Nimic nu se pierde, totul se transforma – Atmosfera astrala 6-13 Ianuarie 2018 (pentru fiecare zodie)

Nu stiu cum v-a gasit pe voi Anul Nou, dar eu am fost cam ametita pana astazi. Se pare ca au fost si sunt descarcari destul de mari de energii noi la inceputul acestui an, iar asta se poate sa ne dea stari de oboseala, somn, dezorientare si lipsa de directie. Parca inca nu simt ca a inceput un an nou, caci inceputurile de an sunt diferite. Anul nou se sarbatoreste de majoritatea oamenilor pe 1 Ianuarie, o alta categorie considera ca el incepe la prima luna noua din an, care va fi pe 17 Ianuarie, in timp ce chinezii il serbeaza pe 21 Martie, la echinoctiu.

Pe de alta parte, notiunea de timp si masurarea lui devine din ce in ce mai discutabila si diferita intr-o perioada in care vorbim tot mai mult de modificarea realitatii, de 3D, 4D, 5D si perpectia pe care o avem fiecare dintre noi. Dar asta este o alta discutie.

Anul a inceput cu o frumoasa Super Luna Plina in Rac aflata in opozitie cu Venus. Astazi o sa vedem din nou ca domnita Venus isi face aparitia. Daca 2017 a fost despre eu si dorintele mele, despre individualism si lucrul personal cu noi, anul 2018 ce poarta vibratia lui 11 care adunat face 2, este despre relatii, parteneriate, asocieri si aliante. In 2018 nu mai construim singuri, invatam sa lucram impreuna. Si poate de aceea Venus are o pozitie cheie in aceasta perioada de inceput de an, caci ea simbolizeaza exact acest lucru.

Toate planetele sunt directe

In primul rand, anul incepe cu un tablou planetar destul de rar, avem toate planetele in mers direct (inclusiv Chiron). Avem acum o energie care ne ajuta sa actionam, sa mergem cu toata forta inainte, sa capatam ce ne dorim (daca si facem ceva in acest sens), avem semaforul pe verde de la Univers sa mergem catre telurile pe care ni le-am setat. Uranus este direct si el de pe 2 Ianuarie, iar energia lui ne indeamna sa facem schimbari mari, sa evoluam si sa ne eliberam de ce nu ne mai foloseste si ne impiedica sa mergem pe noul drum ales.

Conjunctia lui Marte si Jupiter in Scorpion

Marte este in domiciliu in Scorpion, ceea ce ii confera mai multa energie decat ar avea in alt semn (cu exceptia Berbecului), aici se simte bine, iar astazi face o frumoasa conjunctie cu Jupiter (ceea ce ii amplifica si ii extinde si mai tare puterea). E un moment bun sa actionam catre ce ne dorim, sa ne punem in miscare fizic, sa mergem sa ne implinim dorintele si visele, sa facem si sa cerem ce ne dorim. Singura mentiune ar fi (pentru ca cele doua planete se afla in Scorpion, iar Marte face sextil cu Soarele si Pluto din Capricorn) ca aceste dorinte si vise sa fie in acord cu sufletul nostru, cu un scop mai inalt al sinelui nostru, cu o insemnatate mai mare pentru noi, ceva care ne aduce mai aproape de destinul si misiunea noastra.

Marte si Jupiter din Scorpion fac aspecte de cuadratura cu Nodurile Lunare. E alegerea ta daca mergi pe Nodul Sud in Varsator, catre locuri in care ai mai fost, catre pattern-uri ce se repeta, catre turma si ce “face lumea”, catre trecut si catre caldut sau catre Nodul Nord in Leu, catre alegeri autentice pentru tine, catre adevarul tau, calea ta, catre dorintele inimii tale, catre creatie, viziune si putere.

Conjunctie Soare, Venus si Pluto in Capricorn – 8/9 Ianuarie 2018

Conjunctiile triple sunt fenomene destul de rare si pot genera evenimente importante, Soarele primeste energie de la Marte (care e amplificat de Jupiter), Venus, Pluto (prin conjunctie) si de la Luna (printr-o cuadratura).

Avem pe o parte stelium-ul din Capricorn (3 sau mai multe planete intr-un singur semn, acum avem 4, insa urmeaza sa vina si Mercur), si energia amplificata din Scorpion. Ce au cele doua semne in comun? Puterea! Puterea de a face un pas catre o noua directie, insa cu un plan bine gandit si pus la punct, cu o fundatie solida si un tel setat pe termen lung la care suntem dispusi sa lucram pas cu pas si in care dorim sa investim energie si timp.

Venus nu este vizibila pe cer in aceasta perioada, fiind “orbita” de Soare, se afla in spatele sau. Asa ca toate lucrurile simbolizate de Venus, cum ar fi bani, valori materiale, resurse personale si materiale, stima de sine, talente, dorinte, placeri, armonie, relatii, iubire, parteneriate, contracte, alinte, frumusete, arta poarta o energie interna. Adica s-ar putea sa nu vedem manifestarea lor la exterior, fiind o perioada de aproape o luna in care ne gandim la aceste domenii si putem sa capatam insight-uri sau epifanii.

Mai mult, conjunctia Soare-Venus este acompaniata si de Pluto, cel care vrea mereu transformari adanci si puternice, asa ca desi nu se va vedea la exterior, fiecare dintre noi va internaliza aceasta energie si va transforma din interior un simbol venusian. Ne vom gandi serios in urmatoarea perioada cum schimbam, redefinim si purificam subiecte precum bani, valori materiale, resurse personale si materiale, stima de sine, talente, dorinte, placeri, armonie, relatii, iubire, parteneriate, aliante, contracte, frumusete (in functie de locul in care aceasta conjunctie are loc in harta noastra).

