Mercur Retrograd in Taur pentru fiecare zodie 

Perioada: 21 Aprilie – 15 Mai 2023

Verificati mai ales Ascendentul, apoi semnul Soarelui.

TAUR

Mercur in Casa 1 – e un moment in care refaci ceva, replanifici, reorganizezi, in care mintea e mult mai incarcata decat de obicei si ai nevoie de mai mult efort, mai mult focus, mai multa atentie la detalii. Poate aduce probleme de comunicare, legate de email, de tehnologie, telefoane, laptopuri, poate e nevoie sa replanifici multe lucruri. 

Mai ales daca ai o munca mercuriana legata de scris, vorbit, comunicare, pr, marketing, publicitate, social media, site-uri, vanzari, comert, predare, cursuri, daca iti folosesti abilitatile mentale in munca sau mainile, un proiect creativ – se poate sa fie nevoie sa lucrezi de 3 ori mai mult, sa refaci, sa schimbi, sa regandesti anumite lucruri. 

Daca ai Soarele in Taur, acest tranzit te poate afecta mai tare, ceva important se poate intampla, poate o decizie importanta legata de cariera sau un proiect ce necesita skill-uri legate de comunicare, vorbit, scris, documente, device-uri, site-uri, poate ceva ce ai omis, care trebuie refacut, regandit, reparat. Lucrurile pot fi mai impredictibile acum. Apare o intesitate si un efort mai mare acum pe care sa il pui in cariera sau probleme cu o figura de autoritate, un sef. 

Pentru Ascendent – Se poate sa fie nevoie sa fii mai flexibil/a in aceasta perioada, sa ai mereu un plan B, sa ai parte de intarzieri, sa reiei niste negocieri, sa refaci niste documente, hartii, contracte, sa reconfigurezi o calatorie. E important sa nu te superi cand apar intarzieri, poate e mai bine, poate mai e ceva de reviziuit, de refacut, ceva ce nu ai vazut initial si trebuie sa vezi acum, o informatie care lipsea sau peste care ai sarit si e importanta. 

BERBEC

Mercur in Casa 2 – se poate sa rebugetezi, sa ai mai multa grija cu cheltuielile care pot fi mai mari acum, sa regandesti ceva legat de bani, de investitii, sa faci o curatenie in lucrurile tale, poti avea acces acum la niste bani/lucruri/posesiuni din trecut, care se intorc la tine acum. 

Ai grija acum mai mult de banii si posesiunile tale, nu face investitii si nu iti asuma riscuri financiare, poate mai ales pe telefoane, laptopuri, device-uri de comunicare, promovare, marketing. Pot aparea mai multe cheltuieli acum, la fel pot aparea discutii, certuri, conflicte verbale ce au legatura poate cu banii. 

Cateodata iti pot fi returnati niste bani sau resurse, lucruri, datorii, ceva valoros, te poti ocupa de restructurarea sau restaurarea unor valori, resurse mai vechi, mobila, iti poti reanaliza garderoba sau stilul vestimentar, sa arunci, sa schimbi (un remediu bun este sa faci aceasta triere de bunuri, haine, lucruri de care nu mai ai nevoie de una/unul singur si sa le oferi, sa scapi de ele pentru a nu avea parte de pierderi si intarzieri financiare). 

In Casa 2 se afla si alimentatia noastra, asa ca poti face in aceasta luna o reevaluare a obiceiurilor tale, a alimentelor, dietei, sa ai mai multa grija de dinti, sa mergi la dentist cu probleme si chestiuni ce reapar. 

Valorile tale se pot schimba acum, poti sa reconsideri ce e valoros in viata si poti capata niste valori mai spirituale, mai inalte, mai umanitare, care nu sunt doar despre resurse materiale, ci mai mult despre valori interne. 

