4 planete in Pesti – Maestru in Magie si Manifestare

E important mai ales in aceasta perioada sa ii acordam o atentie speciala lui Mercur, fiind guvernatorul Nodului Nord in Gemeni.

Mercur are rolul in Astrologie de a aduna si compartimenta informatiile, e modul in care percepem realitatea si oferim sens lucrurilor si intamplarilor (de ce numim un scaun – scaun si nu ii spunem pat – e un consens pe care noi oamenii l-am facut).

Creierul nostru are doua emisfere, dreapta si stanga, iar gandurile noastre sunt liniare si rationale (deductia asociata cu creierul stang si Mercur) si gandurile non-liniare, irationale si intuitive (asociate cu creierul drept si Jupiter. Gemeni (guvernat de Mercur) si Sagetator (guvernat de Jupiter) sunt semne opuse ce simbolizeaza mintea concreta, in timp ce Jupiter este mintea abstracta. Jupiter vrea sa dea unui eveniment o importanta anume, un sens, dar Intamplarile sunt adunate de Mercur, dar Jupiter trage o concluzie – bucatile sunt organizate intr-un peisaj mai mare.

Viata noastra este o calatorie in care adunam constant informatii, experiente si date din mediul nostru extern si intern. Acest proces de acumulare da nastere la noi ganduri si perceptii care ne formeaza intreaga gandire, care atunci cand e conectata cu alte persoane realizeaza intelectul colectiv sau perceptia generala despre viata.

Mercur reprezinta procesul logic prin care deducem anumite informatii, adica corelam un fenomen cu urmatorul pana obtinem un intreg, e un puzzle de informatii prin analogie. Pe masura ce facem conexiuni (neuronale – Mercur), aceste bucati de informatie capata sens si devin un conectate intr-o perceptie, devin realitatea noastra.

Exista o teorie ca toate informatiile (trecute, prezente si viitoare) exista undeva in Univers intr-o baza de date de informatii (Cronica Akashica) pe care o putem accesa, toate informatiile exista in Mintea Cosmica, iar anumiti oameni acceseaza la un moment dat bucati din aceste informatii – de aici si intrebarile si framantarile legate de cine a oferim pentru prima data o idee, o inventie (o perceptie noua care nu a existat pana acum) sau cum explicam ca poate doua persoane au aceeasi idee, dar nimeni nu a copiat pe altcineva – aici deja intram in taramul lui Uranus, accesarea Mintii Cosmice unde exista tot si toate – Mintea Inalta – adica abilitatea de a accesa toata informatia din trecut, prezent si viitor si abilitatea de a schimba realitatea prin perceptie.

Revenind la Mercur, de fapt la Jupiter, el ofera o viziune din datele colectate de Mercur, el da nastere la credintele noastre despre viata (date initial de locul in care traim, de religie, mitologie, filosofie, de specie).

In lupta dintre Nodul Sud aflat in Sagetator si Nodul Nord aflat in Gemeni putem vedea in zilele noastre razboiul informational, legat de perceptie si credinte. Cine are dreptate si cine nu? Care e adevarul tau si care e al meu? A cui perceptie e mai buna? Eu ma insel sau tu? Sau poate nimeni nu se inseala? Sau nimeni nu are dreptate? Adevarul este ca orice doresti sa crezi, Universul nu o sa te contrazica.

“Totul este Spirit, Universul e mental.”

“Această lege explică faptul ca Totul este Realitate Substanțială, aflându-se în toate manifestările și aparențele ei exterioare pe care le cunoaștem sub denumirea de Universuri materiale, Fenomenele Vieții, Materiei, Energiei – într-un cuvânt, tot ceea ce este perceput de simțurile noastre materiale – este spirit. Acest spirit nu poate fi explicat și definit, dar poate fi considerat și gândit ca un spirit universal, infinit și viu. El explică Adevărul că Lumea, Universul nu-i decât o creație mentală a TOT-ului. Prin urmare, în acest spirit noi trăim, acționăm și suntem noi înșine.”

