Eclipsa Solara in Scorpion – 25 Octombrie 2022 – o sticluta cu esenta varsata

Eclipsele anul acesta au loc pe axa de destin Taur – Scorpion, Nodul Nord fiind in Taur si cel Sud in Scorpion.

Taurul ne invata ceva anul acesta, ceva ce nu stiam inca pe deplin, in timp ce in Scorpion suntem invitati sa dam drumul la anumite lucruri si sa invatam sa folosim tot ce e mai bun din Scorpion la polaritatile lui pozitive, lucruri pe care le luam frumusel si le ducem in Taur. Conform teoriei ca Nodul Sud trebuie aruncat la gunoi, de fapt echilibrul axei este cheia, ca orice in viata, precum echilibrul dintre lumina si intuneric.

In traducere?

Aceasta axa are in comun banii, insa mai adanc decat atat vorbim despre valoare, sentimente de valoare si sentimente de siguranta si securitate… cu toate derivatele lor din zilele noastre pe care le avem adanc inradacitate in noi inca de cand ne nastem: nu merit, nu sunt demn, sunt in lipsa, nu sunt intreg, imi lipseste ceva, neaiguranta, insecuritate, frica de viitor, frica ca nu suntem in siguranta in aceasta lume.

De aici deriva nevoia noastra de control a viitorului, a mediului, a realitatii si mai ales a emotiilor (Scorpion). De fapt noi incercam sa controlam pentru ca nu ne simtim in siguranta in aceasta lume. Nu suntem de condamnat daca ne gandim ce am trait, vazut si auzit inca din copilarie, cand ni s-a spus ca nu suntem niciodata de ajuns, ca nu e in regula sa ne exprimam emotiile si ca multe parti din personalitatea noastra sunt gresite… Am crescut cu credinta ca nu suntem destul de buni, ca nu suntem in siguranta sa simtitm ce simtim si mediul nu e unul sigur pentru noi. E foarte important sa avem rabdare si empatie fata de noi la aceste capitole!

Ceea ce luam bun de la Scorpion si ducem la vecinul Taur este abilitatea de a merge adanc in noi, puterea si curajul de a ne infrunta toate aceste frici si emotii, acolo se face switch-ul, saltul, vindecarea si transformarea. Degeaba fugim, degeaba ne dam dupa deget, degeaba fentam acest proces prin diverse tehnici spirituale.

Ce e atat de simplu (doar noi le complicam), dar in acelasi timp atat de greu pentru cum suntem construiti noi azi, este sa lasam sabia jos, sa darmam zidurile de control si sa ne lasam sa simtim:

⁃ sa ne simtim in siguranta sa vedem toate credintele limitative pe care inca le avem

⁃ sa ne simtim in siguranta sa ne acceptam toate emotiile fara sa incerc sa le controlez sau sa le schimb

⁃ sa ne simtim in siguranta sa SIMTIM, sa observam

Doar asa are loc alchimizarea, shift-ul de energie si de vibratie, doar asa o sa schimbam realitatea (Taur). Evolutia nu are loc in minte si in control. Siguranta in exterior fara una in interior nu exista sau nu rezista.

Simbolul Sabian

Eclipsa are loc la gradul 2 Scorpion, iar simbolul Sabian este “O sticla sparta si un parfum varsat”.

Desi ni se pare ca daca spargem containerul care suntem (al vietii noastre, carapacea care pare ca tine toate lucrurile impreuna, toate bucatile sparte din noi impreuna, controlul) totul o sa se duca la vale si o sa ne ameninte siguranta si securitatea… este doar o falsa perceptie plina de frica.

Cu totii “ne spargem” intr-o zi si e mai bine sa o facem intr-un mod constient, structurat si consecvent, sa ne asumam consecintele, caci altfel… precum o sticla de parfum varsat, o sa ne pierdem viata intr-o disipare de resurse, putere si potential (Taur-Scorpion), cu un sentiment etern de neimplinire.

Schimbare transformatoare

Aceast sezon al Eclipselor ne cere o schimbare transformatoare, diferita, altfel decat altadata, mult mai adanca si mai cu bagare de seama.

Suntem pe o axa spirituala (Scorpion) versus materiala (Taur). Apare o nevoie de a face schimbari constructive si structurate (Pluto in Capricorn) si care au rezultate in plan material (Taur) versus a fi imprastiat mental in multe directii spirituale (Marte in Gemeni) fara rezultate palpabile!

Disiparea mentala inseamna ca ramanem in control (in minte), e un consum inutil de putere si resurse fara rezultate reale, fara sa simti ce ai de simtit. E timpul sa rescriem niste tipare si obiceiuri in moduri cat mai practice, sa nu ne mai pierdem in tehnici spirituale cu care ne tinem doar in iluzia ca ne vindecam… (aspectul cu Neptun al acestei Eclipse).

E timpul sa lasam sticla esentei noastre sa se sparga fara teama ca ne va inunda (emotii), ci cu convingerea ca acolo o sa ne gasim cea mai mare putere (Aurul Alchimic)!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.