Luna Plina in Fecioara – 2 Martie 2018: curatenie la nivel de trup, minte si emotii

Pe 2 Martie 2018 avem o frumoasa Luna Plina in Fecioara la gradul 11. Din nou 11, numarul vibrational al acestui an. Este a treia Luna Plina consecutiva la acest grad, deci clar avem un mesaj de primit de la Univers: traieste in momentul prezent si implineste cel mai mare potential al tau.

Aspectul de Luna Plina reprezinta opozitia dintre doua forte, dintre Soare si Luna, in cazul de fata dintre energia Fecioarei si cea a Pestilor. Un astfel de aspect cere de obicei o cale de mijloc, o reconciliere, un echilibru intre cele doua tipuri de energii aparent contrastante.

Dupa cum puteti observa lucram cu energia de pamant si cu energia apei. Cum le aducem pe cele doua in echilibru?  Pamantul este practic, rational, pragmatic si cauta mereu o ancorare in lumea materiala, vrea sa fie util, vrea ca totul sa aiba o forma clara, vrea sa materializeze. In schimb, energia apei functioneaza prin emotii, prin simtire, e sensibila si ilogica, chiar haotica, viseaza si traieste in imagini si proiectii.

Luna in Fecioara vrea sa planifice, Soarele in Pesti vrea sa curga prin viata. Pentru Luna limitele, rutina si programul sunt vitale, pentru Soare sunt… moartea pasiunii. Pestii functioneaza cu credinta, Fecioara cu logica. Pestii sunt artisti, Fecioara e tehnica. Pestii viseaza, Fecioara materializeaza.

Daca nu reusim sa echlibram aceasta opozitie putem fie sa ramanem blocati in frici, teama si iluzii (prea multa apa), sa ni se pare ca totul este prea mult, iar lipsa de structura si organizare sa ne lase inerti, sa ramanem la stadiul de vis si sa nu il punem in practica. La polul opus, prea mult pamant ne aduce multa rigiditate interioara, emotiile raman captive in interior, energia este sugrumata, nu curge, nu mai visam absolut deloc, avem nevoie de o siguranta foarte mare pentru a actiona sau a incepe ceva, iar daca nu o gasim, abandonam visele si le omoram din fasa.

Fecioara isi doreste sa gaseasca perfectiunea in manifestare, sa atinga cel mai inalt potential al sau, sa devina una cu munca sa si sa se puna mai apoi in slujba oamenilor prin ceea ce stie sa faca. 

Cand apa si pamantul lucreaza in armonie avem posibilitatea sa devenim precum niste olari care dau viata lutului, care imprima un lucru material cu emotie si suflet transformandu-l intr-un obiect viu, imprimat cu o energie frumoasa. Este modul prin care devenim CREATORI, precum Dumnezeu care a creat omul din lut si mai apoi a suflat asupra lui scanteia divina.

Axa Fecioara – Pesti – vindecare la nivel de trup, emotii si suflet

Avem ocazia acum sa abordam intr-un mod foarte practic si rational lumea trairilor si emotiilor noastre, avem sansa sa le vindecam cu adevarat, sa le analizam, sa fim foarte meticulosi in lucrul cu ele, sa le aducem la perfectiune (Fecioara). Cu Jupiter din Scorpion si Luna din Fecioara putem sa devenim adevarati chirurgi emotionali.

Dorinta Fecioarei este sa repare ce nu functioneaza, sa curete ce e impur, sa vindece si sa purifice, sa perfectioneze.  Fecioara este foarte atenta la tot ce inseamna sanatatea corpului. E nevoie sa invatam stransa legatura dintre corp, emotii, minte si suflet. E nevoie sa ne dam seama de reteaua fabuloasa care se afla in interiorul omului, de cum toate sunt interconectate in noi si cand ceva nu functioneaza bine, domino-ul se prabuseste. Hrana ne afecteaza corpul si sanatatea, emotiile ne afecteaza alegerile hranei, hrana ne afecteaza emotiile, emotiile ne afecteaza mintea, gandurile genereaza actiuni, emotii si chiar boli… fiecare parte din corpul nostru fizic si non-fizic (astral, emotional, eteric, mental, cauzal s.a.m.d.) este in stransa legatura una cu alta.