Legile universale ale Hermetismului

In functie de stadiul de evolutie a unui Suflet, perceptia lui are o natura diferita:

⁃ poti fi in stadiul in care esti de acord cu perceptia unanim acceptata de majoritatea oamenilor sau cultura in care traiesti

⁃ poti fi la un stadiu de evolutie in care nu esti de acord cu ceea ce crede lumea unanim si iti doresti sa gandesti de unul singur, sa fii rebel, sa te opui normelor general valabile, iar aici are loc procesul de individuare

⁃ poti fi in stadiul de evolutie spiritual (cel mai inalt) in care realizezi ca toate perceptiile, toate credintele, toate caile fac parte din Creatie si sunt toate adevarate, iar aici se afla energia Pestilor, simbolul unitatii si diversitatii, a acceptarii.

Arhetipul Pestilor la cel mai inalt nivel inseamna sa imbratisam tot adevarul, nu doar o versiune a sa, sa nu ne limitam mintea, caci totul duce in acelasi punct. Insa creierul stang (liniar), mintea joasa, nu poate acest lucru, caci e limitat, astfel ca pentru a cuprinde esenta si adevarul, avem nevoie de creierul drept, de mintea inalta!

Si iata ca am ajuns la Magia Pestilor!

Avem 4 planete in Pesti, un frumos stellium format din Neptun, Venus, Soare si Mercur, care tocmai a pasit si el in tinutul magic al acestei zodii. Se deschid portile dintre lumea materiala si lumea invizibila. Are loc un shift in constiinta noastra si putem sa accesam partile ei mai inalte.

Pestii sunt ultimul semn, dupa un ciclu complet al zodiilor, aici intram intr-o noua dimensiune a Universului, aici intalnim energia tuturor semnelor intr-un singur loc, aici are loc uniunea si toti devenim unul, aici are loc interconexiunea dintre noi toti, dintre noi si univers. Pestii vorbesc despre energia colectiva, despre iubirea Universala, despre contopirea cu Sursa, despre vibratii inalte si energie cuantica. Pasim intr-o lume a miracolelor si magiei, a zanelor si a fiintelor invizibile.

Puterea manifestarii creste la fel si miracolele, legea atractiei functioneaza la turatie maxima, iar atunci cand incepem sa ne imaginam ceea ce ne dorim si adaugam si unul dintre cele mai importante ingrediente din acest proces, emotia, putem atrage din lumea invizibila tot ce ne dorim sa manifestam in lumea reala. E timpul ideal pentru visare si vizualizare. E timpul sa intarim conexiunea cu sursa.

In aceasta perioada ar fi bine sa ne concentram pe sentimente nobile precum credinta, compasiune, comuniune, iertare, empatie, altruism, sa transcendem durerea si suferinta, sa le acceptam si sa mergem mai departe (sunt foarte multi oameni care au trecut prin perioade destul de grele in ultimele luni), sa gasim un sens si o intelegere mai mare pentru tot ce ni se intampla si sa pasim inainte cu intelepciune. Nu uitati ca aceste sentimente frumoase sa le proiectati mai intai si mai intai catre voi, sa va acceptati, sa va iubiti, sa aveti credinta in voi, sa va iertati, sa va dati timp de odihna, de relaxare, de visare, de meditatie si de intrare in contact cu sufletul vostru.

Mercur in Pesti (16 Martie – 4 Aprilie) ne transforma mintea intr-o unealta ideala pentru a crea magie, o face fluida, bogata si cam ilogica. Acum devine mult mai usor sa intram in contact cu Universul si sa manifestam ce ne dorim. Mintea noastra se expansioneaza si putem sa facem un shift in gandire si perceptie care ne aduce o perspectiva mai inalta. Granitele mintii se dizolva si putem avea un shift al constiintei, intuitia creste, imaginatia si tehnicile de viziualizare se intensifica si putem vedea alte realitati si posibilitati, pe care le putem materializa. Mintea devine mai spirituala si viziunea mai inalta, totul devine posibil daca alegem sa credem, sa simtim din inima si sa gandim cat mai pozitiv.

