Ritmuri

Cuvant primit azi e Ritmuri. Totul are un ritm, muzica, dansul, inima, luna, planetele, natura, ziua, noaptea, marea, corpul nostru.

Cuvantul Ritm are legatura cu Timpul si chiar si aceeasi radacina cu Ritul de ieri <Rit>, caci e o trecere si Ritmul.

“Totul curge, in afara si inauntru, totul are mareele sale, toate lucrurile se ridica si coboara, oscilatia pendulului se manifesta in toate, masura oacilatiei la dreapta este masura oscilatiei la stanga, ritmul compenseaza.” – Kybalion

Ritmul inseamna polaritate, zi – noapte, flux – reflux, actiune – odihna, inspiratie – expiratie. Ritmul controleaza flow-ul de energie, iar secretul consta in a sta in acord cu el (al tau personal si al naturii).

Apropo de corp, ritmul unei femei este extrem de diferit de cel al barbatilor. Daca el e dotat sa poata lucra zi de zi, noi femeile nu suntem concepute pentru un astfel de ritm. Noi suntem ca Luna, in faze si in cicluri.

Fiecare avem un Ritm pe care e important sa il respectam si sa il onoram, iar el e diferit de la un om la altul. Pe de alta parte, ritmul de viata pe care il avem noi acum pe Pamant nu e compatibil cu noi, nu suntem conceputi pentru asta si ceea ce ma bucura este ca vad din ce in ce mai multi oameni care nu il mai urmeaza bezmetic, intrand in conflict cu propriul corp, propria minte si propriul suflet. E nevoie sa incetinim.

Nu poti planta rosii in zapada, la fel cum nu te poti forta sa actionezi, cand simti ca nu poti (adica poti, dar nu aduce usurinta, curgere).

Natura e cel mai mare Alchimist! Ea ne preda Ritmul. Ea evolueaza si ne destainuie mereu o simfonie. Alchimistii au stat si au observat natura, planetele si momentele cu cea mai buna vibratie, un timp specific ce contine forte subtile (Solstitiu, Echinoctiu, anumite tranzite planetare). La fel si in harta noastra astrologica sunt activate momente pline de vibratie in care putem evolua (tranzitele, progresiile etc.) si la fel tranzitele planetare de acum favorizeaza o anume vibratie si un anumit ritm de care trebuie sa tinem cont pe Pamant.

Daca as vrea sa va ramana un singur practic de azi, acela este sa va onorati ritmul propriu! Iar daca sunteti in contact cu emotiile, trairile, instinctele si intuitia voastra, va acordati imediat si la ritmul Naturii si al Universului!

Advertisement

4 thoughts on “Ritmuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.