Jupiter in Taur 16 Mai 2023 – 25 Mai 2024

Pe 16 Mai, Jupiter isi schimba semnul. Calatoria lui in Taur va dura pana 25 Mai 2024.

Inceputul sau de calatorie este puternic, caci avem in acest moment un Stellium in Taur, unde se afla si Soarele, Mercur, Uranus si Nodul Nord, urmand si o Luna Noua in Taur pe 19 Mai. Adica multa energie care ne trage spre tot ce inseamna Taurul.

Cand punem impreuna semnificatia planetei Jupiter cu semnul Taur obtinem intelepciune, viziune, adevar si expansiunea cunosterii pe teme legate de:

Corp

Cum functioneaza corpul, cum putem avea grija de el, noi informatii si insight-uri despre structura noastra fizica, dar si cunoastere si intelepciune despre alimente, alimentatie, cum ne hranim si cum ne raportam la ce mancam si/sau expansiunea cunoasterii despre cresterea alimentelor. Putem sa ne deschidem mintea si apetitul pentru a experimenta mancuri internationale, din diferite culturi.

Pe parte negativa, pofta noastra poate creste si desi putem sa ne dorim mai mult sa ne bucuram de placerile vietii, de o mancare buna, de un vin rafinat, e important sa avem grija la masura, caci Jupiter nu are limite cateodata.

Tot legat de corp, putem accesa in urmatoarea perioada o intelepciune mai mare prin corp, tot ce cautam in afara este in interiorul nostru, adevarul, informatiile inalte sunt si au fost intotdeauna in noi, trebuie doar sa gasim moduri sa le accesam. Aici activam si cele 5 simturi mai puternic.

“Your body is a temple” va fi un dicton important, as spune chiar spiritual (Jupiter) body (Taur) si ne aduce mai aproape de a constientiza inteligenta corpului, partea lui energetica, spirituala si metafizica.

Corpul nostru este capabil sa realizeze o alchimie spirituala, este echipat sa sublimeze materia bruta si sa o conduca catre zonele subtile din corpul nostru. Corpul nostru este magia pe care o cautam. E echipat de la nastere pentru experiente de constiinta extinsa. Avem receptori specifici pentru alterarea perceptiei si perspectivei, avem cai neuronale, de fapt cai in tot corpul, nu doar neuronale, care sunt special concepute pentru acest lucru.

Corpul e o galaxie, un Univers facut din timp. Ciclurile Naturii si Universului se intampla si in corp, in organe, in inima, avem un ceas biologic care se ajusteaza in aceste perioada si seteaza sistemul imunitar, sistemul hormonal, calitatea somnului, echilibrul emotional, plus multe altele pentru noul sezon.

Corpul nostru contine o colectie de ceasuri cosmice.

Avem informatii si intelepciune adanc ascunsa in celule si ADN, avem o retea interioara si un adevarat laborator integrat in corpul nostru. Poate cu Jupiter in Taur o sa ii intelegem maretia si magia pe deplin si o sa ii redam un loc central in zona spirituala, unde a fost lasat mereu deoparte pana acum prin credinte precum “corpul e doar un vehicul”, “nu e important”, trebuie ignorate placerile trupului, abstinenta sexuala si post s.a.m.d.

Valori, Valoare, Bani

Fie ca vorbim de valori materiale externe sau valori interne dupa care ne ghidam viata, Taurul le include pe ambele. Deja se simte in aer de ceva vreme (datorita Nodului Nord si a lui Uranus in Taur) o mare schimbare in sistemul nostru de valori dupa care ne ghidam viata, in ce pretuim, ce ne aduce valoare reala in viata, dar si in modul in care ne raportam la bani si valorile dupa care societatea a alergat atata amar de vreme.

Jupiter in Taur vine sa aduca noi insight-uri, viziuni si o noua intelepciune prin care ne vom raporta la toate acestea dintr-o pozitie prin care putem ne stabilim noi adevaruri si filosofii de viata despre bani, valori si valoare.

Ideal ar fi sa il folosim pe Jupiter pentru a merge catre lucruri de calitate si nu catre cantitate, sa investim in putin, dar bun, sa fim practici si calculati in ce alegem sa ne investim banii (si energia) fie ca e vorba de haine, produse cosmetice, obiecte pentru casa si chiar investitii legate de case si terenuri.

Legat de bani, se simte in aer deja o mare nevoie de a ne bucura de banii pe care ii facem si de viata. Dupa scumpirile din ultima perioada, desi poate castigam multi bani, la finalul lunii se simte parca ca doar ai mancam si ai platit facturile si nu ai ramas cu nimic. Poate Jupiter ne va aduce o noua intelepciune despre cum ne cheltuim banii astfel incat sa simtim si ca ne bucuram de ei si de viata, dar si o intelepciune despre ce ne aduce cu adevarat bucurie, ce putem cumpara cu bani si ce nu. Cum poate sta bucuria in lucruri simple (Taur)!

Tranzitul lui Jupiter incepe in forta, cu o cuadratura cu Pluto din Varsator, o cuadratura la 0 grade care ne face in luna Mai sa ne gandim mai mult la ce valori avem doar pentru ca asa ne dicteaza societatea, asa e “in radul lumii” sau pentru ca sunt cu adevarat ale noastre?

Jupiter ne poate aduce multa cunoastere despre mancare, muzica, cultura, arta, orice e material si de valoare, dar si ghidare interna si intelepciune legata de zona financiara.

Resurse

Pe langa resursele legate de bani si cele fizice legate de corp, in Taur vorbim si despre alimente, agricultura, resursele Pamantului si Naturii, atat despre calitatea lor, obtinerea lor, dar si despre valoarea lor in bani si in nutrienti. E un alt domeniu care va capata amploare si in care suntem invitati sa capatam intelepciune.