Va rog sa va utilizati mintea si puterea imaginatiei pentru a crea filme precum un proiector, voi deveniti regizori si puteti alege cum doriti sa arate filmul vietii voastre. E momentul sa va aliniati la interior cu ceea ce va doriti, sa credeti, sa simtiti si sa proiectati apoi in realitate. Magia, Manifestarea si Materializarea au loc cand proiectam dintr-o stare vibrationala inalta, cand suntem aliniati cu Universul, cand suntem in accepare, cand nu opunem nicio rezistenta interioara, cand avem credinta si cand adaugam emotie pozitiva.  

Va sugerez sa va antrenati mintea catre accepare, credinta si sa practicati recunostinta. Nu uitati de ancorarea viselor in realitate. E important sa nu ne pierdem prea mult in acest taram vast al Pestilor, sa nu pierdem conexiunea cu realitatea, sa ramanem totusi cu picioarele pe Pamant, caci desi multi ne dorim sa traim niste experiente spirituale extraordinare, am ales sa venim pe Pamant si treaba noastra este aici. Scenariul ideal este sa invatam sa canalizam energia Universului aici pe Pamant, in material si sa nu ne pierdem prea tare in niciunul dintre ele.

Va rog sa alegeti o manifestare inalta a acestor energii, sa va canalizati energia catre optimism si sa evitati partea de umbra a Pestilor care se poate duce in starea de victima, catre a ne plange de mila, catre fuga de realitate prea mare si catre o stare de amortire si paralizie in fata vietii.

Folositi aceasta perioada pentru:

  • practici spirituale precum meditatie, yoga, regresie, respiratie holotropica, terapie cu fiinte de lumina, Reiki sau multe alte tehnici menite sa ne puna in contact cu energia Universala.
  • creativitate, arta, imaginatie
  • visare si viziualizare
  • interpretarea viselor si mesajelor subconstiente oferite de ele
  • reperarea si dizolvarea unor tipare subcontiente

Avem inca un an in catre o sa ne schimbam perspectiva si perceptiile despre noi, un an in care e nevoie sa avem incredere in noi si sa constientizam ca suntem co-creatori impreuna cu sursa acestui Univers (si nu doar la nivel de informatie, ca de citit am mai citit asta, sa vedem in realitate ce inseamna cu adevarat acest lucru), iar aceasta sursa s-a aflat tot timpul in noi si a asteptat cumintica sa ii descoperim puterea, forta si magia. Acest lucru vine si cu o mare doza de responsabilitate (Saturn in Varsator), caci nu mai putem arunca vina in exterior pentru ceea ce experimentam, puterea este acum la noi. Intrebarea este daca o vrem sau ramanem in stadiul de victima? Credintele noastre dau forma realitatii noastre, Universul creeaza alaturi de noi, e o sursa de energie si lumina pe care o putem atrage asupra noastra din interiorul nostru, nu suntem separati de ea, suntem parte din ea. Stiu ca se vorbeste de foarte multi ani de acest lucru, dar cum am mai spus in multe articole acest an este foarte practic, asa ca de aceea vedem si o accelerare a materializarii gandurilor noastre, tocmai pentru a ne da seama de aceasta forta. A venit timpul sa punem in practica, sa exersam, sa ne dam seama ce alegem sa generam in realitatea noastra, sa devenim mai constienti la ce emitem: Frica sau credinta? Energie negativa sau pozitiva? La ce ne gandim mai des? La ce nu ne dorim sau la ce ne dorim? La ce ne lipseste sau la ce avem? La minusuri sau la plusuri? La trecut si viitor sau la prezent?

Este o perioada de instrospectie, de lucrat la interior cu fortele invizibile ale Universului, iar pe masura ce planetele vor incepe sa se mute rand pe rand in Berbec, putem trece la actiune si la manifestarea lor in lumea materiala si vizibila. Acum e o perioada ideala sa visam in stil mare la tot ce ne dorim in viata noastra.

Spor la magie, la visare si la manifestare!

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

O parte din informatiile de la inceput sunt extrase dintr-o conferinta sustinuta de Jeffrey Wolf Green.

Rapoarte si analize scrise

6 thoughts on “4 planete in Pesti – Maestru in Magie si Manifestare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.