Alchimia Solstitiului de Iarna

Intrarea Soarelui in Capricorn anunta in fiecare an Solstitiul de Iarna si momentul cand ziua este cea mai scurta, iar noaptea cea mai lunga.

E un moment bun sa ne uitam la lectiile invatate in anul ce tocmai se incheie. E o sarbatoare a Soarelui, dar si o zi in care onoram intunericul, mortea si renasterea simbolizata de iarna si in care ne pregatim sa primim cu bratele deschise un nou an in care ne asteapta o noua etapa de evolutie (Renasterea Luminii).

Avem parte de noi inceputuri astrologice si energetice atat la 0 grade Capricorn (Soarele), cat si Jupiter la 0 grade Berbec. Doua semne cardinale, de inceput, de actiune, de initiativa combinate cu gradul critic 0, care indica si el un nou ciclu. Ni se ofera un nou inceput, o pagina alba pe care sa o scriem, o noua directie.

In aceasta liniste profunda a naturii, iarna ne cheama sa privim in adancurile noastre, sa ne reconectam cu fiinta noastra interioara, sa ne imprietenim cu intunericul din noi si din jurul nostru.

In aceasta perioada a anului ne aliniem cu sfarsituri si inceputuri, sfarsitul unui an si inceputul unuia nou, cu moartea si renasterea, cu odihna si reinnoirea, cu lumina si intunericul Macro Cosmosului exterior care mereu se oglindeste in Micro Cosmosul interior conform legii Hermetice Universale ca ceea ce este sus, este si jos si ceea ce este jos, este si sus.

Magia Solstitiului de Iarna

Ma uitam la un documentar despre piramidele din Egipt si arheologii de azi se minunau cum oare egiptenii au reusit sa construiasca piramidele dupa niste proportii atat de perfecte? Raspunsul lor, dupa multe cautari, a fost ca au masurat cu exactitate cum cadea lumina Soarelui in zilele speciale de Solstitii si Echinoctii (4 la numar – 4 laturi – 4 piloni astrologici cardinali – Berbec – Est, Rac – Nord, Balanta – Vest, Capricorn – Sud). De fapt toate templele antice sunt construite pentru a capta magia acestor fenomene.

Solstitiul de iarna este un portal ce se creeaza intre Pamant si Soare si un nou ciclu al Mamei Pamant.

Solstitiul de iarna este o celebrare a intunericului si a magiei lui, e momentul cand Soarele renaste.

Inca din vechi timpuri, Solstitiul era mereu integrat prin ceremonii, fiind considerat un eveniment sacru in care oamenii se pot conecta cu o energie speciala, cu o lumina – sau un intuneric infuzat care trezeste Adn-ul nostru codat in timp pentru a face shift-uri in anumite perioade.

Asta inseamna “valul dintre lumi este considerat mai subtire”. Este o perioada in care abilitatile noastre psihice sunt sporite si suntem mai deschizi la viziuni, insight-uri si mesaje.

Corpul nostru este capabil sa realizeze o alchimie spirituala, este echipat sa sublimeze materia bruta si sa o conduca catre zonele subtile din corpul nostru. Iar in aceasta perioada ea se face in “pantecul” intunericului. Acordarea fizica la intuneric, dar si psihica, exteriora, dar si interioara este ceea ce e natural sa facem in aceasta perioada a anului pentru a ne acorda cu Natura si Pamantul. Acordarea aceasta cu ritmurile universului nu au doar beneficii spirituale, ci si fizice.

Atunci cand stramosii nostri organizau ceremonii si au construit monumente pentru a marca Solstitiul de iarna, nu a fost doar in scop spiritual, ci si in scop biologic. Ei foloseau acest nod temporal puternic pentru a-si schimba si reseta in mod constient biologia.

Mama Pamant a fost mereu un simbol al nasterii, al conexiunii dintre barbat si femeie, a constientului si inconstientului, un loc de unde izvoreste noua viata dupa moarte. Inca din timpuri primitive, initierile se faceau in grote, in intuneric, sub pamant, in Egipt ele avea loc in piramide sau criptele de sub temple, in Persia, la fel, in caverne. Misterele din Mithra erau conduse si ele in temple sub pamant, in mitologia greaca Orfeu a coborat in Hades pentru a o cauta pe Euridice (simbol al sufletului pierdut), zeul indian Krishna a coborat in iad pentru a isi cauta cei 6 frati (cele 6 Chakre, el fiind a7a, Chakra Coroana), coborarea lui Hristos intr-un mormant timp de 3 zile inainte de inviere.

Noaptea, intunericul este in continuare utilizat pentru ritualurile shamanicecumva timpul petrecut singur in intuneric (grote, temple, pantece, morminte) este un pasaj de trecere, un pasaj magic.

