Despre noi inceputuri, Luna Noua in Varsator, Noul an Chinezesc si Noul an Astrologic

Noi oamenii iubim ideea de noi inceputuri, de aceea sarbatorim cu fast noul an la sfarsitul lunii Decembrie (noul an Caledaristic), noul an Chinezesc care incepe acum pe 22 Ianuarie, imediat dupa Luna Noua in Varsator. Apoi mai avem un nou inceput la Echinoctiul de Primavara, cand Soarele intra in Berbec si anunta primavara si trezirea la viata a naturii (noul an Astrologic).

Adevarul este ca noul inceput de an calendaristic s-a simtit tare amortit cu Marte si Mercur Retrograd, dar oricum luna Ianuarie este aceasta Luni a calendarului si inca suntem in perioada de hibernare si interiorizare a iernii.

Luna Noua in Varsator si Uranus Direct

Pe 21 Ianuarie avem Luna Noua in Varsator, iar in urmatoarea zi, guvernatorul Varsatorului, Uranus, ultima planeta ramasa retrograda pe cer isi reia mersul direct. De aici, avem toate planetele in mers direct pana in Aprilie asa ca energia incepe sa se miste si o simtim cum se acumuleaza treptat.

O luna noua in orice semn indica noi inceputuri, in Varsator cu atat mai mult fiind un semn al viitorului si rezolutiilor.

Anul nou Chinezesc – Iepurele de Apa

Tot pe 22 Ianuarie se sarbatoreste Noul An Chinezesc si intrarea pe o noua energie – cea a Iepurelui de Apa.

Insa Iepurele de apa are o energie care ne indeamna sa incetinim, sa ne tragem sufletul (mai ales dupa acesti ani de reconstructie interioara) si sa ne stabilim ce este cu adevarat important pentru noi. Lucru intarit si de Jupiter in Taur care vine sa ne schimbe valorile pe care le avem in viata, ce pretuim si ce ne dorim.

E important sa curgem in acest an prin multiplele schimbari ce se anunta pe banda rulanta (si astrologic multe planete isi schimba semnul: Jupiter in Taur, Saturn in Pesti, Pluto in Varsator si Nodurile pe axa Berbec/Balanta). Deci e important sa fim in curgere (Iepurele este de Apa) si sa ne miscam mai mult prin intuitie si inima.

E important sa ramanem deschisi la posibilitati si sa ne miscam cu usurinta si acceptare prin schimbari.

Iepurele este simbol de creatie, fertilitate si renastere, asa ca fiecare va avea o dorinta de a crea ai naste ceva nou: un proiect, o afacere, un copil, un nou mod de viata si a fi, noi moduri de gandire… o noua identitate.

Si Saturn in Pesti are o energie creativa similara, insa anul acesta are si o latura practica, tangibila, sa aducem dorintele, visele, schimbarile in planul material.

Asa cum spuneam, noi oamenii ne entuziasmam de ideea de noi inceputuri, dar de multe ori ne pierdem pe drum, uitam scopul final. Si Varsatorul (unde poposeste si Pluto cateva luni) este o energie care vorbeste despre scopuri de viitor si scopuri pe termen lung, despre vise si dorinte. Asa ca desi ne poate lua valul (apa) si apar schimbari pe traseu, ajustarea e necesara, insa e important sa nu uitam scopul final (oricare e el pentru noi in acest an).

Schimbarea este singura constanta a vietii.

Anul nou Astrologic – Echinoctiul de Primavara

Pana in Martie se pare ca pregatim terenul pentru marile schimbari, curatam buruienile si ne pregatim de imperecherea iepurelui (actiune) din cel mai fertil sezon al anului – Primavara. Atunci si energia creatoare a Naturii lucreaza alaturi de noi.

Iepurele este primul animal care apare cand zapada incepe sa se topeasca, la fel un simbol de fertilitate.

In ritualurile pagane din Europa, Echinoctiul este sarbatorit prin arhetipul Ostara, zeita Primaverii sau Eostra (East-Ra – unde Ra este Soarele). Oestrus, cuvantul din care deriva cele doua nume, inseamna un animal in calduri, un simbol pentru fertilitate asociata cu bogatia naturii ce se trezeste la viata si incepe sa rodeasca odata cu Primavara.

Cuvantul este sinonim estrogen si face acest simbol unul pur feminin asociat cu ciclicitatea (de aceea e important sa fim in acord cu ciclurile lunii si de aceea e si mai important mai ales pentru femei sa fie in armonie cu ciclul lor menstrual) si nasterea, procesul de germinare atat al naturii, cat si al ideilor noastre pe care incepem sa le aducem acum la lumina si incepem actiunea.

