Luna Plina in Rac

S-a downloadat putin mai tarziu mesajul de Luna Plina, dar e bun de urmat oricand:

Racul este semnul care contine familia, neamul, stramosii, trecutul si bagajul primit de la ei – Linia de descendenta. In acelasi timp este unul din semnele care ne vorbeste despre emotii, mai ales de inconstient, Luna, guvernatoarea sa, fiind Regina Emotiilor.

La aceasta Luna Plina, un pion principal in peisajul astrologic a fost (este) Chiron, cel care se ocupa de ranile noastre.

Ce pastram in inconstient contine si bagajul cu care venim de la stramosi. Si nu doar de la mama sau tata, se pare ca inclusiv bunicii si strabunicii au un aport chiar la nivel fizic, de celula si ADN. Stocam in corpul nostru trei generatii de istorie, cu tot cu traumele lor. Istoria cu familia ta incepe inainte sa te fii nascut. Biologia celulara a demonstrat deja aceste lucruri. Si iata de ce te trezesti cateodata ca repeti ce au facut deja ai tai, sau mai mult, sa ai niste emotii si trairi pentru care nu gasesti rational o explicatie incat vin de foarte de mult, poate ceva ce un stramos de-al tau a trait.

“Am sentimentul foarte puternic ca ma aflu sub influenta unor lucruri lasate neterminate si fara raspuns de parintii si bunicii mei, precum si de catre stramosi mai indepartati. Pare adesea ca intr-o familie ar exista un soi de karma impersonala care trece de la parinti la copii. Astfel, am avut dintotdeauna impresia ca si eu as avea… sa desavarsesc sau sa continui lucruri pe care cei dinaintea mea le-au lasat neterminate.” – Carl Jung

Astrologic vorbind, exista o teorie despre pozitia actuala a Lunii in harta noastra ca ofera informatii despre vietile trecute, ca ar fi locul unde am avut Soarele altadata – cu siguranta ofera informatii despre bagajul inconstient adus de la stramosi, familie si neam, dar si detalii despre peisajul din copilarie. O puteti analiza pentru mai multe detalii legate de tiparele inconstiente care pot rula pe pilot automat si care ne ghideaza viata si alegerile din background.

Racul este de unde ne tragem, Capricornul este unde aspiram sa ajungem. Racul e locul caldut din sanul familiei, Capricornul este iesirea in lume din matca, desprinderea, dar mai ales responsabilitatea de a iti lua viata in propriile maini, a iti asuma ca tot ceea ce ai in jurul tau este creatia si responsabilitatea ta. Chiar daca aduci pe pilot automat traume din trecut (familie, vechile vieti), ai si varianta de a iti dezvolta auto-controlul (Capricorn) ca sa le depasesti cand isi fac aparitia din nou si din nou. Aceasta este si definitia lui Saturn (guvernatorul Capricornului) – asumarea responsabilitatii pentru proiectiile din viata ta, roadele pe care le culegi in cosul tau in urma alegerilor, actiunilor si perceptiilor tale.

Nu suntem meniti sa devenim o replica a stramosilor, dar asta putem ajunge daca ne lasam in voia sortii (a se citi “inconstientului”), dar nici nu putem sa le ocolim, suntem o struto-camila intre ce au fost ei si ce putem sa devenim. Desi putem sa spunem sus si tare ca nu vrem sa ajungem ca mama sau ca tata, Universul, Inconstientul ne aduce cateodata in aceeasi barca.

“Daca o stare de fapt interioara nu este constientizata, atunci ea se produce ca destin in exterior.” Carl Jung

Mediul in care traim ne da forma identitatii, care este initial plina de proiectii. Pe masura ce ne acceptam responsabilitatea si ne luam evolutia si dezvoltarea in propriile maini, mastile incep sa cada si ajungem incet, incet la cine suntem de fapt. Dar sa nu uitam ca cine suntem de fapt, chiar si la nivel de structura celulara, contine si inteligenta si darurile stramosilor.

In final, e important sa ajungem la acceptare, empatie si intelegere vis a vis de familia si neamul nostru, sa ii onoram si sa ii imbratisam cu tot ce au avut de oferit. Caci atunci cand ii renegam, renegam de fapt o bucata importanta din noi. Tu fara ei nu ai fi existat.

Cand conexiunea cu parintii nostri curge liber, ne simtim noi insine mai deschisi sa primim ceea ce ne aduce viata. Cand legatura noastra cu parintii este deficitara sub orice aspect, simtim ca forta vitala de care dispunem e limitata. – din cartea Povestea ta a inceput de mult

Calea de mijloc se afla intre opozitia dintre Rac si Capricorn.

Advertisement

2 thoughts on “Luna Plina in Rac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.