Gratie Divina

Ma tot gandesc la cuvantul asta in ultima vreme << Gratie >>. Zilele acestea priveam florile cum se scutura, cu cata usurinta mor si cat de pline de gratie si delicatete sunt chiar si cand isi desprind petalele intr-un covor atat de frumos care se asterne pe jos. Natura e frumoasa atat cat se naste, cat si cand moare si se transform.

Ma uitam la definitiile cuvantului gratie, care pe langa delicatete, frumusete, usurinta in miscare, inseamna si transformare.

Gratia este Divinul Feminin in miscare. Cum putem sa traim cu mai multa gratie in viata noastra? Precum petalele florilor care cad dupa ce ne-au aratat cea mai frumoasa versiune a lor, e important sa ne acceptam cu gratie si transformarea, moartea, trecerea intr-o alta forma, sa ne acceptam cu blandete si partile care nu sunt frumoase, caci doar asa ne acceptam in intregime.

Cred ca gratia inseamna acceptare si iubire pe care e nevoie sa o revarsam mai intai asupra noastra si apoi asupra oamenilor din jur, sa ne si sa ii acceptam real, autentic, fara judecata. Doar asa nu ne facem si nu le facem rau. Oamenii nu au nevoie sa fie salvati, nu au nevoie de sfaturi, au nevoie doar de acceptare, sa inteleaga ca nu e nimic in neregula cu ei, ca nu sunt gresiti in niciun fel, ca nu le lipseste nimic… poate doar iubirea si acceptarea. Si cand le primim cu adevarat, abia atunci are loc cea mai profunda transformare.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.