Conjunctia Soare/Saturn la 0 grade Capricorn: cand plumbul se transforma in aur

Intrarea Soarelui in Capricorn anunta in fiecare an Solstitiul de Iarna. Anul acesta, in aceasta zi, Saturn se afla intr-o rara Conjunctie la 0 grade Capricorn. Solstitiul simbolizeaza momentul cand Soarele (Sol) sta pe loc (still) si renaste, pare ca rasare la orizont din acelasi loc timp de trei zile.

Aceasta aliniere rara s-a mai intamplat de trei ori, in 1105, 1458 si 1664.

Alchimia Cosmica

Mariajul sacru despre care vorbeau alchimistii este mariajul dintre Rege si Regina (masculin si feminin, constient si inconstient) se regaseste in aceste zile in intalnirea Soarelui, simbol masculin de lumina si Saturn, simbol feminin de intuneric. Aceasta sincronicitate aduce alchimia Plumbului, simbolizat de Saturn cu Aurul, simbolizat de Soare.

Transformarea plumbului in aur era scopul primordial al Alchimiei. Ierarhia planetelor coboara de la Saturn, reprezentand renuntarea la Ego si ajunge la Soare ce ocupa pozitia centrala, fiind scopul final al alchimistului si al omului (el este cea mai importanta planeta din harta noastra natala si contine indicii despre drumul parcurs in aceasta viata). 

Revenind la intalnirea masculinului cu femininul, acest lucru simbolizeaza unirea celor doua polaritati existente in fiecare om, toate carcateristicile negative sunt unite cu cele pozitive si necesita acceptarea noastra. Odata realizata aceasta uniune, devenim fiinte intregi.

Mercur acum retrograd poarta ambii poli in sine si este cheia procesului alchimic. El ne ajuta sa comunicam atat cu constientul, cat si cu inconstientul, iar apoi le poate aduce pe ambele in echilibru in planul terestru. 

Aurul era considerat perfectiunea, forma desavarsita ce se obtinea in urma mai multor etape, actiuni si transformari. Obtinerea Pietrei Filozofale continea trei stadii fundamentale: materia mai intai se dizolva, apoi se purifica si ajungea la stadiul final.

Transformarea pe care o facem in noi se reflecta in evolutia noastra. Suntem obligati sa trecem prin mai multe etape de purificare pentru a putea lucra asupra noastra, pentru a ne transforma, iar in drumul nostru intalnim etape ce au nevoie de transformarea unor lucruri inferioare din noi.

Scopul final al Alchimiei si Astrologiei este transformarea unei persoane obisnuite intr-o fiinta umana extraordinara in care viata de zi cu zi devine impregnata cu sens spiritual si scop divin. Plumbul care devine aur se refera la posibilitatea unei evolutii spirituale, capacitatea miraculoasa a fiintelor umane de a evolua la expresii mai rafinate, elegante, puternice si complete ale propriilor naturi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.