Saturn in Pesti – Gratie Divina (7 Martie 2023 – 14 Februarie 2026)

Saturn si-a inceput pe 7 Martie tranzitul in Pesti, in aceeasi zi in care am avut si o frumoasa Luna Plina in Fecioara, fiind activata puternic aceasta axa: Fecioara- Pesti.

In roata astrologica semnele se opun doua cate doua, Berbec – Balanta, Taur – Scorpion, Gemeni – Sagetator etc. Ambele semne opuse contin atat ceva diferit, cat si puncte comune. Ele se integreaza tot timpul doua cate doua, exact ca ziua si noaptea, alb si negru, yin si yang.

M-am gandit mult in ultima perioada la nevoia de perfectiune pe care multi o avem vis a vis de noi versus empatia pe care nu o avem. Cele doua fac parte din axa Fecioara – Pesti (ca tot suntem in sezonul lui) care are in comun si VINDECAREA, ambele semne au aceasta dorinta de a vindeca.

Ieri, Alice de la InJoy m-a atins cu o fraza (din aricolul ei de Luna Plina in Fecioara) pe care o simt tot mai puternic in ultima vreme: “Iluzia fericirii obținute doar când toate lucrurile sunt perfecte și complet rezolvate este pe cale să se spulbere sub această așezare a planetelor.”

Mi-a revenit in minte zilele trecute si Cheia 22 a Genelor si a sa Gratie si in timp ce o studiam mi se parea ca descrie atat de bine arhetipul Pestilor, pe care intre timp am descoperit ca il reprezinta.

Aceasta cheie are ca Umbra: Dezonorarea si Cadoul ei este Gratia.

Ce inseamna sa dezonoram? Ce inseamna sa te dezonorezi mai ales pe tine? Ne dezonoram in primul rand cand nu acceptam ce simtim sau ne purtam. Toate emotiile sunt o calatorie, chiar si suferinta e o calatorie si e important sa o onoram.

In partea de Umbra a Pestilor, cand nu acceptam realitatea, cand nu ne asumam responsabilitatea (Saturn), ajungem in starea de victima. Poate cel mai important este sa fim responsabili pentru ce simtim, ce facem, ce spunem, ce emitem, chiar si pentru judecata de sine si abia apoi putem sa scapam de ele, sa ajungem la adevarata Acceptare din Pesti. Abia apoi putem scapa de aceasta judecata si critica de sine (Fecioara).

E un proces atat de simplu (dar atat de greu) al Constientizarii si Constiintei. Contemplarea ne ajuta aici cel mai mult, pentru ca ne ofera spatiul, pauza sa vedem problema. Viata inseamna sa invatam sa devenim responsabili pentru noi, de aceea Saturn pare atat de greu si de temut pentru multi oameni. E mult mai usor sa dam vina pe cei din jur, pe oameni, pe societate, pe guvern… mereu cautam motive, oameni, orice ne face aparent sa ne simtim mai bine ca nu noi suntem vinovati. Nu e usor sa fii responsabil si nu e usor sa fii inconfortabil! Iar sa iti dau voie sa iti simti emotiile este pentru multi dintre noi extrem de inconfortabil, de aceea gasim o gramada de mecanisme de “coping” si metode de escapism (tot o umbra a Pestilor).

Ne dezonoram de fiecare data cand dam vina pe exterior, pentru ca am uitat cat de puternici si complecsi suntem, dar in acelasi timp nu suntem perfecti, iar daca Dumnezeu si Universul ne accepta in imperfectiunea noastra, noi de ce nu putem? Noi suntem cei mai mari critici cand vine vorba de noi! (Fecioara)

Nu exista fiinta care sa nu fie demna de iubire, iar ceea ce simtim sa ascundem, ca nu e demn, adesea este exact ceea ce trebuie simtit si exprimat. Aici avem si tema lucrurilor ascunse, a secretelor, a demonilor subconstienti pe care ii pastram in inchisoarea interna (toate sunt teme ale Casei 12 si Pestilor).

Atunci cand ne abandonam suficient de adanc in aceste taramuri subconstiente, putem naviga si ne putem orienta cu usurinta in cadrul intregului. Pentru acest acces avem nevoie de o claritate, de incredere, de empatie si de iubire neconditionata. Desi ni se pare initial ca avantarea in abisul emotional o sa ne destabilizeze, de fapt face exact invers.

Acceptarea noastra totala este cea care declanseaza procesul de transformare. Mai ales acceptarea emotiilor, aceasta este Cheia Vietii. E atat de simplu, dar atat de greu, insa asta e Gratia prin care trebuie sa ne traim viata. Acceptare, curgere, reverenta, predare.

