Venus in Balanta

Venus este o planeta care vorbeste despre armonie, echilibru, frumusete, valoare, resurse, stima de sine, relatii, cooperare si parteneriate, ne arata mai ales felul in care noi relationam cu alti oameni.

Venus guverneaza Taurul si BalantaVenus in Taur inseamna relatia pe care noi o avem cu noi, iar in Balanta inseamna arta de a relationa, cooperarea, diplomatia si arta compromisului. 

Din Berbec si pana la Fecioara focusul nostru a fost pe noi, pe dezvoltarea personala, in Balanta, Venus vine sa se extinda si sa includa necesitatea noastra de a relationa cu alti oameni. Venus in Balanta doreste in primul rand armonia, echilibrul si judeca tot timpul cu corectitudine, vazand mereu mai multe variante ale adevarului, tocmai de aceea se spune ca este indecisa, pentru ca ii este greu sa aleaga o singura cale.

Pentru Venus in Balanta iubirea inseamna intalnirea dintre minte si inima, nici prea pasionala, nici prea detasata, un echilibru perfect intre cele doua. In domicilul sau, Venus aduce o energie ce ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile frumoase in viata, sa aducem echilibru, armonie si pace in relatii, sa ne vindecam si sa crestem impreuna intr-o relatie de cuplu. Totul trebuie sa fie echitabil pentru Venus, talerele Balantei se destabilizeaza cand raportul dintre ele nu este egal.

Venus in Balanta ne cere in primul rand dezvoltarea aprecierii de sine, apoi a celorlalti, si nu in ultimul rand din partea celorlalti. Venus simbolizeaza iubirea de sine si pretuirea proprie, pe care o ofera cu bucrurie si celorlalti, dar stima sa de sine nu depinde niciodata de altcineva. Ea isi doreste inteligenta relationala, calitatea relatiilor pe care le stabilim cu persoanele importante din viata noastra, cu noi insine, cu cei de acasa, cu partenerul de cuplu, cu prietenii si relatiile profesionale.

Venus e un schimb relational privit ca un vehicul care formeaza gradual valorile individuale. Alegerile partenerilor sunt subconstiente in functie de ce pretuim cel mai tare, ceva ce percepem in afara noastra si dorim. Venus vrea o oglinda prin care sa se descopere in ochii partenerului. Venus face tot timpul o proiectie in relatie. Partile din noi de care nu suntem constienti si cu care nu devenim intimi se PROIECTEAZA in partener. Problemele intampinate intr-o relatie ne arata parti din noi ce necesita rezolvare.

Prima RELATIE este cu tine si trebuie sa fie una bazata pe iubire, respect, stima, acceptare totala, chiar si a partilor mai putin bune (pe care le poti oricand transforma). Este baza pentru a obtine relatii sanatoase si fericite. Relatia pe care o ai cu tine, o duci mai departe in relatia pe care o ai cu partenerul. Sub sloganul “primesti in viata ceea ce crezi ca meriti”, exact acelasi lucru se intampla si intr-o relatie, iar Venus in mitologie era o femeie continuta care stia exact cine este, ceea ce vrea si cat merita, adica tot ce este mai bun si mai frumos.

Tocmai de aceea, precum Venus, trebuie sa devenim foarte consienti de noi, de cine suntem si care sunt nevoile si dorintele noastre in momentul in care intram intr-o relatie. Este reteta de succes pentru a nu ne pierde intr-o relatie. De dragul de a fi placuti, putem incepe sa rupem treptat bucati din noi si in final ne putem pierde identitatea. O relatie ajunge mereu la dilema independenta versus apropiere, eu versus celalalt, nevoile mele versus nevoile partenerului: cum sa fii apropiat, dar sa nu pierzi contactul cu propria individualitate, cum sa relationezi, sa faci compromisuri, sa imparti, dar sa ramai sincer cu tine si nevoile tale personale. Permite (tie si) partenerului sa fie cine este el, sa-si exprime individualitatea si nevoia de separare, care in schimb il face sa-si doreasca apropierea. Ele nu se exclud, de fapt se hranesc una cu alta.

O relatie contine trei componente: eu, tu si noi. Toate trei au nevoie diferite, tu pe ale tale, cealalta persoana pe ale ei, iar entitatea de cuplu care se formeaza semnifica ceea ce sunteti impreuna, e o a treia persoana din relatie cu natura sa proprie, nevoi si intentii proprii, este energia cuplului. Despre asta vorbeste Venus in Balanta, despre aceasta energie de cuplu care este echilibrul intre mine si partener, intre dorintele lui si ale mele, sunt nevoile care ne implinesc, ne aduc bucurie si ne hranesc in mod egal si armonios.

Relatia nu e o comuniune unde se pierd granitele personale, este una prin care ne descoperim pe noi prin ce iubim, ce gasim frumos, o proiectie a ce gasim in noi, este definirea noastra prin relatie, este oglinda propriului suflet.

Mercur va fi si el Retrograd in curand in Balanta si ne va indeamna sa comunicam mai autentic si sa gasim moduri sanatoase de relationare prin comunicarea nevoilor personale. Suntem invitati sa vindecam rani relationale, tipare gresite si sa gasim echilibrul intre a da si a primi. Fiind vorba de Mercur Retrograd, vechi probleme relationale pot aparea in vizor pentru a fi rediscutate si rezolvate.

Venus in Scorpion: un catharsis relational

Va scriam mai de mult despre ciclurile lui Venus si renasterile ei – Roza/Pentagrama a lui Venus – o geometrie sacra pe care ea o efectueaza. Spirala ei face un dans, un dans cosmic, un ritm universal pe care il putem dansa pentru evolutie, un pattern de crestere! Venus tocmai si-a mai construit o petala…

Venus in Pesti – iubire si gratie divina

Venus incepe sa tranziteze semnul Pestilor, un semn in care se afla in exaltare, adicatelea se simte tare bine aici, caci relatiile sunt condimentate cu romantism si o doza de iubire neconditionata. Intelegerea acestei energii ne poate ajuta sa invatam mai bine sa navigam intr-o relatie, sa functionam mai bine intr-un parteneriat, sa colaboram mai…

Advertisement

5 thoughts on “Venus in Balanta

 1. Draga Elena, multumesc frumos pentru analiza venus in balanta. Astept cu nerabdare si analiza lunii pline in taur din data de 31.10.2020, ma intereseaza in mod deosebit deoarece am uranus la 8 grade scorpion in opozitie cu luna plina si uranus din taur, se va forma chiar pe casa a XII a, sa vedem ce o sa scoata din subconstient …

  Like

 2. Va multumesc pentru toate mesajele pe care le primesc, parca vin in cele mai
  potrivite momente din viata mea ,sunt ca o raza de soare, de care avem atata nevoie…

  Andrica Marinela

  ________________________________
  De la: WordPress.com
  Trimis: miercuri, 28 octombrie 2020 10:27
  Către: andrica_marinela@hotmail.com
  Subiect: [New post] Venus in Balanta: 28 Octombrie – 21 Noiembrie 2020

  Admin posted: ” Venus este o planeta care vorbeste despre armonie, echilibru, frumusete, valoare, resurse, stima de sine, relatii, cooperare si parteneriate, ne arata mai ales felul in care noi relationam cu alti oameni. Venus guverneaza Taurul si&nbsp”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.