Chiron in harta natala

Va spuneam in articolul trecut ca o sa ii dedic unul lui Chiron, asa ca here i am. Desi primesc intrebari legate de asteroizi, de regula nu lucrez cu ei, consider ca planetele au intaietate, desi nu neg ca si ateroizii ofera informatii si raspunsuri. Totusi, cu Chiron e alta poveste.

Putina istorie

In mitologie, Chiron este Vindecatorul Ranit, un personaj nemuritor jumatate om, jumatate cal. Tot el este un profesor ce ajuta tinerii eroi aspiranti inainte de a pleca in questuri eroice. Un personaj extrem de talentat cu aptitudini in vindecare, tainele ierburilor, muzica, dar si arme sau lupta, Chiron este un centaur prins intre doua lumi, cea umana si cea animala.

Legenda lui spune ca intr-o lupta este ranit cu o sageata otravita (care se pare ca era creatia lui) si desi isi pune toate capacitatile vindecatoare la lucru, nu reuseste sa se vindece desi sufera. De aici si numele sau “Vindecarorul ranit” si explicatia ca in harta natala Chiron este o rana pe care o avem, dar nu o putem vindeca… O credinta arhetipala veche despre nevoia de suferinta si faptul ca trebuie sa traim la nesfarsit cu ranile noastre, sa ne “ducem pacatele”.

Totusi legenda lui Chiron incepe la conceperea lui cand Saturn pusese ochii pe mama sa, nimfa Philyra. Ea nu dorea sa aiba o relatie cu el, s-a transformat in cal si a incercat sa fuga, insa in final nu a reusit si din “relatia” lor a rezultat Chiron, jumatate om, jumatate cal. Nimfa a fost dezgustata de aspectul sau si l-a renegat, iar astfel s-a creat prima rana pentru Centaur, cea de refuz si neacceptare, iar asa intelegem cel mai bine rana lui Chiron din harta noastra.

Rana lui Chiron in harta natala

Rana lui Chiron in harta natala este ceva ce experimentam la nastere si in prima parte a vietii, mai exact primii doi an, restul fiind se pare doar ecouri ale acestui lucru (de fapt fiind un ecou al vietilor trecute).

Chiron e ca o antena energetica, la fel si noi cand suntem bebelusi, asa ca aceasta rana nu trebuie sa fie cauzata neaparat de evenimente specifice, poate fi doar o energie interceptata de la parintii sau persoanele care au avut grija de noi in acea perioada, o asociere, o reactie care ne-a facut sa simtim ca nu meritam iubire, ca suntem neacceptati. Mai tarziu in viata acest tipar apare subconstient ca daca te comporti intr-un anumit fel, o sa fii neacceptat.

Ce e important de tinut minte este ca de cate ori e reactivata rana in noi, reactioneaza acel mic bebelus care iese la suprafata si preia controlul, iar tendinta este sa ascundem anumite parti din noi pentru ca nu au fost acceptate si daca facem asta o sa fim iubiti si placuti.

Chiron este o parte din noi diferita de ceea ce credem ca e acceptat, o neacceptare a unei parti din noi, o frica de a fi diferiti.

Spuneam in articolul despre Umbra ca intoarcerea lui Chiron (in jur de 50 de ani) este un pas important in individualizarea noastra. Daca Uranus este libertate, schimbare, renastere si unicitate, iar Saturn este structura, timp, lumea materiala cu limitele ei, Chiron devine modul in care invatam sa contopim aceste energii (el orbiteaza intre Saturn si Uranus), caci i se spune si non-conformistul (Maverick), e un rebel care are nevoie sa isi accepte imperfectiunea, diferentele si unicitatea (era un personaj jumatate om – jumatate cal care traia printre oameni).

E timpul insa sa nu ne mai identificam cu suferinta si “pacatele” si sa nu ne mai limitam singuri potentialul. E nevoie sa ne acceptam pe noi in moduri in care ceilalti nu au putut, doar asa transformam Ranitul in Vindecator.

Se spune despre Chiron ca este o rana pe care noi nu o putem vindeca la noi, dar putem sa ii ajutam pe ceilalti sa o vindece.

Totusi Chiron e o rana a unui copil care nu a simtit securitatea emotionala de care avea nevoie, iar daca noi invatam sa ne-o dam, ea se poate vindeca. Mai mult, daca reusim acest lucru, mai apoi ii putem ajuta si pe alti oameni sa faca acest lucru, de aici statutul de Vindecator Ranit.