PESTI

Mercur Retrograd in Casa 3 – te poate reconecta cu persoane din trecut, mai ales cu rude, vecini, colegi, frati, surori, sa refaci un proiect online, legat de comunicare, site, publicitate, marketing, poate sa reiei niste tranzactii, ceva legat de zona de vanzari, comert. Ai mai multa grija de parole, chei, emailuri, masina, telefoane, laptopuri si alte device-uri de comunicare aflate aici, sa nu le pierzi, sa nu se strice. Pot aparea intarzieri si dificultati in aceste domenii. 

Ai grija la calatorii scurte, mai ales cu masina, pot fi decalate, intarziate, anulate sau pot aparea dificultati si intarzieri pe durata lor. Ai grija la documente, contracte acum, nu e ideal sa le semnezi acum si sa le faci, pot aparea probleme si sa fie nevoie sa le refaci, daca e musai, citeste-le cu multa, multa atentie. 

Ai multa grija la modul in care comunici in aceasta perioada, poti sa stranesti conflicte, certuri sau pot aparea neintelegeri, tu sa spui una si sa se inteleaga altceva si invers, sa apara greseli din cauza unor neintelegeri legate de o informatie. 

Se poate sa te reconectezi cu prieteni, rude, vecini, colegi mai vechi (cu posibilitatea unor discutii aici), o echipa cu care ai mai lucrat, sa revizuiesti niste acte, documente, contracte, proiecte mai vechi ce reapar si necesita revizuire, poate legate de vanzari, comert, publicitate, pr, marketing, media, comunicare, ceva scris, vorbit, ceva legat de educatie, predare, informatie, traning, sa refaci un plan de business. Ceva se poate sa fie nevoie sa refaci aici, sa lucrezi mai mult, sa apara probleme ce trebuie remediate. 

VARSATOR

Mercur Retrograd in Casa 4 – poate o sa fie nevoie sa refaci ceva legat de casa, sa redecorezi, revizuiesti ceva, sa refaci niste acte/documente legate de o proprietate si sa fie mai dificil, mai greu, sa necesite mai mult efort, pot aparea discutii cu familia poate cu teme mai vechi, poate ceva de echilibrat aici, sau pur si simplu sa reiei legatura cu cineva din familie, sa vizitezi un loc din trecut, din copilarie, sa iti investighezi trecutul, radacinile, stramosii, sa te reconectezi cu ceva de aici, cu traditiile din familie sau tara. 

Se poate sa revizitezi casa natala sau tara natala, poate parintii, familia, poti afla niste informatii noi legate de trecutul tau, de radacini, ceva ce nu stiai sau poate e nevoie sa ai niste discutii serioase cu familia ta, sa reconsideri relatia cu ei. 

E posibil sa apara si intarzieri legate de vanzarea, cumpararea, renovarea, constructia unei case/proprietati, probleme cu documente ce trebuiesc refacute sau legate de o proprietate, ori o relocare. E insa o perioada buna sa redecorezi, sa repari, sa refaci lucruri in casa sau sa ai niste discutii importante legate de o reorganizare in viata de familie, o complicatie cu un membru al familiei.

Daca lucrezi in domeniul imobiliar, psihologie, grija fata de ceilalti, poate e nevoie sa refaci ceva in munca ta, sa muncesti mai mult si sa depui un efort mai mare, sa apara multe lucruri de refacut, schimbat. 

CAPRICORN

Mercur Retrograd in Casa 5 se poate sa regandesti sau sa reorganizezi ceva legat de copii, poate de programul lor, de scoala, sau ceva se schimba in viata lor si trebuie sa refaci ceva. La fel, poti avea discutii pe teme mai vechi cu partenerul, sa revizuiesti ceva in relatie, sa reluati niste activitati mai vechi sau un proiect mai vechi, poate sa redefiniti termenii relatiei sau pot aparea parteneri din trecut sau doar sa te gandesti la ei si sa ai niste constientizari. Poti relua un proiect mai vechi, o afacere, o idee, un site sau un hobby pe care il faceai cu placere si poate acum il perfectionezi, il faci in alt mod, retusezi, schimbi. 

