Nunta Cosmica si simbolismul ei

Daca tot nu era o saptamana doldora de evenimente, din seara lui 23 Martie si pana pe 26 avem Nunta Cosmica, momentul cand Soarele se afla in Berbec si Luna in Taur, adica in 2 semne in care sunt exaltate.

Nunta dintre Luna si Soare produce alchimia dintre masculin si feminin, adica actul creatiei, asa ca aceasta perioada este folosita din cele mai vechi timpuri pentru a demara proiecte sau cel putin pentru a seta intentii puternice.

Se spune ca Universul este mult mai receptiv acum la energia pe care o emitem, asa ca ar fi bine sa incercam sa fim un canal cat mai curat, iar intentiile si lucrurile incepute acum au o sansa magica de reusita.

Toata lumea vorbeste despre acest eveniment ce are loc in fiecare an, insa de data aceasta am vrut sa ii inteleg mai profund semnificatia.

Da, ceea ce este sus, este si jos, iar aceste evenimente se petrec in planurile superioare ale Constiintei, incat, in cele din urma, ele se rasfeang si in fiinta noastra. Ceea ce se intampla la nivel universal-galactic se intampla, de asemenea, in biosfera noastra si in fiecare persoana care intampina acest eveniment de transformare. Cu toate astea, ele nu ne iau pe sus si ne transforma in realitate orice intentie punem acum.


Hieros gamos, mariajul sacru, nunta divina, uniunea dintre masculin si feminin, dintre cer si pamant, dar si uniunea (coniunctio) dintre toate aspectele noastre interioare, constient si inconstient – procesul de individualizare, uniunea partilor opuse (din noi), cea care produce noi posibilitati.


Natura umana e hermafrodita, caci in sens spiritual suntem si barbati si femei, iar acest lucru e vizibil mai ales in prima faza embrionara a fetusului care nu are inca sexul definit.

Cand omul coboara pe Pamant intra in lumea dualitatii, iar la nivel de corp acest lucru este exprimat de sexe, dar spiritul sau e inca androgin, dual, iar cand omul Alchimist reuseste sa uneasca aceste doua parti, va experimenta adevarata sa natura. Constientul si inconstientul se reunesc.

Mariajul Sacru, “coniunctio” sau “coitus” se refera la uniunea dintre spiritul divin si suflet, iar mai apoi cu corpul. In mod normal se spune ca sufletul, spiritul si corpul sunt separate, insa cand se realizeaza Marea Lucrare Alchimica ele devin una.

Alchimistii sustin ca sunt 3 conjunctii, insa “coniunctio” poate fi si ea interpretata in mai multe moduri. In Alchimie sunt prezente multe simboluri opuse: apa si foc, uscat si ud, cald si rece, volatil si fix, corp si spirit, Soare si Luna, aur si argint, cerc si patrat samd. In Astrologie la fel. Uniunea lor reprezinta conjunctia, la fel unirea divinului sau energiei spirituale cu energia pamantului.

In sens mistic, Conjunctia este intelegerea si experimentarea unitatii lucrurilor opuse sau paradoxurilor, unitatea ce salasuieste dincolo de dualitate.

In manuscrisele alchimice, Conjunctia este uniunea dintre Rege si Regina, dintre barbatul rosu si femeia alba.

“De indata ce femeia alba (Luna) se casatoreste cu barbatul rosu (Soarele), se vor imbratisa ferm si vor deveni unul, se vor descompune perfect unul in altul: vor avea un singur corp predispus la perfectiune.” Donum Dei

Uniunea divina este ceea ce suntem la nastere si ceea ce cautam toata viata, iar uniunea incepe cu sinele. Odata ce intram in uniunea cu sinele, totul se schimba si nimic nu mai este la fel. In uniunea cu sinele gasim conexiunea cu sinele superior si cu sursa, creativitatea noastra infloreste si gasim pace, bucurie si armonie in singuratatea noastra si nu mai simtim o nevoie atat de mare de un altul care sa ne completeze sau sa ne iubeasca (Balanta). Suntem multumiti de tot ceea ce suntem si de viata noastra si de potentialul nelimitat pe care il simtim din energia punctului zero. Avem acum incredere in Sursa, in sinele superior si mai presus de toate in viata si in iubire si in alte senzatii chiar mai inalte decat iubirea ca fiind starea noastra naturala de a fi, ceva la care pur si simplu ne acordam prin incetinirea si centrarea noastra.

Ne aflam intr-un proces de alchimie si ne folosim mintea, corpul si spiritul ca pe un laborator (vasul alchimic). Cand incetam sa ne mai impotrivim procesului si am inceput sa facem munca, ceea ce vechii Alchimisti numeau Marea Lucrare sau Magnum Opus, care este un termen alchimic pentru procesul de lucru cu materia prima pentru a crea Piatra Filosofala. Aceasta implica transformarea spirituala, lepadarea de impuritati, alaturarea contrariilor si rafinarea materialelor. Pentru a crea aur din plumb, iar plumbul fiind programele, tiparele, dependentele, obiceiurile si sistemele noastre de credinte etc.

Aurul fiind sinele nostru adevarat, expresia noastra autentica a sufletului, liber sa fim pur si simplu, tot ceea ce am fost meniti sa fim, liberi de tot ceea ce ne-a retinut vreodata.

Ouroboros

Si totusi, odata ce obtinem iluminarea, intram din nou in procesul de rafinare, deoarece alchimia este eterna, asa cum este descrisa de Ouroboros – sarpele/dragonul cu coada in gura, devorandu-se continuu si renascand din el insusi, ciclul etern de distrugere si re-creatie. (Simbolul Nodurilor Lunare in Astrologie)

Nu mai credem in rai sau in iad ca locuri reale, ci ca stari pe care noi insine le-am experimentat.

Stim ca nu exista moarte. Stim ca nu exista trecut, nu exista viitor si ca totul este acum.

Intelegem ca existam in mai multe dimensiuni ca fiinte multidimensionale, stim ca existam in realitati infinite, pe infinite linii temporale simultan si ca nu putem muri niciodata, deoarece constiinta este energie si energia nu moare niciodata.

Aceasta este adevarata suveranitate spirituala. Aceasta este maturitatea spirituala.

Adevarul este ca suntem mereu intr-un proces de devenire, renastem mereu din cenusa, dar mereu o noua fiinta, mereu o versiune mai buna, mai inteleapta, mai matura, pe masura ce intelegem procesul ne desprindem de straturile a ceea ce nu este adevarat pentru noi.

Deci ce facem cu acest eveniment celest?

Putem sa ii constientizam influenta energetica in raport cu noi si sa o folosim pentru a accepta cu gratie toate partile noastre, pentru a crea nunta cosmica din noi si toate aspectele noastre. Puterea nu este in exterior, cu in interiorul nostru.

Echilibrul din noi, interior, uniunea da nastere apoi la creatie, in traducere – manifestarea intentiilor, a ceea ce noi dorim sa cream.

Imagine: Nunta Cosmica de Sabin Balasa (ce are si ea ca simbolistica procesul de transformare, de moarte si renastere)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.