Energia Echinoctiului este ideala pentru renastere in noi forme, pentru noi inceputuri, pentru curatenie, pentru initiere si actiune, pentru a ne apuca de planuri, a purcede catre indeplinirea scopurilor si dorintelor, pentru proiecte noi de tot felul, pentru plantarea semintelor ce vor incepe sa germineze sub lumina calda a Soarelui renascut!

Concluzii

Si sa ma intorc la ce am spus initial, noi oamenii iubim ideea de noi inceputuri, de aceea salile de sport sunt pline in Ianuarie, iar in Februarie bate vantul.

Totusi avem multiple ocazii de noi inceputuri atat de-a lungul anului, cat si de-a lungul vietii indiferent daca avem 25 sau 55 de ani. Indiferent de Echinoctiu, An Chinezesc sau planete retrograde.

Ceea ce e important insa este natura intentiilor si scopurilor.

Sunt externe sau interne? Sunt pentru Sufletul tau sau pentru ca asa dicteaza societatea? Vin cu adevarat din individualitatea ta? Sau inca vrei sa demonstrezi ceva cuiva? E ce iti doresti tu? Sau ce isi dorea mama ta? Sau isi doreste partenerul?

Inainte de a seta scopuri (Soarele) e important sa ne dam seama (Mercur – sa ne gandim) ce este cu adevarat important si valoros pentru noi (Venus) si doar apoi putem actiona catre ele (Marte). Dar si mai important este sa ne dam seama care sunt cele mai adanci nevoi ale noastre (Luna). Poate Venus vrea la exterior o casa, dar Luna cauta de fapt sentimentul de securitate sau de acasa, de a apartine. Poate vrei sa slabesti, dar de fapt ai nevoie de mai multa apreciere si acceptare.

Adevarul este ca se face un switch mare cand iti setezi sa zicem un scop de a avea mai putine kilograme pentru ca vrei sa ai mai multa energie, sanatate si grija de corpul tau. Devine un scop al tau cu tine si nu al tau pentru cei din jur sau de aderare la niste standarde sociale de frumusete. Am facut fix acest lucru in luna Ianuarie si am slabit in 2 saptamani, cat nu am reusit in 2 ani, simplu, armonios, rapid. Cate kilograme? Habar nu am, nu m-am cantarit nici inainte, nici dupa si nici nu ma intereseaza. De aceasta data nu a fost despre aspect fizic, ci despre grija si conexiunea mea cu corpul. La fel pentru orice alt lucru pe care ti-l doresti in viata ta. Cauta dorinta din spatele dorintei si vezi cum o poti transforma sa devina un beneficiu pentru tine, nu pentru ceilalti. (Berbec / Balanta)

Multi oameni nu au mai simtit anul acesta sa faca liste de noi intentii, poate si pentru ca inca eram imprastiati de energia retrograda, insa eu cred ca e mai mult de atat, cred ca ultimii 2 ani (poate chiar 3) ne-au adus mai aproape de autenticitatea noastra, am inceput o relatie intima si diferita cu noi si ne-am descoperit sau inca mai avem de descoperit ce inseamna cu adevarat pentru noi verbele “A avea” (Taur) si “A dori” (Scorpion) – axa Nodurilor Lunare in tranzit.

Anul acesta ne poate ajuta sa ne dam seama cu adevarat cine suntem si ce ne dorim, ce valorizam cu adevarat si abia apoi sa mergem sa obtinem. Asta pentru ca atunci cand nu ne setam intentii si scopuri de suflet, proprii, ale noastre, cand ajungem la ele ne simtim goi si neimpliniti, cautam rapid altele fara sa ne bucuram de ele. Asta ca pentru ca daca nu stim inca sa raspundem la intrebarea Berbecului: Cine sunt eu? – nu putem merge mai departe pe roata evolutiva asteologica.

Asa ca 2023 il vad ca un nou inceput care va tine tot anul. Avem ocazia sa ne nastem iar. Anii trecuti au fost toamna si Iarna Sufletului, multe au murit, dar si curatenia de primavara, am scos multe buruieni din noi, din adancul noastru, am pregatit un teren mai curat si mai fertil, iar anul acesta rasarim si scoatem capul la lumina in noi forme. Incepem sa mijim mai bine ochii catre adevarata noastra individualitate, catre noi dimensiuni ale fiintei umane si catre o noua lume.

2 thoughts on “Despre noi inceputuri, Luna Noua in Varsator, Noul an Chinezesc si Noul an Astrologic

  1. Minunat! Mulțumesc pentru confirmări și susținere! “Prietenii” îmi tot spun:”Nu ești singura!”( Căciulița de la “a”este lăsată deoparte pentru interpretare proprie, in funcție de context )👼👽Binecuvântări și Miracole la fiecare pas îți doresc!🌟

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.