Te poti reconecta acum cu un iubit din trecut (sau poate doar sa te gandesti la el si sa ai niste constientizari) sau poti reexamina relatia actuala, sa regandesti ceva aici, sa stabilesti alti termeni, sa o imbunatatesti, poate sa faceti mai multe activitati pe care le faceati in trecut, niste locuri in care ati mai fost, poti sa te gandesti la cum poti reaprinde flacara. 

Daca esti singur/a, poti sa iti revizuiesti atitudinea vis a vis de relatii, sa schimbi ceva in modul tau de relationale. 

Poate sa regandesti sau sa reorganizezi ceva legat de copii, poate de programul lor, de scoala, sau ceva se schimba in viata lor si trebuie sa refaci ceva. 

Poti relua un proiect mai vechi, o afacere, o idee, un site sau un hobby pe care il faceai cu placere si poate acum il perfectionezi, il faci in alt mod, retusezi, schimbi, repari, sa imbunatatesti ceva din aceste domenii (ceva ce exista deja). 

Poti sa te gandesti mai mult la lucrurile care iti aduc bucurie si placere, la distractie si cum o poti readuce in viata ta. 

SAGETATOR

Mercur Retrograd in Casa 6 – se poate sa fie nevoie sa refaci sau sa regandesti ceva legat de munca, sa schimbi ceva, un proiect, o munca/un job vechi poate sa apara din trecut, sa reincepi un proiect mai vechi de munca, sa regandesti total munca ta (daca mai vrei sau nu sa lucrezi unde o faci acum sau in acelasi domeniu) sau sa te reconectezi cu vechi colegi de munca. Mai poate insemna doar ca se schimba ceva in mediul tau de lucru, in program, in modul in care faci lucrurile sau in rutina si programul tau de zi cu zi, sa reorganizezi ceva, sa replanifici. 

Mai poate insemna ca o veche probleme de sanatate reapare si trebuie sa o rezolvi sau ceva din rutina ta de sanatate zilnica trebuie schimbat, sa iti schimbi dieta, stilul de viata, sa mai ceri un diagnostic sau sa schimbi ceva legat de medic sau de medicatie. Poti relua si niste reparatii. 

Poate o sa te gandesti ca vrei sa mananci mai sanatos, sa adopti o dieta, sa faci mai multa miscare. Daca ti-ai neglijat sanatatea, acum pot reaparea multe probleme din trecut. Iti poti reorganiza acum rutina si programul zilnic astfel incat sa fie mai placut, mai armonios, te ajuta sa te organizezi mai bine zi de zi astfel incat sa simti mai mult calm si mai multa pace. E o perioada extrem de buna sa schimbi ceva in dieta ta sau in stilul de viata! 

Daca ai afacerea ta, poti sa regandesti ceva legat de ea, de angajatii tai, sa restructurezi ceva legat de ei, sa renunti la cativa, sa ii testezi, sa schimbi ceva in relatia cu ei, in reguli. 

Poti sa regadesti acum munca ta, jobul tau, sa faci o evaluare si sa decizi daca ramai aici sau mergi catre o noua directie. Nu inseamna neaparat sa renunti la un job, poate doar sa regandesti niste aspecte sau poti avea acum un proiect care implica mai multa munca si energie, sa fie nevoie sa rescrii, sa schimbi, sa modifici, sa iti folosesti mai mult skill-urile legate de comunicare, sa faci un research amanuntit, sa fii mai atent/a la detalii, ceva care mai tarziu se finalizeaza cu succes si iti aduce beneficii mai tarziu in Iunie. 

La fel, daca ai inceput o dieta, un regim, o schimbare in stilul tau de viata si rutina zilnica, in Iunie poti vedea deja niste rezultate. Poti sa iti regandesti atitutdinea si perspectiva cu privire la sanatatea ta si stilul tau de viata. Iti poti schimba rutina si programul zilnic. 