Securitate, stima de sine, talente

O alta zona care primeste mult focus de la Jupiter in semnul Taurului este sentimentul de securitate, destul de testat deja de prezenta Nodului Sud si Nord pe o axa a securitatii (Scorpion – Taur).

Jupiter va expansiona nevoia noastra de siguranta si securitate, dar o poate transforma. Ce credeam ca inseamna securitatea se poate schimba si putem capata intelepciune, putem intelege ca securitatea interioara o va atrage si pe cea exterioara! Ca stima de sine si sentimentul noastru de valoare nu sunt date de bani si lucruri materiale, ci de cat de valorosi ne simtim, cat credem ca meritam, cat ne valorizam resursele pe care le avem, adica talentele, aptitudinile si darurile, ca ele sunt cele mai importante si cu ele ramanem daca maine nu am mai avea nimic material!

Taurul vine dupa Berbec, fara o imagine buna de sine, nu poti avea un sentiment puternic de valoare! Ce te face sa te simti bine in pielea ta? Ce poti face sa te simti mai increzator in tine? Sa te simti confortabil si usor in raport cu tine? Ce simti ca ai valoros de dat? Care sunt resursele tale naturale?

Jupiter in Taur ne poate ajuta acum sa descoperim noi talente pe care le avem si din care putem face bani.

Frumusete, natura, simplitate

Jupiter in Taur ne va aduce mai aproape de intelepciunea naturii si vom invata si mai mult de la ea despre simplitate, naturalete, despre frumusete, despre pace, liniste si despre rabdare, acceptare si ritmurile Universului!

Dupa ce am complicat prea mult lumea si existenta noastra, ne tot intoarcem la lucrurile simple, la ce e cu adevarat valoros, la natura, naturalete si natural, la cele 5 simturi, la insticte animalice, dar si produse naturale, la remedii, la intelepciunea si vindecarea pe care o gasim ca resursa in natura atat prin ce ne ofera ea: pace, calm, liniste, conectare, dar si ce ne ofera prin plante medicinale, flori si alte roade pe care le ofera cu atata abundenta in fiecare sezon.

Jupiter ne va intreba si ne va invata cum sa ne simplificam viata!

Recunostinta si abundenta

Si daca tot am ajuns la bogatia naturii, sa vorbim si despre un lucrul pe care Jupiter il are in comun cu Taurul – Abundenta.

Cu Jupiter aici ne putem intreba mai mult ce inseamna abundenta? Cum arata pentru fiecare dintre noi? Cum o atragem? Ce credem despre ea? O avem? Nu o avem? Cum manevram spiritual, energetic, metafizic abundenta? Universul tau e abundent? Ce credinte ai despre bani?

Si mai important aici cred ca este Recunostinta. Recunosti unde esti abundent deja in viata ta? E o legatura mare intre recunostinta, abundenta si materializare.

Si nu in ultimul rand, care sunt credintele tale legate de ceea ce meriti? Cat valorezi tu in ochii tai?

Rabdare si un ritm mai incet

M-am tot gandit in ultima vreme la intelepciunea care vine cu varsta, la rabdarea care vine cu varsta, la acceptare si la viata intr-un ritm mai simplificat.

Jupiter in Taur ne poate arata mai multa intelepciune in a avea rabdare cand vrem sa construim niste lucruri, mai ales daca vrem sa fie durabile. Si totusi? Unde ne grabim? Cum putem sa savuram mai mult viata, la propriu si la figurat? Ce ne aduce placere si bucurie? Taurul e muncitor, e rabdator, e perseverent, dar e musai pentru el sa iubeasca ce face (e guvernat de Venus) si sa o faca in ritmul lui!

Scriam de curand ca Rabdarea e o forma de credinta! Sa ai rabdare ca totul se aseaza cum e mai bine la timpul potrivit este o dovada de credinta.

Polaritate Negativa

Pentru ca orice planeta se poate manifesta sau poate fi utilizata la polaritate pozitiva sau negativa, de cealalta parte a spectrului lui Jupiter in Taur poate sta:

⁃ lacomia si a nu mai avea limite legate de mancare, bani, a avea lucruri materiale, a cumpara, a face investitii prea riscante si/sau a spera la abundenta peste noapte

⁃ autoindulgenta, lene si excese

⁃ alergatura prea mare dupa bani si lucruri materiale

⁃ cresterea preturilor

⁃ cresterea waste-ului si consumerismului

⁃ a ramane in zona de confort prea mult, fuga de schimbare

⁃ un grad prea mare de incapatanare sau a ramane in idei, valori si credinte fixe

⁃ rigiditate in schimbarea stilului de viata

Zona din harta unde se muta Jupiter acum, zona in care se afla Taurul, primeste timp de un an energie benefica, usurinta, oportunitati si se poate expansiona prin sanse ce ne sunt puse acum la dispozitie. Afla care este aceasta zona si ce se poate intampla!

Analiza personalizata Jupiter in Taur

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a tranzitului lui Jupiter in semn si casa astrologica si in functie de aspectele cu planetele personale te ajuta sa descoperi care este zona ta de viata vizata, ce schimbari poate aduce, cum poti intelege si integra mai usor acest tranzit si cum poti descifra mai bine ce isi doreste Jupiter in 2023 si 2024.

Pret: 90 lei

Analizele personalizate sunt in format scris si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii. 

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-5 zile de la efectuarea platii.

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

Advertisement

2 thoughts on “Jupiter in Taur 16 Mai 2023 – 25 Mai 2024

  1. We love reading your blog! Your unique perspective and genuine voice are game-changers in the world. Keep sharing, because your words matter. Thank you for being you!

    Thanks – TheDogGod

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.