12 zile de incetinire

De la Solstitiul de Iarna de pe 21 Decembrie si pana pe 1 Ianuarie, timp de 12 zile, avem o perioada de sarbatoare veche din care au derivat astazi cele 12 zile de Craciun (12 Days of Christmas) sau Yule (sau sarbatoarea lui Odin).

In timpuri stravechi, era o perioada de incetinire in care fiecare zi avea o semnificatie speciala. Fiecare zi era ca o reflectie a fiecareia dintre cele 12 luni ale anului ce se incheia sau pentru a privi cu nerabdare la urmatoarele 12 luni.

Timp de reflectie

Indiferent de traditiile sau de originile modului in care oamenii decid sa respecte aceasta perioada a anului, este important sa ne luam timp liber pentru a ne reincarca, a sarbatori si a intra usor intr-un nou an, dar si evaluarea si celebrarea tuturor realizarilor si invataturilor din experientele anului ce tocmai se incheie.

Partea in care ne uitam in spate si ne sarbatorim reusitele mi se pare foarte importanta pentru ca in general suntem atat de axati pe intentiile si scopurile de viitor, incat niciodata nu ne oprim sa ne sarbatorim victoriile si succesul. E important sa ne sarbatorim evolutia, sa ne uitam in spate sa ne bucuram de cat am crescut. Daca noi nu ne oprim sa o facem, daca nu ne bucuram de fiecare succes, nu ne vedem real valoarea.

Faceti din aceste 12 zile un ritual, unul pentru pace, liniste, bucurie, prezenta, recunostinta, lumina, intuneric, bune si rele, evolutie, ciclicitate si caldura interioara. ❤️

Am gasit un articol cuprinzator cu mai multe traditii din aceasta perioada. Il gasiti aici. Ma duc sa pun Iedera la usa. 🌿

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.