Jupiter in Berbec – extinde-te dincolo de fricile si de limitarile pe care ti le-ai impus

Jupiter reintra in Berbec pe 20 Decembrie 2022 si ramane aici pana pe 16 Mai 2023. Fiind doar 5 luni in acest semn, e important ca in unele oportunitati ce apar sa ne aruncam ca Berbecul cu capul inainte, sa punem mana rapid si instinctiv pe cadourile oferite, caci asa cum apar, asa dispar. Jupiter ii favorizeaza in aceasta perioada pe cei curajosi.

Jupiter extinde. Aceasta planeta are rolul de a amplifica tot ceea ce atinge. In Berbec, ea amplifica sinele, curajul nostru si motivatia de a actiona. Nu uitati, Berbecul este semnul razboinicului. Aceasta energie ne indeamna sa luptam pentru ceea ce dorim si sa avem curajul de a ne alinia cu scopul sufletului nostru mai presus de orice altceva. E o perioada buna in care sa ne intrebam ce ne dorim si sa adunam curajul de a face aceste lucruri sa se intample. Ai grija totusi sa nu confunzi curajul cu inconstienta.

In timpul acestui tranzit putem sa simtim ca suntem omul potrivit la locul potrivit si timpul potrivit. Intuitie devine mai puternica si simtim unde sa actionam si unde nu catre oportunitatile care apar.

Aduce inspiratie pentru noi inceputuri, noi actiuni, noi proiecte, mai multa initiativa. Putem avea mai multa energie, motivatie si drive pentru asta. Colectiv, putem sa simtim mai multa nevoie de actiune, noi luptatori ce se arata si un spirit de lupta mai pregnant, mai ales a lupta pentru credintele noastre.

Cuvintele cheie ale Berbecului sunt actiune, initiativa, indrazneala, determinare, a lua atitudine, a ne asculta instinctul, a aduce lucrurile in existenta, a face lucrurile sa se intample. Dupa lunga visare din Pesti, viziunea se transforma in realitate.

Perioada ideala pentru Pionierat si Lidership. Eroul din fiecare iese la iveala si putem sa ne depasim multe limite. Putem avea curajul acum sa facem ce nu am avut curaj pana acum.

Berbecul inseamna propriile dorinte (pe care el pleaca bucuros sa le obtina), insa e posibil ca in urmatoarea perioada sa se schimbe ceea ce ne doream si sa ne trezim cu noi dorinte, noi directii in care vrem sa mergem, ca ne motiveaza altceva si renuntam la vechi convingeri pe care le aveam despre ce ne doream sau ce credeam ca o sa ne aduca bucurie.

Atentia se muta mai mult catre noi, dezvoltam un egoism sanatos si putem activa potentialul interior prin care devenim ceea ce suntem meniti.

Fizic ne simtim mai bine, mai vii, cu dorinta de miscare. Putem sa ne simtim inspirati de curajul altora sau putem inspira la randul nostru.

Focul interior se reaprinde. Potentialul nostru ne cere acum sa il vedem si sa il descoperim.

Extinde-te dincolo de ceea ce credeai ca este posibil, extinde-te dincolo de fricile tale si de limitarile pe care ti le-ai impus.

Abilitatea de a lupta pentru noi sau pentru o cauza.

Cu un Jupiter in semn de Foc, ne identificam puternic cu propriile noastre opinii, credinte si perceptii si este posibil sa luam lucrurile destul de personal daca altii nu sunt de acord cu noi! Pick your battles! Nu lupta insa doar de dragul de a lupta, caci Berbecul poate avea aceste tendinte si poate lupta prea aprig pentru credintele lui, chiar sa le impuna asupra celorlalti!

Intalnirea cu Chiron – Extinde-te dincolo de ranile tale

In periplul sau in Berbec, Jupiter ae intalneste cu Chiron in Martie, la 14 grade si incepe un nou ciclu. Tot atunci se formeaza si un Stellium cu Venus si Mercur aici.

