Alchimia Echinoctiului de Primavara

20 Martie 2024 – Echinoctiul de Primavara

Natura e cel mai mare Alchimist! Ea ne preda Ritmul. Ea evolueaza si ne destainuie mereu o simfonie. Alchimistii au stat si au observat natura, planetele si momentele cu cea mai buna vibratie, un timp specific ce contine forte subtile, iar Echinoctiul este unul din ele.

In timpul Echinoctiului, Pamantul primeste unde electromagnetice ce il ajuta sa evolueze, si cu el, la fel primim si noi, caci “ceea ce sus, este si jos”.

Corpul nostru este plin de magie ce poate fi activata de Soare si de ciclurile lumina-intuneric. Inca din vechi timpuri, Echinoctiul era mereu integrat prin ceremonii, fiind considerat un eveniment sacru in care oamenii se pot conecta cu o energie speciala, cu o lumina infuzata care trezeste Adn-ul nostru codat in timp pentru a face shift-uri in anumite perioade. De aceea Anticii foloseau aceasta perioada pentru constructia templelor si apoi pentru ritualuri speciale in aceste perioade.

Constiinta corpului se trezeste si poate fi activata acum prin codurile de lumina active in perioada Echinoctiului. Asta inseamna “valul dintre lumi este considerat mai subtire”.

Corpul nostru este capabil sa realizeze o alchimie spirituala, este echipat sa sublimeze materia bruta si sa o conduca catre zonele subtile din corpul nostru.

In aceasta perioada sacra si speciala, lumina si energia acestui eveniment este menit sa ne incarce si sa ne transforme pentru urmatorul sezon. Biologia si constiinta noastra este reprogramata cu coduri percepute de Glanda Pineala (al 3lea ochi).

Glanda Pineala este Usa catre Perceptie – ne ofera access la alte realitati, creste creativitatea si abilitatea de a vindeca traumele.

Corpul e o galaxie, un Univers facut din timp. Ciclurile Naturii si Universului se intampla si in corp, in organe, in inima, avem un ceas biologic care se ajusteaza in aceste perioada si seteaza sistemul imunitar, sistemul hormonal, calitatea somnului, echilibrul emotional, plus multe altele pentru noul sezon.

Corpul nostru contine o colectie de ceasuri cosmice. Femeile erau considerare “time-keepers” datorita menstruatiei si ciclurilor dupa care functioneaza, iar aceasta acordare in timpul Echinoctiului este ideala mai ales pentru femei si sistemul lor hormonal.

Glanda Pineala – Glanda Alchimistilor

Glanda pineala a fost denumita de-a lungul istoriei ca fiind “glanda alchimistului”. Pe masura ce te conectezi la niveluri mai profunde ale energiei, in creier este activata o energie mai mare care transporta informatii specifice sub forma de ganduri si imagini. Aceasta este clipa in care creierul si corpul primesc un upgrade biologic. Corpul nostru este laboratorul si Vasul Alchimic, in el are intotdeauna loc transmutarea.

Sincronizarea cu ritmurile Soarelui si a Lunii, Luminii si Intunericului, aduce echilibrul interior, atat fizic, cat si mental si emotional.

Glanda Pineala e regina pastratoare a timpului – e cea care traduce calitatea luminii in functie de perioada in care o primim. Cea care schimba perceptia si constiinta. Ea este cea care ne conecteaza la dimensiunile mai inalte din spatiu si timp, ea este cea care “culege” energiile inalte,

Acum adunam si cultivam mai departe energie si ne acordam cu Mama Pamantul si Tata Soarele.

De aceea, Echinoctiul este o ceremonie, un portal, o fereastra astrala, o invitatie de a ne activa magia, oracolul interior, de a accesa stari de constiinta extinsa, de a ne extinde perceptia catre noi viziuni, mesaje interioare si universale, dar si pentru vindecare si creativitate.

Exercitiu practic

3 zile (mai ales) inainte, dar si dupa Echinoctiu, iesiti la Soare 10-15 minute dimineata, dupa Rasarit si seara la Apus pentru a va infuza cu noile energii ce ne incarca trupul, mintea si sufletul pentru urmatoarele 6 luni.

Atunci cand mergi afara si e lumina sau intuneric, imediat glanda pineala se acordeaza si te localizeaza in spatiu si timp. De aceea stramosii erau mai acordati la aceste ritmuri pentru ca locuiau mai mult afara, in natura.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

7 thoughts on “Alchimia Echinoctiului de Primavara

  1. Pingback: Saptamana Zero

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.