Luna Noua in Capricorn 17 ianuarie 2018 – o aliniere rara de 6 planete in Capricorn

De ieri avem 5 planete in Capricorn, dupa Pluto, Saturn, Soare si Venus, Mercur si-a facut si el intrarea in semnul care da tonul pentru energia acestui an.  Mai mult, pe 17 Ianuarie are loc prima Luna Noua din an, responsabila pentru noile inceputuri din viata noastra, iar ea se va afla tot in Capricorn (gradul 26:55). Patru planete intr-un semn este ceva foarte rar, sase deja creeaza o energie extrem de speciala.

Semintele pe care le plantam la aceasta Luna Noua si in acest nou inceput de an seteaza ritmul pentru tranzitul lui Saturn in Capricorn (care a inceput pe 19 Decembrie si va dura aproape trei ani). E un moment bun sa facem angajamente pe termen lung. Fie ca e vorba de o relatie, o afacere, un job sau ceva ce ne dorim sa invatam, acum putem sa punem o fundatie si o baza puternica pentru un proiect de lunga durata in care suntem dispusi sa invetim timp si energie.

Energia Capricornului nu este una care mizeaza pe scurtaturi, are nevoie de pasi mici, calculati, isi doreste rezultate pe termen lung ce aduc stabilitate. Cine e dispus sa investeasca acum timp, rabdare si multa munca, va culege roade bogate in anii urmatori. Pentru Capricorn nu conteaza cat de greu este muntele pe care a ales sa urce, rezultatul final este cel pe care il pastreaza mereu in minte oricate obstacole ar avea. Strategia lui este constanta, repetitiva, structurata, planificata si organizata. Cele mai mari atuuri ale sale sunt vointa asociata cu un scop inalt, rabdarea si disciplina.

In acest moment avem doua tipuri de energii care ne influenteaza, avem Apa din Scorpion si Pesti (Chiron si Neptun), mai ales pe Marte in conjunctie cu Jupiter in Scorpion (care fac un frumos sextil, adica dau o energie benefica planetelor din Capricorn), si multa energie de Pamant din Capricorn. Ce fac cel mai bine cele doua impreuna? Apa creeaza, iar pamantul manifesta, apa modeleaza pamantul si produce lutul din care putem modela orice ne dorim, pamantul pune in practica si face tangibila si reala energia creativa. Avem linie directa intre spirit si materie.

Ce alegem sa cream acum s-ar putea sa ne aduca responsabilitati mai mari, dar nu putem sa ne asteptam la lucruri marete facand lucruri mici, nu putem sa ne asteptam la rezultate mari muncind putin, nu putem sa cream ceva fara sa facem primul pas, sa ne implicam si sa construim pas cu pas ce ne dorim.

Cea mai mare teama a Capricornului nu este ca nu o sa reuseasca, caci daca s-a apucat sa urce nimic nu il mai opreste, cea mai mare problema este frica care ar putea sa il opreasca sa inceapa sa urce, sa aleaga un scop, un drum, un varf pe care sa-l cucereasca.

Capricornul urca cele mai inalte culmi, respira cel mai rarefiat aer, inoata in cele mai mari oceane, nimic nu il opreste. Cand isi seteaza un scop, e invincibil. Trebuie doar sa aleaga si nimic nu ii mai sta in cale. Capricornul e un catarator, trebuie sa urce pe varfuri, dar trebuie sa le aleaga pe cele bune, pe cele de suflet, iar energia din Scorpion ne ajuta acum sa facem alegeri in concordanta cu nevoile noastre cele mai adanci. Cea mai frumoasa expresie a Capricornului este unirea indentitatii sale publice cu natura sa interiora, unirea interiorului cu exteriorul, integritatea, uniunea perfecta dintre esenta lui personala si imaginea publica pe care o afiseaza.

Pentru Capricorn munca este foarte importanta, munca si viata lui se impletesc, devine unul cu munca sa, tocmai de aceea este foarte important sa aleaga o munca ce ii implineste si sufletul, ce il caracterizeaza, pe care o face cu bucurie si placere in fiecare zi.

Si mai are un task greu, in tot ce face sa nu caute aprecierea si aplauzele celor din jur, sa isi caute forta, aprecierea si respectul doar in el.

Asa ca daca acum v-ati propus ceva ar fi bine sa nu mai incercati sa obtineti confirmari de la oamenii din jurul vostru, iar daca o faceti, aveti grija sa fie oameni pozitivi, care va ofera aplomb si nu care va intorc din drum cu sfaturi bazate pe fricile lor personale. Capricornul construieste, insa isi construieste ideile sale, isi concretizeaza propriile vise si este aliniat cu propriul adevar. Asa ca acum e un moment sa faceti un pas inainte char daca destinatia nu este cunoscuta si chiar daca s-ar putea sa intampinati greutati pe parcurs.