Fiecare va sacrifica, purifica si transforma o zona de viata pentru un scop mai mare si mai inalt (Soarele), cu rezultate pe termen lung (Capricorn). Conform zicalei “nimic nu se pierde, totul se transforma”, cel mai bine ar fi ca acel ceva pe care il lasam in urma acum sa ii permitem sa se duca cu usurinta, caci face loc si curata fundatia pentru o constructie mult mai trainica si mai durabila.

Domeniile de viata atinse pentru fiecare zodie vor fi (verificati mai intai Ascendentul si apoi Soarele si Luna):

Berbec – transformarea si purificarea are loc in zona de relatii, parteneriate, contracte, bani, investitii, actiuni creative.

Taur – transformarea si purificarea are loc in zona de sanatate, corp, rutina zilnica, munca, responsabilitati sau chiar intreaga viata, directia in viata (Venus fiind guvernatoarea zodiei).

Gemeni – transformarea si purificarea are loc in zona de iubire, copii, placeri/distractii, hobby-uri si creativitate, stima de sine, dar poate fi si o puternica transformare psihologica, a placerilor sau relatiilor ascunse, a adictiilor.

Rac – transformarea si purificarea are loc in zona de familie, casa (locul in care traiesti), proprietati, confort (emotional) sau prieteni, grupuri de prieteni, activitate sociala.

Leu – transformarea si purificarea are loc in zona de relatii cu autoritatile, cariera, status social, rude, vecini, prieteni, colaboratori, echipa (alaturi de care muncesti), skill-uri, invatare, afaceri sau zone comerciale.

Fecioara – transformarea si purificarea are loc in zona de bani, resurse, valori materiale sau personale, talente, stilul artistic, estetica, dar si sistemul de credinte, filosofia de viata, educatie, calatorii, chestiuni legale.

Balanta – transformarea si purificarea are loc in zona de placeri, dorinte, bucurii sau ceva ce te defineste, calitati, chiar la nivel de corp, resursele materiale primite de la alti oameni, experiente din trecut (traume, crize, dureri, vindecarea unor lucruri din subconstient), insa poate fi vorba de toata viata ta (Venus fiind guvernatoarea zodiei).

Scorpion – transformarea si purificarea are loc in zona de relatii, parteneriate, colaborari sau secrete si relatii ascunse, subconstient, spiritualitate.

Sagetator – transformarea si purificarea are loc in zona de prieteni, grupuri de prieteni, activitati sociale sau rutine zilnice mai ales legate de sanatate, dieta si activitate fizica, munca, datorii si responsabilitati.

Capricorn – transformarea si purificarea are loc in zona de iubire, relatii, copii, creativitate, placeri/distractie, hobby-uri sau zona de cariera, status social, teluri, scopuri, relatia cu o autoritate/institutie.

Varsator – transformarea si purificarea are loc in zona de casa, familie, proprietati (locul in care traiesti), confort (emotional), dar si sistemul de credinte, filosofia de viata (etica, moralitate), educatia, calatorii sau chestiuni legale.

Pesti – transformarea si purificarea are loc in zona de resurse materiale sau morale/emotionale din partea altor oameni, experiente din trecut (traume, crize, dureri, vindecarea unor lucruri din subconstient), dar si in zona de comunicare, talente, skill-uri, cunostinte, invatare, relatia cu colegii, rudele, vecinii, prietenii.

Mercur intra in Capricorn

Pe 11 Ianuarie Mercur iese din perioada de umbra si din pozitii de deteriment avute pana acum si isi face intrarea in Capricorn unde urmeaza sa faca din nou o conjunctie cu Saturn. Cand se afla in acest semn, Hermes devine ambitios, organizat, determinat si focusat pe telurile sale. Gandeste, planifica si are rabdare, isi seteaza un scop si se focalizeaza sa il aduca la finalizare.

Mercur face cuadratura cu Chiron si trigon cu Uranus, asta inseamna ca e gata sa repereze rani vechi ce inca ne tin in trecut (Chiron) si nu ne lasa sa obtinem schimbarile necesare pentru noul drum, curajul si independenta de care avem nevoie (Uranus).

Venus in cuadratura cu Uranus

Pe 13 Ianuarie, tot domnita Venus face un aspect cu Uranus (iar in urmatoarea zi Soarele face cuadratura cu Uranus). Asta se poate traduce prin ceva ce e nevoie sa plece, energia uraniana vrea sa ne elibereze de ceva ce nu ne mai serveste, ceva ce ne compromite esenta, ceva ce ne tine pe loc si ne aduce sacrificii pe care nu le dorim.

Acest inceput de an ne propune sa facem miscari mari, dar si angajamente pe masura ce vor avea la un moment dat si castiguri pe masura. Si chiar daca avem multe reguli (Saturn alaturi de toate planetele din Capricorn), sunt decizii de tip Capricorn pe care le facem acum, sunt cu bataie lunga, pe termen lung, care au nevoie de investitii mai mari (fie ca e vorba de bani, de energie, de putere, de rabdare, de munca). Cu cat investim mai mult, cu atat o sa avem castiguri mai mari.

Tu ce vrei sa construiesti anul acesta si cu cine? Mai ai ceva de curatat la fundatie? Te mai tine ceva pe loc? Ce ai putea sa mai purifici si sa transformi?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.