In aceasta perioada a Echinoctiului, stramosii nostri sarbatoreau intunericul si desi in zilele noastre cautam tot mai mult lumina si iluminarea, intunericul are rolul sau si timpul sau. Viata se naste din intuneric (pantectul Mamei), semintele stau in intuneric sub pamant, noaptea care ne reseteaza sa incepem o noua zi, planeta noastra este inconjurat de intuneric, galaxia noastra s-a nascut dintr-o gaura neagra.

Intunericul declanseaza stari de constiinta extinsa

Corpul nostru este magia pe care o cautam. E echipat de la nastere pentru astfel de experiente (de constiinta extinsa). Avem receptori specifici pentru alterarea perceptiei si perspectivei, avem cai neuronale, de fapt cai in tot corpul, nu doar neuronale, care sunt special concepute pentru acest lucru.

Daca la Solstitiul de Vara ne conectam cu Lumina si Soarele, la cel de iarna e timpul sa onoram Pamantul si Intunericul, sa intram in frecventa lor, in energia electromagnetica ce pulseaza in miezul Pamantului si pe care stramosii stiau sa o foloseasca pentru a accesa intelepciune, memorii din alte timelineuri, o biblioteca vie ce traieste in corpul nostru.

“Misterele întunericului alchimic și ale magiei pământului se întrepătrund cu secretele alchimice, biologice, ale corpului nostru, în special cu puterea glandei pineale și a melatoninei.

Melatonina este hormonul bio-mistic al întunericului, al profeției, al regenerării și al renașterii.

Dar tocmai în momentele de întuneric, în adâncul nopții, melatonina îi dă indicații corpului nostru pentru a ne repara ADN-ul, pentru a ne reînnoi și întineri celulele, pentru a ne activa celulele stem, pentru a ne reface mitocondriile, pentru a ne crește și evolua circuitele neuronale, astfel încât să putem învăța din experiențele zilei, și pentru a avea un impact puternic asupra aproape fiecărui organ și sistem din corp.

Melatonina: Hormonul magiei timpului cuantic

În calitate de stăpână a întunericului, melatonina nu este doar hormonul nopții, ci și hormonul solstițiului de iarnă. Producția de melatonină din corpul nostru atinge randamentul maxim în noaptea solstițiului de iarnă, când roata sezonieră trece prin cel mai întunecat moment al său și deschide ușa către o biomagie foarte puternică, alchimia interioară a întunericului.

Dacă am trăi în deplină aliniere cu ritmurile circadiene și circanuale și cu modelul complex de lumină care ne modelează conștiința, biologia și sistemul endocrin, atunci Solstițiul ar fi un moment în care porțile înțelepciunii s-ar deschide, în adâncul Mamei Pământ, pentru a ne vorbi.”

Despre melatonina, glanda pineala, stari de constiinta extinsa… povesteste si Azra Bernard pe larg in acest eseu al Alchimiei Solstitiului de iarna si a Intunericului.

Despre legatura dintre Uranus si Glanda Pineala documentez acum un articol care va fi gata in curand. (Foto: Fontana Della Pigna Vatican)

Ritual pentru Solstitiul de iarna

Cu cateva zile (3) inainte de Solstitiu, dar si in ziua in care are loc, e timpul sa ne acordam la Intunericul din noi si Intunericul fizic. Putem face asta intr-o camera intunecata sau afara, in natura, privind rasaritul Soarelui si simtind cum incet, incet ne cuprinde intunericul noptii. Poti chiar sa stai intins pe Pamant pentru a crea o conexiune mai puternica.

Acorda acestor momente 15-30 de minute de liniste, in care esti doar tu cu tine, eventual poti asculta o meditatie sau melodie care te transpune mai usor intr-o stare de liniste, relaxare si receptivitate.

Ritual pentru Renasterea Luminii

Azra propune si un ritual pentru renasterea luminii de pe Pamant si din interiorul nostru:

* Daca este posibil, incercati sa va treziti in zori in dimineata Solstitiului de iarna si sa vedeti prima lumina. (Rasaritul Soarelui)

* Permiteti corpului sa devina sensibil si constient la diferite spectre de lumina.

* Creati un ritual pentru Solstitiului de iarna si aprindeti o lumanare speciala pentru a simboliza intoarcerea luminii.

* Meditati in intuneric total, cu o singura lumanare aprinsa, si apoi stingeti lumina lumanarii. Incearcati sa simtiti cum intregul corp se acordeaza cu intunericul.

2 thoughts on “Alchimia Solstitiului de Iarna

  1. Pingback: Luna Plina in Rac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.