Echinoctiul de toamna – Soarele in Balanta

Ziua egala cu noaptea, jumatatea cercului astrologic. Echilibru, egalitate, masculin si feminin, intuneric si lumina, interior si exterior.

Inceputul toamnei. Sfarsit si inceput de ciclu.

Punctul 0 Balanta. Portal de trecere. Rit si Ritmuri, pasaj de trecere, transformare.

Natura e cel mai mare Alchimist! Ea ne preda Ritmul. Ea evolueaza si ne destainuie mereu o simfonie. Alchimistii au stat si au observat natura, planetele si momentele cu cea mai buna vibratie, un timp specific ce contine forte subtile, iar Echinoctiul este unul din ele.

In timpul Echinoctiului, Pamantul primeste unde electromagnetice ce il ajuta sa evolueze, si cu el, la fel primim si noi, caci “ceea ce sus, este si jos”. De aceea si magica Aurora Boreala apare mereu in perioada Echinoctiului!

Corpul nostru este plin de magie ce poate fi activata de Soare si de costa ciclurile lumina-intuneric. Inca din vechi timpuri, Solstitiul era mereu integrat prin ceremonii, fiind considerat un eveniment sacru in care oamenii se pot conecta cu o energie speciala, cu o lumina infuzata care trezeste Adn-ul nostru codat in timp pentru a face shift-uri in anumite perioade. De aceea Anticii foloseau aceasta perioada pentru constructia templelor si apoi pentru ritualuri speciale in aceste perioade.

Constiinta corpului se trezeste si poate fi activata acum prin codurile de lumina active in perioada Echinoctiului. Asta inseamna “valul dintre lumi este considerat mai subtire”.

Corpul nostru este capabil sa realizeze o alchimie spirituala, este echipat sa sublimeze materia bruta si sa o conduca catre zonele subtile din corpul nostru.

In aceasta perioada sacra si speciala, lumina si energia acestui eveniment este menit sa ne incarce si sa ne transforme pentru perioada de iarna, activam productivitatea interna (si melatonina). Biologia si constiinta noastra este reprogramata cu coduri percepute de Glanda Pineala.

Glanda Pineala este Usa catre Perceptie – ne ofera access la alte realitati, creste creativitatea si abilitatea de a vindeca traumele.

Corpul e o galaxie, un Univers facut din timp. Ciclurile Naturii si Universului se intampla si in corp, in organe, in inima, avem un ceas biologic.

Corpul nostru contine o colectie de ceasuri cosmice. Femeile erau considerare “time-keepers” datorita menstruatiei si ciclurilor dupa care functioneaza.

Glanda Pineala e regina pastratoare a timpului – e cea care traduce calitatea luminii in functie de perioada in care o primim. Cea care schimba perceptia si constiinta.

Acum adunam si cultivam mai departe energie si ne acordam cu Mama Pamantul si Tata Soarele. Acum intram in hibernare (precum multe animale), ne hranim din interiorul nostru (cum Ursul se hraneste cu depozitele interioare de grasime), culegem ce am semanat.

De aceea, Echinoctiul este o ceremonie, un portal, o fereastra astrala, o invitatie de a ne activa magia, oracolul interior, de a accesa stari de constiinta extinsa, de a ne extinde perceptia catre noi viziuni, mesaje interioare si universale, dar si pentru vindecare si creativitate.

Exercitiu practic

Azi, maine si poimaine iesiti la Soare 10-15 minute dimineata, dupa Rasarit si seara la Apus pentru a va infuza cu noile energii ce ne incarca trupul, mintea si sufletul pentru urmatoarele 6 luni.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.