Lunatiile in 2017

Luna si ale sale lunatii ne ofera ritmul vietii. Fiecare luna are o Luna Noua si o Luna Plina, un inceput si un punct culminant. Orbita lunii este parcursa in 28 de zile, iar la doi sau trei ani avem o a doua Luna Plina intr-o luna, numita si Luna Albastra.

O luna calendaristica (dupa cum sugereaza si cuvantul “luna”) incepe cu o Luna Noua, adica momentul in care aceasta se afla in conjunctie cu Soarele. Domnul Soare se intalneste cu Doamna Luna, principiul masculin intra in dansul creatiei cu cel feminin si “concep” impreuna o luna noua. Peste doua saptamani are loc Luna Plina, momentul in care Soarele si Luna sunt in opozitie.

Sfatul Alchimic

Cu ce ne ajuta asta? Urmarind ciclurile lunare putem observa in harta noastra natala unde anume se afla Luna si pe ce sa ne focusam atentia si care sunt zonele pe care ar fi indicat sa le furctificam. Fiecare luna aduce in opozitie doua case astrologice: 1/7, 2 /8, 3/9, 4 /10, 5 /11, 6 /12 (cu mici exceptii cand sirul se poate decala cu o casa). Acest lucru inseamna ca ceea ce incepe in casa in care se afla Luna Noua, are o culminatie in casa in care se va afla Luna Plina.

Luna Noua – cand Soarele si Luna se intalnesc

Casele in care se afla Luna Noua indica zona de viata unde exista un potential pentru noi inceputuri. E o perioada perfecta pentru a lansa intentii, a incepe ceva, a vizualiza, a cere, a face un ritual al dorintelor si in general a ne focusa pe domeniile de viata de care se ocupa casa respectiva. De regula, este timpul pentru reinnoire si aduce un sentiment de entuziasm si anticipare. Pe masura ce Luna creste, la fel se intampla si cu proiectele, ideile si intentiile noastre.

Luna Plina – cand Sorele si Luna sunt in opozitie

Casa in care se afla Luna Plina ne arata ce are nevoie de incheiere si completare, ce se finalizeaza. Proiectul, ideea, intentia “s-a copt” si trebuie aratata publicului. Ce am pregatit in privat la Luna Noua, devine acum vizibil. Luna este cea care se ocupa in principal de emotiile noastre, iar la Luna Plina se poate sa devenim mai incarcati emotional datorita tensiunilor create de opozitia Soarelui.

Sfatul Alchimic

Lunatiille au un efect mai puternic cand fac un aspect cu o planeta, un punct sau cuspida (inceputul) unei case din harta. Deci pentru a traduce efectul lunatiei se considera casa, planetele si punctele in care se afla semnul lunatiei. Chiar si verificarea caselor aduce multa claritate. Cand ne focusam pe tipul lunatiei (Noua sau Plina) si pe zona de viata care este afectata (casa in care se afla zodia respectiva), incepem sa intram in ritmul hartii noastre natale si devenim constienti de conexiunea noastra cu Universul.

Alchimistii imparteau materia in doua principii opuse: Soarele (aur, masculin, constient) si Luna (argint, feminin, inconstient). Cand cele doua principii se unesc (Luna Noua) simbolizeaza uniunea dintre constient si inconstient. Marea Arta Alchimica semnifica combinarea masculinului cu femininul, moment in care are loc trecerea in faza de intelepciune. Luna era intotdeauna folosita alaturi de Soare pentru a crea echilibru.

Lunatiile in 2017

Ianuarie

12 Ianuarie – Luna Plina in Rac

28 Ianuarie – Luna Noua in Varsator

Februarie

11 Februarie – Eclipsa de Luna si Luna Plina in Leu

26 Februarie – Eclipsa Solara si Luna Noua in Pesti

Martie

12 Martie – Luna Plina in Fecioara

28 Martie – Luna Noua in Berbec

Aprilie

11 Aprilie – Luna Plina in Balanta

26 Aprile – Luna Noua in Taur

Mai

10 Mai – Luna Plina in Scorpion

25 Mai – Luna Noua in Gemeni

Iunie

9 Iunie – Luna Plina in Sagetator

24 Iunie – Luna Noua in Rac

Iunie

9 Iulie – Luna Plina in Capricorn

23 Iulie – Luna Noua in Leu

August

7 August – Eclipsa de Luna si Luna Plina in Varsator

21 August – Eclipsa Solara si Luna Noua in Leu (este a doua Luna Noua in Leu din acest an – Luna Neagra)

Septembrie

6 Septembrie – Luna Plina in Pesti

20 Septembrie – Luna Noua in Fecioara

Octombrie

5 Octombrie – Luna Plina in Berbec

19 Octombrie  – Luna Noua in Balanta

Noiembrie

4 Noiembrie – Luna Plina in Taur

18 Noiembrie – Luna Noua in Scorpion

Decembrie

3 Decembrie – Luna Plina in Gemeni (Super Luna)

18 Decembrie – Luna Noua in Sagetator

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.