Cu Luna aici poate e nevoie sa acordam (din nou, caci procesul a inceput cu intrarea lui Jupiter in Scorpion) o importanta mai mare emotiilor noastre si a felului in care ele ne influenteaza mintea si corpul, sa ne adancim in lucrul cu ele, sa le constientizam, sa le scoatem la lumina, sa le alchimizam si sa vedem darurile lor. Opozitia cu semnul Pestilor ma duce si cu gandul la lucrul cu emotiile, fricile, tiparele si pattern-urile noastre subconstiente, cele care ne ghideaza viata si ne “ajuta” sa facem alegeri pe pilot automat, cele preluate si inmagazinate in noi inca din copilarie.

Soarele din Pesti in conjunctie cu Neptun

Luna in Fecioara in opozitie cu Soarele si Neptun are rolul de a aduce lumina asupra unor lucruri pe care le-am omis sau nu am vrut sa le vedem, daca ceva din viziunea noastra nu este practic, daca e ceva imposibil la care visam, Fecioara o sa ne aduca aceasta doza de realitate.

Stiu ca v-am spus ca e o perioada buna sa visam, insa e nevoie sa fim si realisti cand facem asta si daca ne-am facut niste vise irealizabile, daca ne-am dorit ceva nerealistic, s-ar putea sa fim adusi picioarele pe pamant. Asta nu inseamna ca renuntam la vise si idealuri, e doar nevoie de o doza de realism, asta ca sa nu fim dezamagiti cand vom vedea ca lucrurile nu se materializeaza. (Pentru o abordare mai larga a subiectului cititi articolul despre Pesti si Neptun).

Luna in Fecioara in trigon cu Saturn din Capricorn

Mercur, guvernatorul acestei lunatii se afla tot in Pesti ceea ce ne aduce fluiditate mintii, ne este greu sa ne ogranizam, luam decizii bazate pe emotii, iar lucrurile practice, datoriile zilnice si chestiunile pamanesti ne obosesc si ne complesesc pe alcouri.

Ce ne mai ajuta in aceste momente? Trigonul pe care il face Luna in Fecioara cu Saturn in Capricorn. El ne da rabdare, consecventa si ne reaminteste sa luam lucrurile pe rand, incep, pas cu pas, ne arata ca nu putem sa rezolvam tot deodata. Ce rost are sa ne agitam mental si emotional pentru ca avem o gramada de lucruri de facut (si chef putin cu atata energie de Pesti, basca atata zapada care ingreuneaza miscarea, transportul si anuleaza/intarzie rezolvarea unor task-uri), sa ne simtim pierduti, ca nu putem face fata, ca e prea mult? Fecioara ne aduce focus, ne face mai practici, ei nu ii place sa faca o mie de lucruri prost, ea e perfectionista zodiacului, ea vrea ca ceea ce face sa primeasca atentia ei totala, sa o faca bine si sa se dedice trup si suflet activitatii pe care o face. Asta ca cel mai bun lucru pe care il putem face acum in apele haotice ale momentului: sa luam lucrurile pe rand, incet, caci doar asa nu o sa ne simtim coplesiti de ceea ce avem de facut.

Ce mai este demn de de mentionat este ca avem activitate in aproape toate semnele mutabile (Fecioara, Sagetator, Pesti), asta inseamna ca in aceasta perioada avem nevoie de multa flexibilitate in gandire, in decizii si in felul in care intampinam ceea ce ni se intampla. Curgerea, adaptarea si acceptarea ne ajuta in aceasta perioada sa navigam mai usor prin viata si schimbarile oferite de ea. E nevoie sa ne ajustam perceptia si credintele din mers (Marte in Sagetator), sa ramanem deschisi la perspective diferite, sa vedem imaginea mai larga, sa exploram alternative diferite daca lucrurile par ca se impotmolesc.

Viata este o calatorie continua, lucrurile se schimba mereu, iar perfectiunea o gasim doar in momentul prezent, cand ne angajam total in ceea ce avem de facut in momentul prezent, cand ne adaptam pe parcurs, cand acceptam schimbarile ce pot aparea, cand invatam din mers. Perfectiunea Fecioarei se poate obtine doar cand suntem fata in fata cu prezentul si realitatea, cand nu avem proiectii si iluzii, perfectiunea inseamna onestitate si autenticitate, perfectiunea este a fi in acum.

Traieste in momentul prezent si implineste cel mai mare potential al tau.

Sursa imagine: Gabi Xavier

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.