Luna Noua in Pesti 17 Martie 2018: un ochi pe fata, unul pe dos

Sambata 17 Martie 2018 se formeaza Luna Noua in Pesti la 26 de grade. Aspectul de Luna Noua este momentul astral cand Luna se afla alaturi de Soare. De aceasta data cele doua luminarii se afla in conjunctie cu asteroidul Chiron in casa 8 a Scorpionului cu Neptun destul de aproape. In plus, avem Jupiter retrograd in Scorpion in casa 4 a momentului si Venus, Mercur si Uranus in Berbec (casa 9). Ce vrea sa zica “poetul”?

Cum mai avem foarte putin pana la echinoctiul de primavara din 20 Martie, moment in care Soarele intra in Berbec, incepe noul an astrologic si primavara isi intra in drepturile “legale”, ne aflam intr-o perioada in care ne scaldam in doua luntre. Cu un picior in iarna si unul in primavara (dupa cum vedeti nici vremea nu este foarte hotarata, caci iar pare ca incep sa scada gradele), cu un picior in Pesti si unul in Berbec si cu un picior intr-un ciclu vechi ce se incheie si unul nou in care se intrevede, avem o perioada in care, precum ne arata si simbolul Pestilor, inotam in doua directii si parca suntem putin confuzi, nu avem inca o directie clara si nu putem face foarte multe actiuni concrete.

E atat o perioada de noi inceputuri (Luna Noua este un moment ideal pentru acest lucru si pentru a planta seminte noi), insa au loc si completari. Ne aflam la ultimele grade de Pesti ale ultimului semn zodiacal, iar in aceasta perioada are loc un shift destul de mare de energie. E un moment ce contine atat inceputuri, cat si sfarsituri, poate fi un moment (tipic de Pesti) in care ne dam seama ca cele doua se contin una pe alta, ca se intampla in acelasi timp, ca spatiul si timpul sunt relative, ca nu exista viitor fara trecut si nou fara vechi, vorba poetului… nimic nu se pierde, totul se transforma.

Dualitatea si mutabilitatea Pestilor se face simtita foarte tare zilele acestea, paradoxul pestilor care inoata in doua directii devine vizibil in lumea noastra reala: ba suntem fericiti, ba tristi, ba ne acceptam, ba ne judecam, ba ne-am decis in ce directie o luam, ba ne sucim, ba radem, ba plangem, am vrea sa pasim pe un nou drum, dar inca nu avem claritate, sa mai stam in relatie sau sa iesim? Vrem sa ne adaptam la noul program adus de schimbarile din viata noastra, dar cum ramane cu vechile noastre obiceiuri? Daca fac X si Y, nu mai am timp de Z, dar oare mai vreau sa fac Z? Si tot asa. 🙂 Acum putem sa simtim ca separarea lumilor pare mai mare, unde inca opunem rezistenta, unde am imbratisat deja schimbarile ce se intrevad.

Mai mult, in curand Chiron (un agent important la aceasta Luna Noua) se pregateste si el sa termine un ciclu complet si sa paraseasca semnul Pestilor in care se afla din 2010 si unde si-a dorit sa redefinim tot ce inseamna religie, credinta si spiritualitate, si-a dorit sa aducem o noua intelegere in sfera sistemului religios, sa ne raportam diferit la Dumnezeu, Univers si Energie, sa incepem o vindecare la nivel de colectiv.

De regula Chiron ne arata lectii, limitari, restrictii, rani adanci, poveri si zone de viata unde simtim ca nu suntem destul de buni, insa ne aduce si vindecare, magie si o nevoie de a da drumul, tocmai de aceea se poate ca in aceasta perioada sa avem mai multe momente de furie, de iritare, de agresivitate (Luna Noua in cuadratura cu Marte din Sagetator intensifica procesul de vindecare si scoate in acest fel diverse rani la suprafata, butoanele sunt apasate mult mai usor si procesul s-ar putea sa fie perpetuat in urmatoarea perioada, caci Marte o sa “sara putin de pe ax” printr-un proces ce se numeste “out of bounds”), de tristete si chiar o nevoie de a plange, de a scoate afara si a vindeca.

Cu Jupiter Retrograd in Scorpion capatam o noua perceptie asupra emotiilor si schimbarile ce au loc in noi dupa vindecare, lumina adusa peste umbre ne face sa intrezarim o noua persoane, sa vedem noi lucruri in noi, sa aflam noutati despre noi, lucru ce ne poate speria pe alocuri. Vechiul eu se poate agata de trecut cu dintii, se sperie, el unde dispare? Are loc o moarte a unor parti din noi cu care nu mai suntem in rezonanta, de care nu mai avem nevoie, lasam sacii din carca pentru a merge mai usori pe noul drum, dar sacii pot opune rezistenta, de aici si confuzia in care ne putem afla in perioada asta.

Jupiter ne ajuta acum sa vedem ca nu existe granite intre bun si rau, intre nou si vechi, intre lumina si intuneric, iar impreuna cu Marte din Sagetator si planetele din Berbec in casa 9 ne indeamna sa privim peisajul mai mare, sa avem o imagine de ansamblu si sa lipim partile din puzzle pentru a vedea unde ne duc. E momentul sa ne activam instinctul si sa lasam sufletul sa ne ghideze si sa ne dea directia care ne lipseste, sa practicam acceptarea vis a vis de noi, vis a vis de schimbarile ce au loc in viata noastra si sa domolim nevoia de a sti exact ce o sa fie si cum o sa fie, sa ne aruncam putin in oceanul vietii, sa ne lasam purtati de curenti, sa vedem unde ne duc, sa avem incredere si credinta, sa lasam in urma ce nu mai functioneaza si sa imbratisam noul desi nu stim exact cum va arata el pana la final.

Are loc o renegenerare si o transformare destul de mare in noi si la nivel plenetar, iar lupta impotriva curentilor nu ne ajuta, curgerea da. Poate o vrea Berbecul acum (Venus, Mercur si Uranus), dar Pluto si Saturn din Capricorn ne cer rabdare, poate ne simtim pierduti (Pesti), insa Marte din Sagetator ne cere sa fim optimisti, poate e o sete de nou (Berbec, Sagetator), insa mai avem niste piei de dat jos precum sarpele (Scorpion). E o perioada de renuntare, dar si de control, o perioada de incredere, dar si de frica.

Revenind la momentul de Luna Noua si la plantarea unor seminte noi, tu ce ai vrea sa plantezi acum? La ce esti gata sa renunti si ce vrei sa pui in loc? Ce se intrevede nou si ce e cazul sa lasi in urma? Ce te infurie in ultima perioada si ce butoane se apasa? Ce ai vrea sa mai vindeci acum? Ce iti doresti acum si ti-e teama ca nu ai puterea sa faci? Unde iti lipseste credinta si optimismul?

Sursa foto: Jenny Liz Rome

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.