Marte Retrograd in Berbec: in coarne sa ne luptam sau in tactici sa persistam?

Am povestit deja ca Marte are o calatorie neobisnuita anul acesta, sta 6 luni in Berbec pentru ca include si o perioada de retrogradare ce incepe in curand, pe 9 Septembrie si se finalizeaza pe 14 Noiembrie 2020.

Daca nu era destula confuzie in aer, vine si Marte sa puna niste sare peste aceasta toamna. Functia lui Marte este de a actiona, iar atunci cand retrogradeaza se poate sa nu mai stim ce sa facem, cum sa facem si in ce directii sa ne angajam energia, sa nu mai stim cum sa actionam. Deja intrebarile au inceput sa curga: Retrimitem copiii la scoala sau gradinita? Lucram de la birou? Cum ne reinvetam sau reorganizam afacerile? Pe cine votam? Ramanem in orase sau ne mutam in natura? Incotro ne indreptam?

Marte nu doar merge indarat, ci face si aspecte tensionate cu planetele din Capricorn: cuadraturi cu Pluto, Saturn si Jupiter. Intre timp Jupiter va intra direct pe 13 Septembrie. O energie puternica se acumuleaza la sfarsit de Septembrie, cand Saturn revine si el direct (pe 29) si se ciocneste de Marte, in timp ce Soarele din Balanta face opozitie cu Chiron din Berbec.

De-a lungul tranzitului, Marte ne poate aduce niste certuri sau divergente, poate aparea o criza sau o furtuna care ne enerveaza, ceva ne infurie si declanseaza o nevoie de restructurare, o schimbare radicala ce necesita mult curaj. Desi sentimentele de frustrare pot creste progresiv (din motive diverse in functie de casele activate de Berbec si Capricorn), pot fi in final un imbold pentru a actiona in alte moduri si a avea rezultate diferite la conflicte mai vechi. O criza ne ajuta sa confruntam niste probleme pe care nu am avut curajul pana acum sa le abordam si desi lucrurile vor avansa mai greu, cu rabdare si persistenta putem obtine rezultate magnifice.

O tema centrala, atat la nivel personal, cat si colectiv, pentru aceste lucruri poate fi abuzul si folosirea gresita a puterii si autoritatii, reguli pe care nu mai dorim sa le acceptam, conflicte cu o figura de autoritate. Cineva sau ceva ne blocheaza actiunile.

Bomba sau sursa de energie?

Folosit gresit, Marte in Berbec poate fi o bomba cu ceas care declanseaza conflicte de dragul de a avea dreptate, putere si a face lucrurile doar cum vrea el, poate actiona impulsiv, nesabuit, fara sa gandeasca, se poate aprinde prea repede, poate avea un nivel de agresivitate ridicat, nerabdare, egoism si chiar violenta.

Folosit corect, in aspect cu Saturn, poate genera o sursa de energie disciplinata in care facem o schimbare pe termen lung pas cu pas, ceva durabil in timp, planificat si organizat, cu putintica rabdare.

Ca orice proces de retrogradare, si Marte va avea energia indreptata la interior, asa ca decat sa cautam motive de cearta, mai bine cautam motive de a ne centra, de a ne descoperi puterea interioara si adevaratul nostru sine. Ar fi bine sa incetinim ritmul pentru ca oricum ne va fi mai greu sa actionam, poate doar sa reluam proiecte incepute si nefializate (noile actiuni nu sunt indicate), sa fim mai introspecti.

Pe la jumatatea lui Octombrie o sa i se alature si Mercur in periplul retrograd si lucrurile vor fi incetinite si mai tare.

Alchimizarea lui Marte

Energia martiana de Berbec este forma ei bruta si pura, caci Marte isi are domiciliul aici, si navigata sanatos ne ajuta sa ne formam identitatea si sa o exprimam exact asa cum este ea, fara proiectii exterioare.

Energia martiana ne ajuta sa eliberam tot ce este nexprimat si care aduna undeva frustrare si furie, vindecarea copilului interior care este furios e un proces de curatare necesar.


Retrogradarea lui Marte poate aduce la suprafata emotii si frici subconstiente, poate teama de a actiona in anumite situatii, de a infrunta pe cineva, poate sentimente de lipsa de putere, lipsa curajului, lipsa initiativei, lipsa increderii in noi, ne poate arata diverse masti sub care ne ascundem, in ce zone ne compromitem, unde nu ne aparam drepturile, nevoile si dorintele.


Abordarea acestor emotii, ale conflictului interior si divizarii din noi ne va permite sa depasim diverse frici si sa ne canalizam energia catre incredere, curaj si determinare.

Intentia de evolutie este eliberarea de orice restrictie cu scopul de a putea sa ne auto-descoperim.

In contextul actual

Revenind in zilele noastre, oalele care au fiert sub presiune pot incepe sa dea pe afara, iar oalele se numesc politica, guvern, autoritati, putere, control, restrictii. Putem vedea in urmatoarea perioada jocuri de putere, coruptie expusa, proteste, revolte. Cam ce se intampla cand se intalnesc doua zodii cu coarne? 🐏

⭐️


2020 este un puternic an transformator pentru omenire si o ocazie sa lucram mai adanc cu umbrele si partile intunecate pentru a face un shift catre energii mai putin dense. Multi oameni isi vor reevalua viata, calea, scopul, visele si directia in viata, iar Marte Reteograd in Berbec ne poate ajuta sa ne dam seama in ce merita sa ne investim sau nu e energia si timpul! E inca o perioada confuza pentru umanitate, suntem inca intr-un cocon transformator si nu stim in ce directie mergem, insa trebuie sa avem rabdare (Capricorn) si sa nu fortam lucrurile (Berbec). Lucrurile trebuie sa se schimbe, insa nu peste noapte.


Retrogradarea incepe la gradul 28 si se finalizeaza la 15 grade Berbec, asa ca daca aveti planete (sa puncte Ac, Ic, Dc, Mc) intre si in jurul acestor grade in Berbec, Capricorn, Balanta si Rac, sunteti vizati direct de acest tranzit.

Marte Retrograd in Berbec – Analiza Personalizata

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a tranzitului lui Marte Retrograd in Berbec in casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest eveniment astral.

Pret: 69 lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2-3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii. 

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 1-3 zile de la efectuarea platii.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Advertisement

4 thoughts on “Marte Retrograd in Berbec: in coarne sa ne luptam sau in tactici sa persistam?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.