Cine nu e gata, il iau cu lopata!

Mercur Retrograd, Marte in Pesti, Solstitiul de Iarna, Luna Noua… calendarul astrologic pentru sfarsitul lui 2016 este unul extrem de bogat. Pare ca daca nu ne-am facut treaba bine in decursul acestui an, suntem cumva luati pe sus sa o facem in putinul timp care a mai ramas pana la sfarsitul lui.

Sa le luam pe rand, sa vedem ce ne indeamna fiecare in parte:

Mercur Retrograd

In acesta perioada are loc ultima retrogradare a lui Mercur pentru anul 2016. A inceput pe 19 Decembrie si se finalizeaza pe 8 Ianuarie 2017. Si pentru ca misunea lui din aceasta perioada sa fie completa, in ton cu sfarsitul de an, ii are alaturi pe Pluton si Uranus.

Mercur retrograd este de fiecare data o invitatie la introspectie, atentia ne este chemata la interior pentru a scoate la iveala din subcostient lucruri ramase nerezolvate din trecut. Pluton isi aduce aportul pentru a conduce din intuneric catre lumina cele mai adanci si profunde secrete, lucruri de care nici macar nu eram constienti. Ce iese acum la iveala poate parea socant, nou, diferit, insa e necesar sa infruntam acest adevar interior, sa fim autentici cu noi insine pentru a capata libertare si independenta – acesta este Uranus.

Pluton este capacitatea noastra de a sonda cele mai adanci cotloane ale existentei, de a cobori in “iadul” interior si a infrunta cele mai adanci frici ale noastre, totul pentru a ne recupera puterea personala.

Este nevoie acum ca vechile tipare sa moara pentru a ne regenera si transforma intr-o versiune mai buna a noastra.

Find vorba de Mercur retrograd in Capricorn, introspectia ne poate ajuta sa ne aflam menirea, scopul cu care am venit in aceasta viata. Ce cauti tu in viata ta? Suntem chemati sa depasim limitarile subconstiente, sa iesim din zona de confort si sa ne imbratisam maestria interioara.

Solstitiul de iarna – 21 Decembrie

Semnificatia Solstitiului de Iarna este transformarea in spirit si in suflet, se cere o renuntare la tot ce e vechi si nu mai este folositor, la tot ce este inutil, la lupta pentru a avea parte de renastere si de o schimbare profunda si o transformare totala. E o celebrare a renasterii spiritului din fiecare dintre noi, o chemare catre trezire spirituala.

Se spune ca intre Solstitiul de Iarna si Luna Noua valul dintre lumea spirituala si cea fizica devine mai subtire, ceea ce ne face sa ne aducem aminte mult mai usor de visele noastre, atat cele din timpul noptii, cat si cele pe care ni le sopteste sufletul nostru. Fiecare avem un maestru in interior care stie exact care este misiunea noastra personala, iar daca ne detasam de exterior si ne afundam in interior, cu siguranta putem sa ii auzim vocea.

Marte in Pesti

Marte este in Pesti in aceasta perioada si vine parca in ajutorul lui Mercur caci ne indeamna la mai multa visare si mai putina actiune. El ne ajuta sa visam, sa ne indreptam atentia catre emotiile noastre, sa ascultam ce ne spun ele si in ce directie sa o luam.

Luna noua in Capricorn

Dupa curatare si visare e timpul pentru intentii noi. Si ce moment mai bun decat cel de Luna Noua de pe 29 Decembrie? Este un moment ideal pentru a planta intentii puternice pentru ca sansele ca ele sa se adevereasca este mult mai mare. Evenimentul capata niste magie si energie de la Solstitiul de Iarna, caci este un moment in care lumina incepe sa creasca si cu ea si semintele plantate de noi in aceasta perioada.

Anul 2017 – Un nou inceput

Incheieri si inceputuri, despre asta a fost 2016. Poate ciudat, lent si mai putin placut pe alocuri, insa totul a fost cu un scop, sa pregateasca terenul pentru 2017, anul de vibratie 1, anul noilor inceputuri.

Este incheierea unui ciclu universal, 9 ani, si am cam fost fortati sa ne facem toate lectiile, sa curatam, sa schimbam, sa echilibram karma. Puteti face un exercitiu si sa va ganditi la anul 2007, foarte similar cu cel ce tocmai se incheie. Se poate sa va dati seama ca in 2008 s-au schimbat foarte multe: poate o relatie noua, o casa noua, un job sau un proiect nou. Asta a vrut 2016 de la noi, sa curete, sa incheie si sa faca loc pentru ce urmeaza in 2017.

Toata aglomeratia asta de planete si evenimente din aceasta perioada ne spune acelasi lucru: sa dam drumul vechiului ca sa putem merge mai departe, sa transformam ce nu a mers pana acum ca sa avem parte de un inceput proaspat, nou, diferit. Este momentul sa dam drumul lucrurilor de care am fost foarte atasati si care nu ne mai servesc nici noua si nici celor din jur. E momentul sa ne eliberam si sa ne permitem sa fim exact asa cum suntem noi, cu bune si cu rele. E un moment in care ideal ar fi sa ne privim cu sinceritate, sa ne punem fata in fata cu adevarul nostru, sa eliberam secretele pe care le-am pastrat chiar si fata de noi, sa ne vedem si sa ne acceptam exact asa cum suntem, fara rusine, fara sa ne mai negam, sa ne onoram pe noi si sa ne eliberam.

E absolut normal sa avem defecte, sa avem momente de cadere, sa fim epave emotionale din cand in cand, sa plangem, e ok sa nu mai incercam sa fim persoana aia perfecta pe care ne-o imaginam. Perioada aceasta nu este despre ceea ce am putea sa fim, este despre cat de sinceri suntem cu noi! E timpul sa renuntam sa ne mai prezentam in lume cu o masca perfecta, sa ne acceptam asa cum suntem si sa ne afisam fara ambalaj poleit in lume. S-ar putea sa descoperim ca in loc de respingere, o sa capatam iubire, acceptare, respect si sprijin.

S-ar putea sa fie momentul in care o sa vezi cu adevarat cine esti de fapt si sa ai curajul sa te arati lumii exact asa cum esti. Si s-ar putea cu aceasta ocazie sa-ti auzi sufletul care iti sopteste ce i-ar fi lui drag sa faca (caci el iti tot spune, dar poate nu il auzi sau nu vrei sa il asculti). Si s-ar putea sa-ti descoperi misiunea personala. Si s-ar putea ca nimic sa nu mai fie ca inainte. Si s-ar putea sa fii cel mai fericit!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.