Mercur Retrograd – sentimentul din intestine

Cum de s-a gasit mult asteptatul tranzit a lui Jupiter in Berbec sa se suprapuna cu intrarea lui Mercur in Retrogradare? Nimic random, caci ambele planete au legatura cu mintea, perceptia si perspectiva, iar in acest moment avem mare nevoie de a face un salt aici.

In plus, Berbecul este despre intuitie, acel zvac si “spark” care te face sa actionezi fara frica (sau indiferent daca simti frica, dorinta de actiune e mai mare decat frica), deci e ceva dincolo de ratiune (Mercur), e acel “gut feeling” tradus un sentiment in intestin, in stomac, cand simti in corpul tau ce e bine si ce nu (uite si Taurul). In corp exista o stransa legatura intre intestine si creier, dar asta e o discutie mai larga, separata, despre cum microbiomul nostru intestinal ne influenteaza gandirea. Intestinul e denumit si al doilea creier.

De aceea si Mercur e bezmetic acum, se face shut down la creier ca sa renuntam la rationalizarea deciziilor pentru a merge mai mult catre ce simtim sa facem si mai ales (cu Nodul Nord in Taur si Sud in Scorpion – plus pasajul dintre Eclipse) ce simtim in corp? Ce iti spune emotia din corp? Ce iti spune intuitia?

M-am dus la Dex pentru cuvantul Intuitie“Capacitate înnăscută de contemplare lăuntrică, datorită căreia s-ar putea cunoaște adevărul fără participarea activității raționale, logice a conștiinței, fără ajutorul experienței.”

Berbecul = Intuitie pura

Folosind doar mintea, fara conexiunea cu corpul, care stocheaza o inteligenta cosmica, nu ne utilizam adevarata intelepciune cu care suntem inzestrati.

Acest an este si despre renuntarea la control (lectie predata si de Jupiter in Pesti care nu a terminat, se intoarce pentru Masterat la finalul anului, dar si de Nodul Sud in Scorpion – ce lasam in urma), iar mintea este cea care doreste mereu sa controleze, asa ca a venit timpul sa scoatem balaurul din Mercur Retrograd si sa il onoram asa cum se cuvine, sa facem cu adevarat un shift de paradigma si sa il privim ca pe o perioada care ne ajuta, nu care ne incurca. Daca renunti la controlul mintii si la a te agata sa controlezi viitorul, apar posibilitati si mai bune in care lucrurile se pot desfasura, apar acele miracole si magia Universului in manifestare.

Ce scrie in fiecare articol clasic legat de Mercur Retrograd? “Sa te astepti ca lucrurile sa nu decurga cum ai planificat tu.” Cum ar fi sa te astepti ca ele sa decurga de fapt mult mai bine decat ti-ai imaginat tu si nu mai rau?

Asta presupune sa dai drumul la control si trecut, la frica si la tendinta mintii de a controla tocmai ca se teme de schimbare si se agata de trecut, de familiar, de ceva care s-a intamplat deja (caci ea lucreaza cu ceea ce cunoaste deja, cu familiarul). Dar Berbecul este despre nou, iar Jupiter despre credinta si optimism.

De la ce m-am luat? O experienta misto pe care am avut-o ieri despre cum lucrurile nu decurg in perioada asta cum ne propunem noi, dar asta nu inseamna neaparat ceva rau, ci o putem trece in paradigma ca ele se pot desfasura mai bine decat ne-am imaginat: Ne-am dus la o proprietate pe care o avem sa facem masuratori pentru a face gardul, dar gardul era deja facut de vecinul nostru. 🤣 Au decurs lucrurile cum am planificat noi? Nu. Dar au decurs infinit mai bine decat isi imagina mintea noastra. ❤️

2 thoughts on “Mercur Retrograd – sentimentul din intestine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.