Simbolul Capricornului este cel al puterii absolute, este maestrul a doua lumi, este o capra cu coada de peste, ceea ce il face un cunoscator al marilor si oceanelor, dar si al intaltimilor pietroase. El are puterea de a extrage din abisul oceanului intelepciunea instinctiva, cunoasterea ingropata in adancimile inconstientului, dar isi pastreaza o minte focusata si rationala, insa logica lui isi are radacinile in adancurile spirituale si emotionale ale inconstientului.

Capricornul este asociat cu Astrologia Ezoterica, in Sagetator invatam calea, insa in Capricorn mergem pe ea, este deja integrata, o punem in practica, insa fara sa vorbim despre asta, fara sa mai cautam oameni care sa ne fie profesori, guru sau care sa ne intareasca credintele, deja stim, devenim maestrii propriei vieti, ne asumam responsabilitatea pentru intreaga noastra viata, stim ca ceea ce se intampla, bun sau rau, in viata noastra tine strict de ce am creat noi.

Ianuarie este o luna plina de energie, de actiune, de lucruri pe care le avem de facut, inca de la inceputul anului simtim ca este o energie diferita, o vibratie cu totul noua fata de anul trecut. Desi pentru mine luna a inceput cu un ton somnolent si cu o lipsa de directie, dintr-o data rotitele au inceput sa se miste si m-am trezit ca am atatea de facut, incat nu pot sta locului deloc. Lucrurile au inceput sa se aseze caramida cu caramida si constructia incepe sa prinda forma, iar daca exista parti care nu se misca pe atat de repede pe cat imi doresc, am grija sa-mi aduc aminte sa am rabdare si credinta ca ele se vor aseaza la timpul potrivit, in modul potrivit.

Energia de Pamant ne ajuta sa fim ambtiosi, sa ne dorim sa urcam si sa inaintam pentru cucerirea celor mai mari vise si dorinte pe care le avem. E un moment extrem de bun sa actionam, sa ne putem rotitele in miscare, sa facem un pas mic catre ce ne dorim. Dupa atata curatenie, transformare si planificare, a venit momentul sa actionam si sa folosim toata energia in folosul nostru.

Nu uitati ca oricat de mult planificam si ne dorim sa cunoastem toate detaliile si sa controlam lucrurile, tot vor aparea chestiuni neprevazute, asa ca ce ii lipseste cateodata Capricornului si ar trebui sa avem in vedere este sa fim flexibili si dispusi sa schimbam una alta pe parcurs daca este nevoie (Uranus este in Berbec si poate aduce schimbari neasteptate). Apa ne indeamna sa curgem prin viata, sa ne facem loc printre obstacole, sa fim pregatiti sa schimbam ce nu merge, sa modificam putin cursul in momentul cand ne impotmolim, sa nu ne dam cu capul de aceeasi usa de cinci ori daca vedem ca ea nu se deschide, inseamna ca avem la dispozitie o alta usa deschisa care ne ofera noi solutii, informatii si perspective, trebuie doar sa ramanem deschisi si atenti, sa nu ne blocam intr-o singura alegere, sa nu ne punem ochelari de cal si sa nu mai vedem nimic in jur.

E momentul sa ne setam intentii cu privire la ce ne dorim sa construim in urmatorii ani (cat sta Saturn in Capricorn), ce seminte plantam acum, caci Universul este de partea noastra (toate planetele sunt in mers direct). Pentru mai multe informatii despre ce domeniu de viata este acum activat pentru voi de toate aceste planete in Capricorn, va rog sa recititi articolul despre Saturn in Capricorn pentru fiecare zodie. Stiu ca numai despre Saturn si Capricorn se vorbeste in ultimul timp, dar se pare ca asta este treaba noastra pentru anul acesta. La aceasta configuratie se adauga si domnita Venus, omniprezenta in toate legaturile astrale de anul aceasta, dar pentru ea si importanta energiei feminine din acest an voi face un articol separat in urmatoarele zile.

Ca o concluzie, ce vrea energia de Capricorn de la noi? E simplu: sa devenim singura putere si autoritate din viata noastra! Sa ne dam seama ca noi suntem fiinte creatoare, ca intreaga putere se afla la noi, ca putem manifesta ce ne dorim si a venit momentul sa constientizam si sa folosim acest lucru, sa ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra. Capricornul este stadiul de Maestru personal, este cel mai inalt punct din harta, este cea mai buna versiune a noastra, este plumbul transformat in aur, este realizarea interioara care se manifesta si in exterior, este un stadiu inalt de evolutie.

Sursa imagine: Jonas Jödicke

3 thoughts on “Luna Noua in Capricorn 17 ianuarie 2018 – o aliniere rara de 6 planete in Capricorn

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.