Saturn in Pesti ne va invata aceasta responsabilitate pentru tot ce simtim si traim, iar cand o facem putem curge precum apa, si nu mai adunam datorii, iti reglezi conturile din mers si atunci ai contact cu adevarul tau, cu interiorul, cu esenta ta. Atunci Sufletul straluceste si apare un alt dar: Recunostinta pentru orice ne trimite viata, acceptarea Pestilor, acceptarea vietii cu Ritmurile ei (cateodata sus, cateodata jos… precum marea, valurile, oceanul), renuntarea la alegatura dupa perfectiune si marea minciuna care ne scoate mereu din a trai in prezent si ne amana bucuria pentru viitor: o sa fiu fericit/linistit/bucuros cand o sa… x, y, z.

Aici iesim din ruleta placere-durere si traim mai usori si mai adanci, traim Gratios si In Gratie Divina, iar viata ne va testa tot timpul aceasta abilitate de a trai gratios pentru a o rafina: cat de gratios te tratezi pe tine? Dar pe ceilalti?

Viata nu este perfecta si nu va fi nicioadata! Maestria este sa o primesti si sa o accepti asa cum vine. Gratia este precum caldura Universului. Cand incetam sa ne mai judecam atat de aspru, nu ii mai judecam nici pe ceilalti!

Cu totii am simtit acele momente de Gratie in viata noastra, cand Universul se opreste in loc, cand simti ca esti Unul cu Universul, cu tot si toate, cand simti ca esti o bula mare de caldura, de Suflet, de bunatate, de acceptare, de Magie! Ieri un papagal mare si alb m-a stidiat indelung cat vorbeam cu el. Apoi s-a apropiat de gratii si si-a lipt corpul de ele. Apoi a ridicat aripa si m-a invitat prin acest gest sa il mangai. Acesta a fost un moment de Gratie pentru mine. ❤️

Cateodata Gratia cade pur si simplu asupra noastra, insa putem sa ne antrenam zi de zi sa o vedem si sa o simtim mai des, mai ales prin modul in care acceptam dificultatile si mai ales emotiile noastre in aceste momente, cum ne purtam cu umbrele noastre, cum ne purtam cu noi cand gresim: ne acceptam sau ne criticam? (Pesti- Fecioara) E important sa ne deschidem catre noi. Gratia e ascunsa in fiecare Umbra! Cu cat suntem mai deschisi si mai responsabili, mai recunoscatori, cu atat aceste momente magice de gratie vor aparea! Cu cat ne contemplam pe noi mai mult, cu atat vor trai mai gratios, cu cat ne onoram (acceptam) pe noi, cu atat viata devine mai usoara.

Transcenderea (suferintei) inseamna Gratie!

Unitatea, unul din cuvintele cheie in Pesti, vorbeste atat de Unitatea cu Sursa, cat si de Unitatea tuturor aspectelor noastre – un spatiu in care ne eliberam toate partile noastre de critica, in care nu le mai ascundem, e un loc in care ne simtim in siguranta sa fim, sa ne auzim, sa ne vedem in totalitate (precum in pantecul mamei – locul dupa care tanjim toata viata).

Pestii sunt semnul numarul 12, ultimul, locul unde cercul astrologic se Intregeste. Pestii contin toate celelalte semne la un loc, adica e spatiul care INCLUDE TOATE ASPECTELE DIN NOI.

Pestii reprezinta si iubirea neconditionata, inseamna sa poti fii tu insuti in prezenta cuiva pentru ca stii ca te accepta, inseamna sa lasi pe cineva sa te vada in totalitate, cu bune si rele. Inseamna sa fii transparent ca apa, si totusi sa fii plin. Inseamna sa fii intuitiv. Sa ai incredere si credinta. Este sa te inmoi, sa cedezi, sa curgi. Oamenii nu au nevoie de ajutor. Oamenii au nevoie de IUBIRE. Ei au nevoie sa li se reaminteasca ce inseamna sa fii in prezenta IUBIRII si ACCEPTARII.

Unitatea este ca oceanul (emotional) care locuieste in toate valurile, raurile, marile si formele de viata. Sunt valurile vietii pe Pamant, cu flux si reflux, cu sus si jos, cu furtuni si apa calma.

Viata ne ofera intotdeauna exact ceea ce avem nevoie, la momentul cel mai potrivit. Acceptarea si credinta Pestilor inseamna sa primim ce ne iese in cale, sa avem incredere in tot, chiar si in frica, sa ne abandonam vietii, sa devenim ca apa si atunci vom ajunge in acel acasa (pantec) dupa care tanjim!

Acestea sunt o parte din lucrurile pe care le putem invata treptat, matur, responsabil, cat este Saturn in Pesti, adica din 7 Martie 2023 – 14 Februarie 2026.

Analiza Personalizata Saturn in Pesti

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a tranzitului Saturn in semn si casa astrologica te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest tranzit in perioada 7 Martie 2023 – 14 Februarie 2026.

Pret: 90 de lei

Analizele personalizate sunt in format scris (2, 3 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-7 zile de la efectuarea platii.

Va rog sa luati in considerare abordarea mea astrologica, una functionala si evolutionista.

Sursa imagine: Colaj AstroAlchimista

Advertisement

One thought on “Saturn in Pesti – Gratie Divina (7 Martie 2023 – 14 Februarie 2026)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.