Neptun in harta natala: drumul de la iluzie catre iluminare

Daca dorim sa intelegem cat de cat energia Neptuniana, trebuie in primul rand sa ne predam in fata ei, sa mergem dincolo de limitarile mintii logice, sa o simtim si sa ne contopim cu ea, doar asa putem sa intelgem ceva. Suntem invitati sa dam drumul la control, sa ne lasam purtati de viata si de valurile ei, sa acceptam ceea ce ni se intampla mai usor, sa constientizam ca parti din noi genereaza aceste lucruri, ca suntem fiinte energetice si putem influenta energia colectiva individ cu individ.

In primul rand Neptun este o forta care se afla dincolo de ceea ce putem controla, dincolo de ceea ce mintea logica isi poate explica, tocmai de aceea de cele mai multe ori e greu sa vorbesti despre aceasta planeta, sa o definesti, sa o incadrezi in niste limite, caci ea nu are limite. La fel se intampla si cu zodia pe care o guverneaza, Pestii.

Tridentul lui Neptun inseamna nastere, viata si moarte, minte, corp si spirit, trecut, prezent si viitor, rai, pamant si iad, Tatal, Fiul si Duhul Sfant – Trinitate.

Neptun este asociat cu misticismul, misterul, sentimentul de uniune, dezvoltare spirituala, inspiratie si imaginatie, e dizolvarea noastra, ce suntem cand nu mai avem forma, dorinta interioara de unire cu ceva mai mare, cu sursa, cu Divinitatea, cu constiinta colectiva, stergerea limitelor personale impuse de personalitatea noastra si de ego. Toate astea pot insemna si escapism, de limitarile noastre, de material, de lumea in care traim, iar acest lucru se poate face intr-un mod pozitiv sau negativ. Putem sa fugim de noi si de lume cand ne ascundem in casa, cand fugim de responsabilitatile zilnice, cand viata devine prea grea, putem sa uitam de problemele noastre prin alcool sau droguri, atunci cand ne pierdem in fata televizorului sau calculatorului.

Neptun in harta natala (sau in tranzit) indica zona din viata noastra unde de multe ori alegem sa distorsionam realitatea, sa fugim in visare, sa ne imbatam cu iluzii, caci adevarul se poate sa fie cam crud si greu de dus.

Zona din harta unde il avem pe Neptun (natal sau in tranzit) poate fi invaluita in ceata, confuzie si de sentimente de nesiguranta, mai ales daca nu suntem destul de impamantati, daca nu stim sa pastram legatura cu pamantul si lumea reala. Saturn este limita dintre planetele ce ne definesc lumea interioara (Soare, Luna, Venus, Mercur, Marte si Jupiter), planetele personale, lucrurile pe care le cunoastem, zona noastra de confort si cele denumite “transpersonale” (Uranus, Neptun si Pluto), care poarta o energie colectiva, incontrolabila, care sunt dincolo de noi si de ce putem controla prin vointa proprie, ceva mai presus de noi. Cumva Saturn devine pastratorul cheii catre atingerea energiei unei octave superioare in evolutia noastra.

Tot aici este o zona sensibila unde suntem mai predispusi la iluzii, confuzie, deceptie si chiar dezintegrare. In aceste zone cautam un ideal, perfectiunea, insa in prima faza cautarea are loc in exterior. Totusi, aceste deziluzii ne ajuta sa ne dam seama cum putem rezolva si aduce energia neptuniana la o octava superioara, sa ne dam seama ca nu exista perfectiune, ca ceea ce cautam in afara o sa gasim doar in interiorul nostru, ca nicio eliberare sau satisfactie nu o sa vina din cer daca noi nu suntem dispusi sa lucram cu noi la interior. E nevoie sa ne traim mai intai idealul la interior pentru ca mai apoi sa-l manifestam la exterior. Sa cautam mereu relatia ideala, jobul ideal, casa ideala nu face decat sa ne amane pacea, fericirea si nu este decat o dovada de lipsa de angajament, de munca pe care e nevoie sa o depui pentru a ajunge cat de cat la acel ideal.

Cateodata in zona in care se afla Neptun in harta s-ar putea sa simtim o obligatie fata de oameni sau fata de societate, sa ne dorim sa ajutam, chiar sa ii salvam si sa ne simtim vinovati daca nu o facem. In apele tulburi ale oceanului lui Neptun multi s-ar putea sa nu mai vada linia fina (limita) dintre a ajuta, a salva si a se sacrifica pana la martirism. Aceasta tendinta poate fi considerata pozitiva atunci cand este facuta cu limite si mai ales pornind din ideea de uniune, ca toti suntem parte din acelasi Univers, avem aceeasi energie si suntem una cu fiecare om, animal sau planta.