Poti face o reevaluare in munca, in sanatate, in rutina ta zilnica, in obiceiuri, poate sa rediagnostichezi ceva, poate sa lucrezi intens la un proiect legat de munca, poate sa simti ca ai foarte multe lucruri de facut in fiecare zi, ca ai un program incarcat si e nevoie sa te organizezi mult mai bine. Poate pentru ca e nevoie sa muncesti mai mult, e nevoie sa organizezi mai bine lucrurile acasa, sa faci mai multa ordine, sa planifici mai bine viata ta, sa angajezi pe cineva care face curatentie sau are grija de copii etc. 

SCORPION

Mercur Retrograd in Casa 7 aduce o revizuire a relatiilor, a parteneriatelor, contractelor. Poate insemna ca scoti acum niste oameni din viata ta sau ca o relatie trebuie regandita. Poate discutii in relatii pe teme mai vechi ce reapar, poate relatii vechi sa reapar in viata ta fie pentru a le reface, fie pentru a avea o incheiere sau niste lamuriri, un contract vechi ce reapare sau trebuie modificat cumva acum, ceva in relatia cu un partener de afaceri sau in legatura cu clientii poate avea nevoie de o revizuire. 

E o perioada cand e indicat sa fii mai atent/a la relatii, colaborari, parteneriate, se poate schimba viziunea asupra lor, sa apara informatii din trecut, oameni din trecut cu care sa rezolvi ceva mai vechi, sa te reconectezi cu oameni sau clienti din trecut, un iubit, un prieten. 

Poti reevalua niste relatii acum, sa le regandesti, sa stabilesti alti termeni sau sa ai intarzieri legate de contracte, colaborari, vanzari, cu un client, poate trebuie sa refaci ceva aici ori sa lucrezi acum la un proiect solicitant mai ales mental pe care il faci, refaci, regandesti impreuna cu cineva, cu un partener. 

Un alt lucru care se poate intampla este sa reapara o relatie din trecut, te poti reconecta cu cineva din trecut, fie sa reluati relatie, fie sa aiba loc un closure, o vindecare, o eliberare. Ori poti sa te gandesti acum mai mult la vechile relatii, la tipare relationale si sa poti vedea acum o alta perspectiva despre ele. 

Ai ocazia acum sa renegociezi un contract, o colaborare, un parteneriat, poate sa reiei un proiect pe care il refaci si are legatura cu arta, frumusetea, design, lux, entertaiment, petreceri, organizare evenimente, poate redecorezi. Dar toate pot avea legatura si cu o colaborare cu alte persoane. 

Mercur aduce mai multe discutii si comunicare pe teme relationale, poate intarzia sau reface un contract, o semnare, o complicatie ce apare si care are legatura cu ceva ce altcineva trebuia sa faca, care nu depinde de tine. 

BALANTA

Mercur Retrograd in Casa 8 unde poate aduce intarzieri legate de bani, banii altora, reviziuire a banilor comuni (cu partenerul), investitii, mosteniri, taxe, secrete pot sa iasa la iveala, ceva legat poate de intimitate si incredere. Mercur aduce in vizor teme legate de revizuirea unor subiecte financiare, legate de taxe, investitii, asigurari, fonduri mutuale, mosteniri, pensii, banci, refinantari, ipoteci, imprumuturi, resurse comune cu partenerul de viata sau de afaceri, resursele ca si cuplu, finantele clientilor, pensii (alimentare sau de alt tip) – toate acestea au nevoie de mai multa atentie, ceva ce trebuie refacut, regandit, reanalizat aici, pot aparea complicatii si au nevoie de mai mult efort acum, o atentie deosebita aici, poate trebuie sa refaci niste documente.

