Luna Noua in Pesti: Echilibrul dintre credinta si precautie

Astazi avem o Luna Noua ce se formeaza la 2 grade Pesti.

Simbolul Sabian al acestei lunatii este: O veverita se ascunde de vanatori, iar intelesul ei este sa ne gasim echilibrul dintre credinta (Pesti) si precautie (conjunctia cu Saturn pe care o face aceasta lunatie).

In orice situatie, raspunsul nu este nici frica, nici credinta oarba, ci prudenta. Sufitii spun “ai incredere in Dumnezeu, dar leaga-ti si camila”, noi ii spunem popular: “Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in plasa!”.

E important sa visam, sa credem in magie, in bunatatea Universului si dorinta lui de a ne face pe plac (Pesti), iar aici incepe antrenamentul cu tine prin care iti cresti “muschiul” credintei. Dar apoi vine Saturn, realitatea, materialul, care ne intreaba ce pasi reali ai facut pentru implinirea dorintelor?

E usor sa ramai in visare (si escapism), dar simbolul celor 2 Pesti la polaritate pozitiva reprezinta unirea celui care urca cu cel care coboara, ceea ce este sus cu ceea ce este jos, cerul cu pamantul, celestul cu materialul, credintei cu actiunea.

Si o alta tema in aceasta perioada data de intalnirea lui Chiron si Jupiter in Berbec, un semn guvernat de Marte si de energia care ne indeamna sa pornim catre implinirea dorintelor noastre, este aceea prin care e important sa ne dam seama daca dorintele dupa care alergam sunt chiar ale noastre? Sunt izvorate din individualitatea noastra pura?

O intrebare pe care am invatat sa mi-o pun in ultima vreme a fost: Vreau EU CU ADEVARAT? Si aici puneti voi cele mai “arzatoare” dorinte (casa, masina, relatie, copii, job etc.) dupa care tot alergati de mult timp si nu par sa se implineasca. Stiti de ce e importanta intrebarea asta? Pentru ca fara sa ne dam seama, subconstient (Pesti), putem alerga toata viata dupa niste vise sau scopuri (Pluto in Capricorn) care nici macar nu sunt ale noastre, ci a lu’ mama, tata, bunica, ale societatii, culturii etc. si mare ne e mahnirea ca si atunci cand se implinesc, mult ravnita bucurie nu apare…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.