Neptun in Pesti 2011-2026: Cum aducem magia pe Pamant?

Din 2011 si pana in 2026 planeta Neptun se afla in Pesti. M-am gandit ca daca tot ne aflam in plin sezon de Pesti, sa incerc (pe cat se poate…caci e greu sa explici rational ceva atat de irational :P) sa definesc energia acestei planete si acestei zodii. E drept ca e de ceva ani aici, insa mai are de stat. Chestiunea cu planetele transpersonale este ca se misca foarte greu, de aceea se numesc si grele, insa au un talent aparte de a te racai incet, incet cu ceea ce isi doresc si au o influenta la nivel de generatie si colectiv. Cam ce ar vrea Neptun in Pesti de la noi in acest interval de timp atat de mare?

Tridentul lui Neptun inseamna nastere, viata si moarte, minte, corp si spirit, trecut, prezent si viitor, rai, pamant si iad, Tatal, Fiul si Duhul Sfant – trinitate

In primul rand Neptun este o forta care se afla dincolo de ceea ce putem controla, dincolo de ceea ce mintea logica isi poate explica, tocmai de aceea de cele mai multe ori e greu sa vorbesti despre aceasta planeta, sa o definesti, sa o incadrezi in niste limite, caci ea nu are limite. La fel se intampla si cu zodia pe care o guverneaza, Pestii.

Daca dorim sa inteleg cat de cat energia Neptuniana, trebuie in primul rand sa ne predam in fata ei, sa mergem dincolo de limitarile mintii logice, sa o simtim si sa ne contopim cu ea, doar asa putem sa intelgem ceva. Suntem invitati sa dam drumul la control, sa ne lasam purtati de viata si de valurile ei, sa acceptam ceea ce ni se intampla mai usor, sa constientizam ca parti din noi genereaza aceste lucruri, ca suntem fiinte energetice si putem influenta energia colectiva individ cu individ.

Neptun este asociat cu misticismul, misterul, sentimentul de uniune, dezvoltare spirituala, inspiratie si imaginatie, e dizolvarea noastra, ce suntem cand nu mai avem forma, dorinta interioara de unire cu ceva mai mare, cu sursa, cu Divinitatea, cu constiinta colectiva, stergerea limitelor personale impuse de personalitatea noastra si de ego. Toate astea pot insemna si escapism, de limitarile noastre, de material, de lumea in care traim, iar acest lucru se poate face intr-un mod pozitiv sau negativ. Putem sa fugim de noi si de lume cand ne ascundem in casa, cand fugim de responsabilitatile zilnice, cand viata devine prea grea, putem sa uitam de problemele noastre prin alcool sau droguri, atunci cand ne pierdem in fata televizorului sau calculatorului.

Zona din harta unde il avem pe Neptun (natal sau in tranzit) poate fi invaluita in ceata, confuzie si de sentimente de nesiguranta, mai ales daca nu suntem destul de impamantati, daca nu stim sa pastram legatura cu pamantul si lumea reala. Saturn este limita dintre planetele ce ne definesc lumea interioara (Soare, Luna, Venus, Mercur, Marte si Jupiter), planetele personale, lucrurile pe care le cunoastem, zona noastra de confort si cele denumite “transpersonale” (Uranus, Neptun si Pluto), care poarta o energie colectiva, incontrolabila, care sunt dincolo de noi si de ce putem controla prin vointa proprie, ceva mai presus de noi. Cumva Saturn devine pastratorul cheii catre atingerea energiei unei octave superioare in evolutia noastra.

Saturn in Capricorn (in cea mai buna forma a sa de expresie) devine o cheie, caci doar dupa ce devenim destul de impamantati si in armonie cu realitatea si obligatiile pamantene putem sa trecem la manifestarea corespunzatoare a planetelor transpersonale, cu precadere a lui Neptun in cazul de fata. E nevoie sa stim cum putem aduce aceste energii inalte in planul real fara sa ne pierdem in ele, fara sa ne pierdem pe noi, fara sa uitam scopul pentru care facem asta, tocmai de aceea impanatarea este foarte importanta si intr-o meditatie. Fara o ancora puternica in realitatea materiala, ne putem pierde foarte usor in oceanul lui Neptun, fara un scop clar, pierdem drumul, fara aceasta maturitate orice experienta spirituala (de modificare a constiintei) nu poate fi integrata corespunzator.