Poti sa reiei acum lucrul cu emotiile, cu subconstientul, cu limitarile si tiparele tale, blocaje, sa mergi adanc in tine, poti lucra singur/a sau cu un terapeut acum si sa ai rezultate bune, poate sa alegi o metoda diferita acum sau sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva aici, sa capeti alta intelegere, mai adanca. 

Poti lucra si pe teme sexuale, legate de intimitate, de incredere versus tradare, de vulnerabilitate si cum poti face sa fii mai deschis/a in relatii. 

Riscurile financiare si investitiile riscante nu sunt indicate pana pe la jumatatea lunii Mai. Cand devine direct, dupa 15 Mai, lucrurile din aceste domenii incep sa se miste si sa inainteze.

FECIOARA

Mercur Retrograd  in Casa 9 si poti avea putin de furca cu niste documente, hartii, poate din strainatate, sa pui la punct niste calatorii si trebuie sa fii mai atent/a sau sa reiei niste studii, niste informatii, niste legaturi cu anumiti profesori.

Poate readuce tema unei calatorii mai vechi la care te gandeai si voiai sa o faci, poate reiei niste studii, refaci conexiunea cu un vechi profesor/mentor care apare din nou acum in viata ta, poate sa lucrezi la un proiect legat de educatie, cunoastere, intelepciune. 

Pot aparea intarzieri legate de documente pentru vize sau chestiuni legale, internationale, poate niste intarzieri cu niste acte pentru o facultate, universitate, sa dai din nou un examen sau sa reiei pregatirea pentru unul. Ai grija la calatorii acum, se poate sa apara probleme si intarzieri, sunt indicate doar daca au fost planificate mai de mult sau daca e ceva care reiei acum. 

Se poate sa te regandesti la o recalificare, sa inveti ceva ce apoi se poate transforma in cariera. 

Deasemenea iti poti schimba acum, poti sa revizuiesti niste credinte si filosofii de viata, iti poti schimba putin perspectiva despre ce inseamna viata pentru tine, ce cauti tu in viata ta, ce fel de viata iti doresti si ce ai vrea sa lasi in urma sau sa vezi cand te uiti in spate la viata ta. Sunt intrebari grele si importante pe care ti le poti pune acum si ai sansa sa iti reconfigurezi perspectiva despre viata. 

LEU

Mercur Retrograd in Casa 10 – acum poti reface un proiect legat de munca, poate sa regandesti directia in cariera, sa apara conversatii dificile cu o figura de autoritate (sef, un barbat) sau poate aparea un proiect de munca care necesita acum mult mai mult efort, mai multa munca, poate mai ales skill-uri legate de comunicare, scris, vorbit, vanzari, marketing, pr, publicitate, poate sa reapara o propunere mai veche in cariera, poate ai aplicat pentru un job in trecut sau te gandeai mai de mult la un proiect care apare acum si are loc o reconectare. 

Cariera ocupa un loc central. Poti reorganiza ceva aici, regandesti, sa fie nevoie de mult mai mult efort aici, poate legat de un proiect, ceva mai stresant ce are nevoie de refacere, sa folosesti foarte mult abilitatile mentale. Pot aparea mai multe responsablitati. 

Poate sa apara un proiect acum legat de cariera in care e nevoie sa investesti mai mult din skill-urile tale legate de comunicare, scris, vorbit, marketing, publicitate, sa refaci un site, sa refaci o strategie de promovare etc. 

Poate insemna si o schimbare in cariera sau legata de imaginea ta publica, poate niste chestiuni ce reapar legate de autoritati, relatia cu autoritatile. 

La jumatatea lui Mai, cand iese din Retrogradare, poti vedea rezultatele, chiar daca a durat mai mult sau ai depus mai multe efoturi.

RAC

Mercur Retrograd in Casa 11 – te poti reconecta cu prieteni vechi, sa lucrezi la un proiect legat de comunicare, ceva care atinge un public larg, ceva legat de marketing, publicitate, internet, social media. Poti sa renunti acum la niste prieteni, la un cerc social, poate aparea unul din trecut cu care te reconectezi. E si o casa a castigurilor si poti sa avea unele legate de ceva din trecut care se finalizeaza acum. 

