Mercur Retrograd in Scorpion & Balanta: 14 Octombrie – 3 Noiembrie 2020

Daca nu era de ajuns ca il avem pe Marte Retrograd, pe 14 Octombrie incepe si ultima retrogradare a lui Mercur din acest an. Mai intai isi reia mersul inapoi in Scorpion pana pe 28 Octombrie, iar apoi in Balanta pana pe 3 Noiembrie 2020.

Acesta nu e chiar un tranzit obisnuit de retrogradare pentru Mercur, caci este insotit de tovarasul Marte Retrograd din Berbec, asa ca senzatia de confuzie si incetinire va fi mai puternica. Dupa ce ca ne era greu sa actionam si lucrurile se finalizau mai greut, acum o sa ne impotmolim si in procesul de gandire.

Pentru pasionati, incepe la 11 grade Scorpion si ajunge la 25 de grade Balanta.

Scorpion

Cat va fi in Scorpion, Mercur va aborda subiecte adanci, oricum semnul e unul adanc, daca mai foreaza si energia retrograda cred ca mai facem o linie de metrou in Drumul Taberei! E posibil sa ne punem intrebari importante, sa analizam mai mult, sa iasa la iveala informatii ascunse, secrete si sa se inteteasca teoriile conspirationale!

Comunicarea poate sa devina presarata cu drama si intensitate, sa avem pareri mai puternice insotite de emotii intense. Cum informatia se poate intelege gresit in aceasta perioada, exista sansa sa spui una, sa se inteleaga alta, cuvintele sa sune mai amenintator si sabiile sa se ridice cu multa usurinta. Pick your battles wise!

In combinatie cu Marte Retrograd in Berbec, Mercur poate aprinde mai usor discutiile, Marte va turna benzina (furie si agresivitate), iar spiritele se pot incinge foarte usor.

Marte se afla acum la jumatatea ciclului de retrogradare si este momentul cand se afla cel mai aproape de Pamant, iar asta ne face sa ii simtim energia si mai intens! Nu este o perioada ideala pentru actiuni si decizii rapide (cum face Marte in Berbec de obicei), ci mai degraba de regandire a strategiei.

E un moment ideal sa ne analizam toata paleta de frici ce ies la iveala in aceasta peioada: de moarte, de boala, de control, de putere, de manipulare, de schimbare, de sfarsit/incheieri (mai ales daca se instaureaza iar regulile din Martie). Vedeti ce ganduri ies la suprafata acum si ce persoane din trecut reapar pentru a rezolva treburi neinchise si neterminate. Partea buna este ca Mercur in Scorpion nu isi pierde cumpatul in situatii de criza si de schimbare.

E un moment ideal pentru discutii vulnerabile, intime, emotionale. In orice semn retrogradeaza, Mercur se reorienteaza la interior, insa in semn de apa, devine mai intuitiv si mai centrat pe emotii, pe simtire, pe ce ne sopteste sufletul, si mai putin mintea. E o perioada pentru claritate emotionala. Atentia merge acum catre detalii si subtilitati.

Balanta

De-a lungul tranzitului, Mercur face multe aspecte tensionate cu Saturn (cuadratura) si Uranus (opozitie), iar pe 28 Octombrie cand paseste in Balanta se formeaza una dintre ele.

Cuadratura cu Saturn

Cuadratura cu Saturn ne poate cere sa revizuim niste moduri de gandire vechi care nu ne mai sunt de folos. E un moment bun sa fim onesti cu noi si sa reperam ce nu ne mai serveste, ce nu mai functioneaza, sa admitem unde exista o problema si sa ne orientam mai mult catre gasirea de solutii, decat pe discutii si certuri. Intrebarea e cum putem sa restabilim echilibrul, si nu cum il distrugem mai tare. Caci Mercur in Balanta cauta armonia si pacea, cauta cooperarea, schimbul de idei, diplomatia si intelegerea.

Balanta e rationala si echilibrata – vede si partea buna si partea rea, cauta egalitatea, se gandeste la relatiile dintre oameni, egalitatea dintre oameni, respectul dintre oameni, drepturile oamenilor. Se gandeste mereu cum sa ii trateze pe ceilalti si mental cauta lucurile care conecteaza oamenii.

Mercur Retrograd poate atinge subiecte de discutie precum: relatiile, societatea si viata sociala (inchiderea restaurantelor de exemplu sau a teatrelor si evenimentelor artistice).

Opozitia cu Uranus

Mercur in opozitie cu Uranus poate aduce revelatii, insight-uri, idei noi sau informatii care ies brusc (poate si socant) la suprafata. Uranus e rebelul care aduce schimbari bruste pe care le putem considera irationale, diferite si impotriva obiceiurilor noastre. Opozitia poate aduce idei geniale, dar un stil de comunicare mai radical, violent, agresiv sau disruptiv (poate sub forma unui atac sau acuzatie).

La nivel colectiv pot aparea informatii socante, ascunse sau cu care am fost manipulati si poate exista tendinta de a ne opune regulilor, de a fii rebeli.

Mare grija la nivelul de anxietate, paranoia, drama si fixatii pe anumite informatii sau ganduri.

In rest, Mercur Retrograd va face si ce stie el mai bine: va crea confuzie, neintelegeri, probleme de comunicare, intarzieri, colete pierdute, mailuri ratate (cautati in junk/spam), va ataca mijloacele de transport, electronicele si electrocasnicele (nu e indicat sa cumparati unele noi acum), va incurca evenimentele planificate (daca aveti unul de organizat, nu e un moment tocmai bun, dar daca e musai, fiti flexibili). Mai multa atentie la contractele semnate (verificati de doua ori informatia), la calatorii (plecati mai devreme pentru a ajunge la timp). Nu e tocmai ideal nici sa incepem proiecte si lucruri noi, ci mai bine le revizuim si le reluam pe cele vechi.

Insa la un nivel mai adanc si evolutionist Mercur Retrograd este o perioada cand ar trebui sa ne modificam modul liniar de gandire si sa ne schimbam perceptia acolo unde este nevoie. Mersul Retrograd al unei planete este un alt mod de functionare al ei, iar logica, perceptia si cognitia vor fi acum chestionate, fiind o ocazie sa privim lucrurile dintr-un alt unghi, sa renuntam la incapatanare, la ce consideram “normal” si la parti din noi care nu ne mai servesc. De regula dorim ca lucrurile sa se intample intr-un anumit fel si ne enervam cand nu se intampla asa, insa perioada lui Mercur Retrograd poate fi traversata cu mai multa usurinta daca dam putin drumul la control, daca incetinim si imbratisam nitelus haosul.

Sursa imagine: Aykut Aydoğdu

One thought on “Mercur Retrograd in Scorpion & Balanta: 14 Octombrie – 3 Noiembrie 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.