Solstitiul de iarna: Saturn in conjunctie cu Soarele la 0 grade Capricorn

Intrarea Soarelui in Capricorn anunta in fiecare an Solstitiul de Iarna si momentul cand ziua este cea mai scurta, iar noaptea cea mai lunga. Anul acesta, in aceasta zi, Saturn se afla in Conjunctie la 0 grade Capricorn, asa ca e un moment bun sa ne uitam la lectiile invatate in anul ce tocmai se incheie. E o sarbatoare a Soarelui, dar si o zi in care onoram intunericul, mortea si renasterea simbolizata de iarna si in care ne pregatim sa primim cu bratele deschise un nou an in care ne asteapta o noua etapa de evolutie.

E un moment foarte bun sa ne gandim la ce lasam in urma, de ce nu mai avem nevoie, ce nu mai dorim sa avem in viata noastra, sa facem curat, sa ne gandim la ce avem bun si vrem sa pastram, pentru ce suntem recunoscatori, iar apoi putem avea un inceput proaspat, ne putem seta intentii noi pe o fundatie curata. Acest inceput la 0 grade inseamna ca o putem lua de la zero.

Cu Mercur pe final de retrogradare (se spune despre primele zile si ultimele zile ale perioadei ca devin foarte puternice in manifestare) vedeti ce mai apare acum din trecut si necesita rezolvare, ce oameni apar, ce intamplari, ce sentimente si emotii, ce informatii si mesaje apar si aduc indicii despre ce ar fi benefic sa eliberam acum.

Dupa aproape 30 de ani Saturn se intoarce acasa, in semnul pe care il guverneaza. Marte este acasa in Scorpion (in conjunctie cu Jupiter), Neptun e acasa, iar toate astea ne ajuta si pe noi sa ne intoarcem acasa, in interiorul nostru, in sufletul nostru si catre cele mai autentice dorinte ale sale, ne intoarcem la cine suntem meniti sa fim.

Pluto se afla si el in Capricorn din 2008. Lui Pluto ii place sa sape adanc, sa dezgroape si sa caute in cele mai adanci cotloane ale noastre, sa infrunte cele mai adanci temeri, sentimente si dorinte. Pluto doreste sa dobandim putere personala si sa ne transformam in autoritatea din viata noastra, el a lucrat si lucreaza la transformarea structurii noastre interioare. Iar Saturn acum nu face decat sa vina in urma lui Pluto si sa ne ajute sa materializam in plan fizic aceste transformari. Tot ce s-a lucrat la interior va fi vazut la exterior in urmatorii trei ani. Saturn va aduce in realitatea noastra exterioara schimbarile pe care le-am cladit la interior etapa cu etapa. Iar pana in 2020 cand Saturn si Pluto vor face o conjunctie, lumea noastra va capata o noua forma si structura.

Saturn este lordul timpului, iar acum la 0 grade Capricorn face o resetare puternica, este sfarsit si inceput. O lume se termina si incepem sa construim una noua. Identitatea noastra se va schimba in 2018 pe masura ce noi planete lente isi vor schimba semnul (Uranus va intra in Taur, Chiron se va muta in Berbec, Jupiter in Sagetator pe final de 2018).    

Capricornul si guvernatorul sau Saturn ne invata cum sa fim practici, loiali, rabdatori, focusati, determinati, realisti, disciplinati, responsabili fata de tot ce se intampla in viata noastra, ne invata cum putem avea autoritatea de a ne crea propria viata si realitate. Nu in ultimul rand ne invata sa avem rabdare pentru a vedea rezultate, ne invata sa abordam viata pe masura ce se intampla, pas cu pas, fara sa pierdem focusul de pe scopul nostru principal. Cu Saturn in Capricorn nu putem sa sarim pasi, timpul devine important, fiecare lucru se intampla la momentul potrivit. Poate multi dintre noi ne dorim schimbari mari atat la nivel personal, cat si la nivel de societate si le vrem acum, insa mai avem de lucru la el, toate se vor intampla la timpul lor si cel mai bine este sa ne focusam cat mai mult pe momentul prezent si ce putem face mai bun din el.

As fi vrut sa scriu mai mult, insa aceasta conjunctie Soare/Saturn aduce si o greutate, o oboseala, se poate ca in aceste zile sa ne simtim mai tristi, mai lipsiti de vitalitate, restrictionati in anumite zone, creativitatea, spontaneitatea si exprimarea se sine (toate simbolizate de Soare) pot fi limitate de Saturn. O sa treaca in 2-3 zile, insa putem sa folosim aceasta perioada pentru momente de tacere, de liniste, de contemplare, de meditatie, pentru a face bilantul si a elibera ce mai avem de eliberat inainte de sarbatori. Cred ca fiecare isi retraieste resetarea in felul sau.

Advertisement

One thought on “Solstitiul de iarna: Saturn in conjunctie cu Soarele la 0 grade Capricorn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.