Poate sa fie o perioada in care reiei niste legaturi mai vechi cu prieteni sau grupuri de oameni, prieteni, cercuri sociale, poate sa rearanjezi niste relatii aici, sa le reconsideri, sa le resetezi, sa scoti anumite persoane din viata ta, sa regandesti cu cine doresti sa te asociezi de acum incolo. Poti afla niste informatii despre anumiti prieteni, poti face niste schimbari legate de social media, de prietenii de acolo, de grupuri sau de imaginea ta pe internet, sa schimbi strategia de marketing, de promovare pe social media.  

Poti sa regandesti niste scopuri mai vechi. Te poti reconecta cu vechi clienti sau poti schimba niste detalii legate de ei. 

Sau poti lucra la un proiect in care sunt implicati mai multi oameni, persoane cu care ai un scop comun, iar anumite lucruri legate de acest lucru necesita schimbari, reviziuiri, sau sa reiei un astfel de proiect mai vechi, care implica mai multi oameni. Poti lucra la acest proiect undeva in spatele cortinei si cand Mercur revine direct, la jumatatea lui Mai, sa poti sa il scoti la lumina si sa aduca castiguri, caci Casa 11 este si casa castigurilor. Sau sa aduci la lumina un produs care se adreseaza catre o audienta mare. 

GEMENI

Mercur Retrograd in Casa 12 – te poate face sa revizuiesti niste obiceiuri, tipare prin care te sabotezi, adictii, demoni ascunsi, frici si lucrurile subconstiente care iti guverneaza viata.

E important sa iti oferi in aceasta perioada mai mult timp de odihna, de relaxare, sa dormi mai mult, poate sa meditezi, caci te simti putin deconectat/a de lume, cu capul in nori. 

E o perioada buna sa mergi catre meditatie si lucruri spirituale, ocult, astrologie sau vindecare holistica, sa consulti un terapeut, sa lucrezi cu lumea invizibila, poti avea vise mai intense, sa primesti mesaje, sa lucrezi cu subconstientul, sa mergi la psiholog. Poti avea niste experiente spirituale, viziuni, insight-uri sau sa citesti mai mult materiale din zona spirituala. 

E o perioada buna pentru retragere (o sa simti nevoia de izolare, de a sta singur/a) si cercetare, studiu adanc, intens sau a lucra la un proiect in spatele scenei, poate mai ales unele legate de scris, vorbit, comunicare, predare, internet, site, publicitate, marketing, poate legate de imaginatie, vizuale, grafice, creative, pictura, muzica. Se poate insa ca ele sa mearga putin mai greu. Poate fi un proiect cu un prieten sau grupuri de oameni. 

Ai grija la obiecte pe care le poti pierde sau care se pot strica: telefon, laptop, chei de la masina, emailuri, acte, documente, carduri. Pot aparea probleme de comunicare si pot sa iasa la iveala niste secrete acum, ceva ce nu stiai, o informatie, ceva ce s-a intamplat pe la spatele tau si acum e nevoie sa iei niste decizii legate de ele. Ai grija mai ales la neintelegeri in comunicare, sa spui ceva, sa se inteleaga altceva, sa spui un lucru si sa ajunga din gura in gura la cu totul alt inteles.

Mai poate insemna ca trebuie sa refaci niste documente legate de calatorii, tari straine, vize. Ai grija la calatorii in tari indepartate, se poate sa apara intarzieri, blocaje, sa nu pierzi ceva. 

Sursa imagine: Sasha Purdy / StyleCaster

Advertisement

2 thoughts on “Mercur Retrograd in Taur pentru fiecare zodie 

  1. Pingback: Eclipsa – 5 Mai
  2. Pingback: Mercur Direct

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.