Pasajele de trecere

Scorpionul (Nodul Sud aflat aici) ne arata in ultima vreme cum integram cu adevarat emotiile, cum le simtit real, cum le validam si le onoram in moduri in care nu am facut-o pana acum decat la un nivel superficial. Conectat cu Taurul (Nodul Nord aici), cum le dam voie sa fie simtite in corp pentru a le putea vindeca, unde sunt stocate traumele in corp (ca pozitie, organ etc.). Ma rog, e o noua miscare ampla aici in plina desfasurare.

Astazi voiam sa vorbesc despre transformare, trecerea de la o etapa la alta, pasajele de trecere din viata noastra, moarte si renastere in alte forme, atunci cand “cazi” (cu ghilimele de rigoare) si te ridici din cenusa. Toate intra in spectrul Scorpionului si toate sunt extrem de prezente in viata noastra acum, dar sunt menite sa fie intelese altfel.

Pasajele de trecere sunt momente in care trecem de la un stadiu la altul, de la o energie la alta, de la o identitate la alta, de la o forma la alta, de la un ciclu de viata la altul.

Moartea e un pasaj de trecere, Nasterea la fel, trecem in alte forme. Sarcina si perioada post-partum este un pasaj de trecere pentru o femeie catre arhetipul Mamei. Menstruatia, ovulatia, menopauza, pubertatea, si ele sunt rituri de trecere.

Ceea ce traim multi acum este un Shift profund de identitate si constiinta care este tot un pasaj de trecere.

Toate pasajele de trecere vin la pachet cu jelire, jelirea omului care a murit, jelirea pe care o realizeaza copilul dupa ce a trecut in forma pamanteana (plansul din primele luni), jelirea pe care o simte femeia mama care plange dupa femeia tanara (o alta forma a ei).

Asa ca anul acesta multi oameni jelesc vechea lor forma, identitate si tot ce stiau despre ei ca sunt. Si este absolut normal, e un proces pe care trebuie sa il imbratisam, sa il onoram si sa ne dam voie sa il simtim.

Pasajele de trecere erau acompaniate din cele mai vechi timpuri de ritualuri. Erau activitati si invataminte predate pentru a ajuta omul sa se “dezbrace” mai usor de vechiul rol, catre unul nou. In lumea moderna ele s-au pierdut…

Fara ele, fara sa le cunosti, omul devine confuz.

Un pasaj de trecere contine 3 etape: procesul de Separare, Tranzitia dintre cele forme si Reintegrarea (intoarcerea, Renasterea).

Lumea in care traim se afla in plin proces de Tranzitie, nu mai este nici ce a fost, a murit, nu este inca nici ceea ce e menit sa devina, nu a Renascut complet. Noi ne aflam in acest proces. Si e absolut normal ca noi toti sa simtim multa confuzie si teama in aceasta etapa. Transformarea pe care o facem insa este la nivel profund, interior, nu se vede inca in felul in care arata lumea, societatea, dar se ca intampla. Jelirea ei este deasemenea un proces necesar.

Bottom line, e important sa nu grabim pasajul de trecere, e important sa jelim vechea forma, sa ne oferim spatiu, timp, empatie sa simtim toate emotiile care insotesc aceasta tranzitie, astfel incat sa nu fim nevoiti sa le purtam cu noi pentru totdeauna si sa ne prelungim procesul.

Sa dai voie unor parti din tine sa moara, este o parte cheie din procesul numit viata!

Advertisement

4 thoughts on “Pasajele de trecere

  1. Pingback: Ritmuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.