Zona din harta unde il avem pe Neptun (natal sau in tranzit) este una sensibila unde suntem mai predispusi la iluzii, confuzie, deceptie si chiar dezintegrare. In aceste zone cautam un ideal, perfectiunea, insa in prima faza cautarea are loc in exterior. Totusi, aceste deziluzii ne ajuta sa ne dam seama cum putem rezolva si aduce energia neptuniana la o octava superioara, sa ne dam seama ca nu exista perfectiune, ca ceea ce cautam in afara o sa gasim doar in interiorul nostru, ca nicio eliberare sau satisfactie nu o sa vina din cer daca noi nu suntem dispusi sa lucram cu noi la interior. E nevoie sa ne traim mai intai idealul la interior pentru ca mai apoi sa-l manifestam la exterior. Sa cautam mereu relatia ideala, jobul ideala, casa ideala nu face decat sa ne amane pacea, fericirea si nu este decat o dovada de lipsa de angajament, de munca pe care e nevoie sa o depui pentru a ajunge cat de cat la acel ideal (Saturn).

Cateodata in zona in care se afla Neptun in harta s-ar putea sa simtim o obligatie fata de oameni sau fata de societate, sa ne dorim sa ajutam, chiar sa ii salvam si sa ne simtim vinovati daca nu o facem. In apele tulburi ale oceanului lui Neptun multi s-ar putea sa nu mai vada linia fina (limita) dintre a ajuta, a salva si a se sacrifica pana la martisim. Aceasta tendinta poate fi considerata pozitiva atunci cand este facuta cu limite si mai ales pornind din ideea de uniune, ca toti suntem parte din acelasi Univers, avem aceeasi energie si suntem una cu fiecare om, animal sau planta.

La fel, Neptun in zona din harta in care se afla ne face sa ne identificam pana la stergerea limitelor personale cu diverse persoane, situatii sau lucruri (in relatie, cu munca noastra, cu familia, cu banii, casa s.a.m.d.). Aceasta abilitate este una buna mai ales relational, caci putem sa simtim oamenii foarte bine, sa ne identificam usor cu ei, cu nevoile lor, cu emotiile lor, insa ne intoarcem tot la limite, caci precum sunt si Pestii cateodata poti sa incepi sa te identifici atat de tare cu oamenii, incat uiti de tine, uiti cine esti, azi esti cineva, maine altcineva, personalitatea cameleonica te poate aduce in stadiul de a te intreba “tu de fapt cine mai esti?”. Mai mult, te poate face mai usor de manipulat, folosit si chiar extenuat de nevoile altora. Aceasta dorinta trebuie stapanita din cand in cand, caci Universul nu sta pe umerii nostri, nu am venit sa salvam singuri toata planeta si sa sustinem toate creaturile de pe ea. Nu avem energia necesara sa facem atat de multe, asa ca mai bine ne asumam fiecare bucata noastra, le luam pe rand, ne cunoastem limitele si nu uitam de nevoile personale. E tot o iluzie Neptuniana sa crezi ca poti face atat de multe lucruri, asta cand vine din suflet si din iubire fata de Univers, pentru ca se poate sa vina si dintr-un ego spiritual (o nevoie de importanta, putere si glorie), iar asta este umbra lui Neptun.

Casa in care se afla Neptun in harta natala, dar si in tranzit ne arata o zona in care avem sansa sa atingem gratia divina, sa devenim mai spirituali, sa intram in conexiunea cu energia Universala si sa primim ajutor si protectie divina. Folosit in mod negativ, Neptun aduce in acea zona iluzie si deceptie, aici fie idealizam, fie vrem sa fugim de realitate si de responsabilitati, aici cautam un ideal, credem si alegem sa vedem doar ce vrem, ne simtim confuzi, gandirea e ilogica si poate aparea ceata si lipsa de directie.

Din 2011 de cand Neptun se afla in Pesti avem un boom in zona spirituala, din ce in ce mai multi oameni se intorc la ea si au aparut din ce in ce mai multe tehnici, cursuri, profesori si terapeuti. Mergem intr-o noua directie care devine din ce in ce mai clara de la an, la an. Iluzia adusa de Neptun aici este ca putem considera ca o tehnica, un maestru, o initiere o sa vina si o sa ne sufle niste praf magic peste ochi si gata, totul s-a rezolvat, suntem vindecati, nu mai e nevoie de munca si de practica. Multi s-ar putea sa caute un salvator in zona spirituala, sa nu rumege prea mult informatia livrata, sa creada orice, sa faca orice fara sa-si puna prea multe intrebari, insa cel mai grav mi se pare sa crezi ca cineva o sa vina si o sa-ti dea o solutie magica, o sa-ti ia durerea cu mana fara ca tu sa fie nevoie sa misti un pai, fara sa faci o reala schimbare in tine.

