Astro Update: Mercur conjunct Jupiter in Scorpion

Incet, incet sezonul Balantei se sfarseste si ne pregatim de cel al Scorpionului. Pe 17 Octombrie 2017, Mercur a intrat si el in zodia Scorpionului si maine, 18 Octombrie 2017, face si o frumoasa conjunctie cu Jupiter.

Mercur in aspect cu Jupiter acceseaza constiinta inalta cautand adevarul filozofic/spiritual si intelepciunea. Mercur ne permite sa luam insight-uri spirituale inalte si sa le aplicam in viata de zi cu zi, el face traducerea (Mercur stapaneste sistemul nervos) constiintei inalte in constiinta pamanteasca.

Mercur devine expresia concreta a idealurilor si conceptelor Jupiterniene. Mercur devine mesagerul lui Jupiter, fiind un moment bun sa ceri ajutor divin, caci raspunsul o sa fie adus mult mai rapid de catre Mercur.

Conjunctia Mercur-Jupiter te ajuta sa poti vedea si partile unui lucru, dar si intregul peisaj, mintea se poate adapta pentru ambele viziuni. E ca si cum Zeus si Hermes lucreaza impreuna, mintea iti este deschisa intr-o maniera jupiteriana, dar Mercur capata noi abilitati, o inteligenta spirtuala si o intelegere mai adanca. Cum ambele planete fac aceasta conjunctie in Scorpion, un semn care se pricepe atat de bine sa caute adanc, sa analizeze precum un detectiv si sa investigheze in detaliu, putem acum sa punem impreuna piesele gasite pentru a crea un puzzle mai mare, o imagine de ansamblu. Mercur in Scorpion se afla pe taramul lui Pluto (Hades), lucru ce ii permite sa coboare mintea in adancurile inconstientului pentru a aduce la suprafata material ingropat ce poate fi apoi examinat la “lumina” constientului, iar prin ghidarea lui Jupiter, informatiile aduse capata conotatii intelepte, spirituale si inalte, nu ne da voie sa ne pierdem in detalii marunte si drame. E ca si cum multe bucati de informatie vin impreuna si ne dau puternice momente de “aha”. Sa curga epifaniile!

Setea de cunoastere devine de nepotolit. Dorinta de a-ti comunica adevarul si a te exprima devine puternica.

Conjunctia Mercur-Jupiter poate aduce vesti bune, optimism, o mai mare dorinta de comunicare si socializare, multe idei bune pe care ar fi bine sa le notezi.

Advertisement

One thought on “Astro Update: Mercur conjunct Jupiter in Scorpion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.