Conjunctia aduce oportunitati mai mari de vindecare (Chiron) si crestere (Jupiter) in functie de casa in care are loc. Toate insa vor avea la baza rana primordiala in Berbec legata de libertate, independenta, adevarata noastra identitate, ranile si fricile lui Chiron pot fi despre curaj, ca nu esti destul de puternic, dubii si insecuritate, agresivitate si furie suprimata, evitarea unor decizii si actiuni importante, sentimente ca cine esti tu cu adevarat nu va fi acceptat de ceilalti, sentimente de lipsa de putere sau ca nu mai stim cine suntem cu adevarat.

Chiron poate aduce la suprafata emotii si frici subconstiente, poate teama de a actiona in anumite situatii, de a infrunta pe cineva, poate sentimente de lipsa de putere, lipsa curajului, lipsa initiativei, lipsa increderii in noi, ne poate arata diverse masti sub care ne ascundem, in ce zone ne compromitem, unde nu ne aparam drepturile, nevoile si dorintele.

Solutia este sa ne dam seama ce ne dorim si ce nu, care sunt dorintele noastre, sa ne oferim permisiunea sa spunem da sau nu exact cand simtim, chiar daca e greu sau avem o sensibilitate in aceasta zona. Cand ne accept aceasta teama si vulnerabilitate si invatam sa avem incredere in instinctul nostru care ne ghideaza (chiar si atunci cand ne este frica de refuz sau ca nu suntem destul de puternici), o sa ne dam seama ca putem lua decizii mai usor, ca putem actiona cu mai multa libertate.

Aici e o eliberare de credinte care ne tin departe de libertate si autenticitate. Cumva aceste tranzite ne pregatesc si pentru Nodul Nord care va intra si el in Berbec, in timp de Nodul Sud va intra in Balanta si va fi nevoie sa lasam in urme multe compromisuri pe care le facem pentru ceilalti si sa ne schimbam multe moduri de relationare.

Punctul unde se intalnesc cele doua energii este spiritualitate, mentorat, a ghida prin intelepciune si apar momente in care fie gasim o astfel de persoana care ne ajuta sa ne vindecam, fie noi ne transformam intr-una. Fie gasim persoane care ne inspira sa capatam mai mult curaj, fie noi devenim astfel de exemple pentru ceilalti oameni, surse de inspiratie.


Pe tine ce credinte si filosofii de viata te tin inca ingradit? Lipsit de curaj?

Ce povesti iti spui cand vine momentul sa te arunci in ceva nou?

Ce convingeri te opresc sa capeti libertatea de care simti nevoie?

Unde faci cele mai mari compromisuri? Unde simti ca te sufoci sub o masca de amabilitate, de responsabilitate, de compromis, unde spui da cand ai vrea sa spui nu?

Unde ai vrea sa ai mai mult curaj, dar te napadesc fricile?

Prin ce masti iti sufoci Sufletul? Unde aplici prea mult control? Ce metode de protectie ai pentru vulnerabilitatea ta?

Cum iti amani dorintele si unde crezi ca nu meriti sa primesti ce iti doresti?

Vointa si folosirea ei iti provoaca frica?

Cat de mare e sensibilitatea ta la opinia publica?

Cat de mare e frica de esec?


Frica oamenilor de necunoscut e conectata cu inconstientul si de resursele si bogatia ce zace in psihicul uman. Multi oameni se simt inadecvati cand se confrunta cu propria lipsa de putere. Frica data de lipsa puterii pentru ca se agata de aspecte mai superficiale ale personalitatii sale si pierde contactul cu persoana interioara atat de bogata. In final, aceasta frica il face sa isi exploreze interiorul si sa-si stabileasca adevarata identitate.

Advertisement

One thought on “Jupiter in Berbec – extinde-te dincolo de fricile si de limitarile pe care ti le-ai impus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.