Ajungand la zilele noastre si momentul actual, avem 5 planete in Pesti (Neptun, Soare, Venus, Mercur si Chiron) si pe Saturn in Capricorn. Pare ca cele doua energii n-au nicio legatura, una e cu picioarele pe Pamant, alta e cu capul in nori, una vrea practicalitate, alta vrea sa viseze, insa cele doua nu pot functiona una fara alta. Doar dupa ce suntem puternic ancorati in realitate si impamantati putem sa mergem prin valurile haotice Nepuniene fara sa ne pierdem. Cum am mai scris si in alt articol, dupa atatia ani de spiritualitate, de cursuri, de carti citite, de incercat diverse tehnici de lucru cu energia am ajuns la un an in care ne intrebam foarte realist cum ne-au ajutat aceste informatii in mod practic? Ce am facut mai clar cu ele? Cum ne-am schimbat? Am fost la un curs, am ascultat, am folosit doua saptamani, am uitat si apoi gata, alt curs, alta tehnica si am uitat de prima fara sa o integram, fara sa o practicam astfel incat sa ne aduca un beneficiu real, dar mai ales pe termen lung, daca nu pe viata.

In aceasta perioada, dar si pe toata perioada in care Neptun tranziteaza semnul sau de bastina, suntem invitati sa vedem mesajele mai subtile pe care ni le transmite viata, sa vedem dincolo de chestiunile considerate reale, sa ne deschidem catre infinitul posibilitatilor care ne largeste constiinta, sa ne rafinam intelegerea, atitudinea si comportamentul si cel mai important, sa ne gasim un ideal catre care sa tindem (insa fara sa pierdem conexiunea cu realitatea si pamantul), visam, visam, dar fara prea multi cai verzi pe pereti, caci e expres direct catre satul Deceptie, comuna Iluzie.

Cand toate limitele dintre noi se vor dizolva, ne vom da seama ca “realitatea” unui om afecteaza si atinge pe toata lumea. Cand a avut loc conjunctia dintre Neptun si Uranus (in 1993) a fost lansat internetul. De atunci conexiunea dintre noi (Neptun) a devenit mult mai usoara prin tehnologie (Uranus), granitele au fost sterse.

Neptun in Pesti are ca tema centrala conceptul de uniune si identitate colectiva, granitele dintre noi au inceput sa se stearga incet, incet, diferentele se dizolva, distanta se micsoreaza. Ne dam seama ca oamenii, animalele si plantele fac parte din aceeasi constiinta, ca nu exista frontiere.

Pe toata durata tranzitului suntem invitati sa pasim in necunoscut, sa avem incredere in lucrurile pe care mintea sau ego-ul nu le poate explica, sa exploram vastitatea Universului si partile care nu sunt vizibile ochiului sau mintii rationale, sa ne eliberam spiritul, sa ne conectam cu natura noastra bruta, instinctuala si autentica. Schimbarile climatice, saracia, abuzul animalelor, lipsa educatiei, rasismul, sexismul si razboaiele nu mai pot fi ignorate, aceste realitati trebuie constientizate si schimbate. E o perioada pentru vindecarea umanitatii, pentru intoarcerea la natura si pentru a sustine aceasta lume pentru ca ea sa poata sa ne sustina in continuare.

Acum si in Martie ne vor fi testate aspecte din noi precum iubirea si compasiunea, insa nu cea facuta din pozitia de martir sau salvator, nici de crestere a ego-ului spiritual (partea de umbra a Pestilor si a lui Neptun), ci din acea recunoastere ca toti suntem unul, ca toti aveam o scanteie divina in noi si sa vedem chiar si in cele mai neplacute experiente partea pozitiva, caci nu exista lumina fara umbra (Jupiter in Scorpion), nici bine fara rau si nici pozitiv fara negativ, totul este un intreg, o parte nu functioneaza fara cealalta.

Maestria acum este cum sa pasim cu un picior in lumea reala si cu una in cea spirituala, cum le echilibram astfel incat sa functioneze impreuna in noi si in realitatea noastra? Cum aducem magia pe Pamant? Cum visam si avem credinta fara sa ne pierdem in fantezie? Cum putem sa ne implinim scopurile fara sa sacrificam magia si pacea din viata noastra? Cum largim limitele lumii reale, cum le extindem si le dizolvam? Munca vine de la noi, transformarea alchimica de la o substanta de baza la ceva sublim se face prin vointa, tehnica si credinta.

Sursa foto: Florian Meacci

Advertisement

13 thoughts on “Neptun in Pesti 2011-2026: Cum aducem magia pe Pamant?

  1. Mulțumesc, Elena! Te citesc cu multă atenție, ești o sursă de inspirație şi pentru mine.
    Cu recunoștință,
    Puiu

    ________________________________________

    Like

  2. Pingback: Tranzite 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.