeni practici

Ca o persoana cu multe planete in Casa 12, o casa plina de ceata si definita prin termeni extrem de evazivi si de neinteles, m-am incapatanat mereu sa o inteleg cat pot de bine.

Desi in termeni populari casa 12 este considerata a karmei, a izolarii, a escapismului, inamicilor ascunsi, si tristetiii/durerii, ea are si alte componente mult mai importante care pot fi traduse diferit.

Timp, Spatiu, Univers

Casa 12 este un portal care te face sa traiesti dincolo de spatiu, timp si de dimensiunile materiale. E locul unde totul se unifica.

Casa 12 este cea in care trecem de la dimensiunea personala la cea mitologica, imateriala a existentei, pregatindu-ne sa trecem la o noua experienta de sine.

De aceea, pentru persoanele cu planete in Casa 12, apar probleme in a integra timpul si spatiul si de aceea simt destul de des ca nu vor de fapt sa fie aici, nu vor sa se reincarneze (Casa 12 este precum pantecul Mamei), vor sa ramana Spirit, caci rutina de zi de zi (Casa 6), lucurile mici ca faptul ca trebuie sa isi plateasca facturile, sa manance… sunt foarte limitate, mai ales cand te gandesti la vastitatea Casei 12. Rutina, datoriile zilnice sunt extrem de plictisitoare pentru persoanele cu planete in Casa 12, exista mereu senzatia ca viata este despre mai mult, mult mai mult. E un lucru pe care l-am simtit si eu pregnant inca de mica.

In Casa 12 e tot timpul un sfarsit de ciclu, iar abia in Casa 1 au loc inceputurile.

De aceea este si o casa a serviciului, pentru ca ai parcurs toate cele 12 case si ai ajuns la un nivel la care trebuie sa impartasesti toata intelepciunea acumulata si sa o oferi oamenilor, colectivului, societatii, Pamantului. Te pregateste pentru Casa 1 si un nou ciclu.

Este, de asemenea, locul in care culegem niste roade, ajungem la o finalitate in legatura cu anumite experiente si ajungem sa vedem “filmul vietii noastre” dintr-o perspectiva holistica mai larga. Este, de asemenea, locul in care se afla si adevarurile si triumfurile noastre atemporale. Este locul in care multe finaluri pot fi vazute dintr-o perspectiva mai larga a “calatoriei eroului” nostru si a ceea ce a trebuit sa se intample in viata noastra. Digeram tot ce am trait dintr-o perspectiva mai inalta.

Self-undoing

In termeni psihologici, self-undoing este o incercare de a “anula” un comportament negativ sau indezirabil prin a face contrariul sau. Desi poate fi vorba si de comportamente pozitive, nu doar negative.

Este sectorul in care iesim din anumite comportamente sau din diverse stari de suferinta si ne autodepasim. Aici trecem la noi perspective si moduri de viata, fara vechi bagaje (karmice de regula) si fara perspective invechite despre cine suntem si de ce trecem prin anumite schimbari. Aici se termina ce am lasat neterminat in ciclurile precedente de viata. De aceea e o casa a incheierilor si probabil persoanele cu planete aici au multe lucruri de incheiat. Dar aici intervine atitudinea pe care o avem cand lasam ceva in spate, fie ne incapatam sa controlam lucrurile sa ramana la fel (cu tristetea si regretele aferente), fie dam drumul la control si me predam in fata Universului si a ceea ce a pregatit nou pentru noi (renuntarea la control si credinta sunt alte 2 teme din Casa 12).

Izolare si Escapism

Persoanele cu planete in Casa 12 sunt foarte empatice si absorb tot din jurul lor precum un burete energetic. Sunt foarte expusi la public si mediu si au “o piele (energetica) subtire”.

Aceste bariere energetice slabite atrag oamenii si fac persoana sa simta ca se sufoca la un moment dat – iar atunci are nevoie de acea izolare care defineste Casa 12. Simt nevoia sa se inchida si sa se ascunda si chiar e indicat pentru ei sa aiba mereu momente de acest gen, de odihna, de somn, de meditatie, de timp in natura sau alaturi de animale.

Cand vine vorba de confruntare, oamenii cu planete in Casa 12 aleg mai bine sa dispara.

Tot din cauza barierelor energetice slabite, ei pot fi tinta proiectiilor tuturor, oglindesc totul in jur si asta devine prea mult la un moment dat. De aceea e si casa vacantelor, escape to Paradise, unde te transporti in alt timp si scapi de toate datoriile zilnice, de munca si responsabilitate si rutina (Casa 6).

Pe de alta parte, din cauza barierelor si proiectiilor, foarte multe vedete au planete in Casa 12 pentru ca publicul se oglindeste foarte bine in ele.

Tot in termeni practici, aici e important sa oferim ceva inapoi, oamenilor, societatii, colectivului, dar intr-un mod altruist, fara sa cautam sa primim ceva inapoi. Sacrificiul de sine pentru ceva mai mare, dar si exersarea talentelor si abilitatilor care au ajuns la o maturitate si intelepciune in aceasta casa. (fiind si o casa Vocationala)

Va las si linkul catre alt articol despre Casa 12 in care sunt abordate pe larg alte teme ale ei pe langa cele prezentate azi.

Sursa imagini: Colaje Astro Alchimista

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.