Neptun ne face sa ne identificam pana la stergerea limitelor personale cu diverse persoane, situatii sau lucruri (in relatie, cu munca noastra, cu familia, cu banii, casa s.a.m.d.). Aceasta abilitate este una buna mai ales relational, caci putem sa simtim oamenii foarte bine, sa ne identificam usor cu ei, cu nevoile lor, cu emotiile lor, insa ne intoarcem tot la limite, caci precum sunt si Pestii cateodata poti sa incepi sa te identifici atat de tare cu oamenii, incat uiti de tine, uiti cine esti, azi esti cineva, maine altcineva, personalitatea cameleonica te poate aduce in stadiul de a te intreba “tu de fapt cine mai esti?”. Mai mult, te poate face mai usor de manipulat, folosit si chiar extenuat de nevoile altora. Aceasta dorinta trebuie stapanita din cand in cand, caci Universul nu sta pe umerii nostri, nu am venit sa salvam singuri toata planeta si sa sustinem toate creaturile de pe ea. Nu avem energia necesara sa facem atat de multe, asa ca mai bine ne asumam fiecare bucata noastra, le luam pe rand, ne cunoastem limitele si nu uitam de nevoile personale. E tot o iluzie Neptuniana sa crezi ca poti face atat de multe lucruri, asta cand vine din suflet si din iubire fata de Univers, pentru ca se poate sa vina si dintr-un ego spiritual (o nevoie de importanta, putere si glorie), iar asta este umbra lui Neptun.

Casa in care se afla Neptun in harta natala, dar si in tranzit ne arata o zona in care avem sansa sa atingem gratia divina, sa devenim mai spirituali, sa intram in conexiunea cu energia Universala si sa primim ajutor si protectie divina. Folosit in mod negativ, Neptun aduce in acea zona iluzie si deceptie, aici fie idealizam, fie vrem sa fugim de realitate si de responsabilitati, aici cautam un ideal, credem si alegem sa vedem doar ce vrem, ne simtim confuzi, gandirea e ilogica si poate aparea ceata si lipsa de directie.

Karmic

Din punct de vedere karmic, pozitia lui Neptun in semn ne arata intelepciunea Universala dobandita in viata anterioara, skill-uri deja deprinse prin sacrificiul facut alta data. De exemplu, Neptun in Pesti aduce oameni care in alta viata au oferit compasiune si confort emotional celor neajutorati.

In timp ce semnul lui Neptun ne arata natura trecutului, casa in care se afla ne arata cheia pentru viitor si locul unde ni se cere un sacrificiu de sine, fiind locul ales de Sufletul nostru pentru inclinarea balantei trecutului. E modul Universului de a ne face constienti prin diverse “probleme” si sacrificii specifice zonei ce promisiune am facut, iar prin rezolvarea lor putem mai tarziu sa oferim alinare altora aflati in aceleasi situatii.

Evolutionist

Neptun simbolizeaza pantecul colectiv, oceanul creatiei, locul de unde Sufletul vine si unde se intoarce, denumit si inconstientul colectiv.

Din punct de vedere evolutionist, Neptun ne arata ce inseamna pentru noi “Dumnezeu” sau Sursa din care venim, iar conditia in care se afla el in harta contine detalii despre conexiunea pe care Sufletul a avut-o cu propria sa natura divina, dar si tipurile de deziluzii de care a avut parte si dezamagirile traite de Suflet in existentele anterioare.

Aceste caracteristici pot fi simtite si de catre persoanele cu multe planete in Pesti, cu Neptun in Casa 1 (pe Ascendent), mai multe planete in Casa 12 sau aspecte puternice pe care Neptun le face la planetele personale (mai ales Soare, Luna, Venus, Mercur, Marte).

Analiza personalizata Neptun in harta natala

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a pozitiei lui Neptun in semn, casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata unde esti mai predispus la iluzii, confuzie, deceptie si chiar dezintegrare sau sacrificiu, dar si unde exista oportunitatea de a crea limite sanatoase, de a ajuta si unde poti atinge gratia divina, conexiunea cu energia Universala si de unde poti sa primesti ajutor si protectie divina.

Pret: 90 lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2-3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii. 

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 1-3 zile de la efectuarea platii.

Sursa imagine: PRINCE LAUDER

Advertisement

2 thoughts on “Neptun in harta natala: drumul de la iluzie catre iluminare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.