Chiron in Berbec

Mai mult, Chiron este in tranzit in Berbec acum si are aceasta intrebare arzatoare: Cine sunt eu? Care e adevarata mea identitatea? Cum sa ma simt mai liber? Cum sa fiu eu?

Rana lui Chiron aici este legata de a nu avea o identitate clara, incredere in propria forta, curaj, a fi dependent de diverse lucruri sau oameni (sau pareri).

Suntem chemati catre nou, e un nou inceput (Berbecul e primul semn), noi tipare, noi cai, noi moduri de actiune, sa fim curajosi, sa stim ce vrem si sa luptam sa obtinem.

Berbecul este luptatorul, curajosul, insa polaritatea pozitiva a acestui semn este sa ai curajul sa fii cine esti tu cu adevarat, definitia curajului inseamna si sa nu iti fie frica de tine sau chiar daca iti este frica, sa mergi mai departe.

In mare parte despre libertate, independenta, adevarata noastra identitate, ranile si fricile lui Chiron pot fi despre curaj, ca nu esti destul de puternic, dubii si insecuritate, agresivitate si furie suprimata, evitarea unor decizii si actiuni importante, sentimente ca cine esti tu cu adevarat nu va fi acceptat de ceilalti, sentimente de lipsa de putere. 

Suntem chemati catre nou, e un nou inceput (Berbecul e primul semn), noi tipare, noi cai, noi moduri de actiune, sa fim curajosi, sa stim ce vrem si sa luptam sa obtinem. 

Cadoul lui Chiron este abilitatea de a afla si a manifesta identitatea noastra unica care contine si adevaratele noastre daruri. De multe ori, mai ales in lumea de azi cand pierdem atata timp online urmarind ce fac alti oameni, vrem sa fim ca unul si ca altul, sa facem ca X si sa ajungem ca Y, insa fiecare avem ceva unic si asta trebuie sa descoperim, adevarata noastra voce si natura, adevarata “super putere” care vine mai usor atunci cand petrecem mai mult timp sa invatam cine suntem noi, care sunt dorintele noastre, cum putem face noi lucrurile diferit, cine e liderul si pionierul nostru interior? 

Aspecte Karmice

Chiron in harta noastra are o legatura (prin semn, casa, aspecte) cu tema axei Nodurilor Lunare si este o lectie si un pion in vindecare pentru ca aduce incarcatura karmica, e ceva ce am venit sa vindecam.

De exemplu un Nod Sud conjunct cu Mercur si un Chiron in Gemeni (guvernat tot de Mercur) si un Nod Nord guvernat de Venus in Sagetator – toate au in comun mintea – comunicarea, gandirea, sistemul de credinte, ceea ce credem. Sau un Nod Sud in Casa 4 cu un Nod Nord in Rac si un Chiron conjunct Luna – elementul comun este Luna. Totul in harta este interconectat, nimic nu e la intamplare, e o armonie perfect orchestrata de Univers.

Nu putem insa evolua daca actionam mereu din rani, din trecut si din Nodul
Sud, trebuie sa mergem spre Nord. Trebuie sa invatam care sunt aceste rani, de unde vin, ce vor si cum ne putem vindeca. Sa nu uitam ca Centaurul si-a provocat singur rana, deci noi singuri o alimentam si tot noi ne putem vindeca.

Sa intelegi nevoia lui Chiron aduce o mare transformare personala si te ajuta sa elimini chestiuni ce te retin din drumul tau in aceasta viata. Poti obtine mai multe informatii despre ea prin pozitia lui Chiron in semn, apoi in casa si din aspectele pe care le face cu planetele din harta ta.

Analiza Chiron in harta natala

Analiza personalizata si detaliata, in raport cu harta natala, a pozitiei lui Chiron in semn si casa in, dar si aspectele pe care le face cu planetele personale.

Pret: 90 lei

Analizele personalizate sunt in format scris (3-5 pagini, depinde de aspectele din harta) si vor fi livrate prin e-mail.

Comanda unei analize personalizate se face printr-un mail la adresa astroalchimista@gmail.com in care se vor specifica urmatoarele detalii: zi, luna, an, ora si locul nasterii. 

Plata pentru aceste servicii se face in avans (metoda de plata se va comunica pe mail), iar termenul de livrare este intre 2-7 zile de la efectuarea platii.

Va rog sa luati in considerare abordarea mea astrologica, una functionala si evolutionista.

Advertisement

9 thoughts on “Chiron in harta natala

  1. Pingback: Luna Plina in Rac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.