Astro Update: Marte in Sagetator – optimism, curiozitate, credinta si intuitie

Pe 13 Decembrie 2021 Marte intra in Sagetator. Ce e interesant in aceasta perioada este intalnirea lui cu Nodul Sud aflat in ultimele zile pe axa Gemeni-Sagetator.

Aspectul poate aduce la lumina ceva ce trebuie lasat in urma, Nodul Sud e mereu conectat cu trecutul, cu ce e disfunctional, un punct de scurgere de energie unde au loc eliberari.

Putem sa regandim si sa analizam acum niste actiuni din trecut, sa reparam niste greseli, sa capatam o noua perspectiva despre ceva din trecut. Marte ne spune ca pentru a merge catre nou, mai e ceva vechi ce trebuie reviziuit, sa integram niste lectii legate de vechi moduri de gandire, perspective si filosofii de viata ce se cer schimbate odata pentru totdeauna. Unde sunteti inca prinsi in capcana propriei limitari mentale?

Isi pot face aparitia teme vechi (in functie de casa astrologica) pe care acum alegem sa le facem la fel si sa ne conduca la acelasi rezultat (de regula unul care nu ne este bun, ci unul facut din inertie, obisnuinta si spatiul de caldut) sau putem alege sa actionam diferit si sa obtinem un rezultat diferit.

La Nodul Sud se afla trecutul noastru, iar acesta este mereu familiar, confortabil, caldut. La Nodul Nord se afla calea evolutiva, viitorul, noul, nefamiliarul, progresul, cresterea, dar si o galeata de rezistenta din partea noastra. Prin natura lor, aceste puncte aduc ajustare karmica, de destin si ne indeamna sa mergem catre schimbare, nou si evolutie, de aceea pot fi neplacute, caci ne scot din zona noastra de confort si ne aseaza mai bine pe calea destinului nostru. Nu poti vindeca Nodul Sud, fara sa imbratisezi Nodul Nord. Cand alegi Nordul, toate lucrurile merg mai usor, se aseaza pe un fagas in care totul se aliniaza, insa asta nu inseamna ca aruncam la gunoi tot ce gasim la Nodul Sud, caci acolo avem cadouri, avem talente si abilitati exersate.

Nu uitati ca axa Gemeni – Sagetator este despre minte, gandire, perceptie si aici e nevoie sa aiba loc schimbarea, ea ne cere sa facem o ultima reorientare a mintii, o realizare, o subtila reorientare a mintii care nu schimba nimic, dar schimba tot. Este cunoastere ca oriunde mergem, orice facem, orice vedem, intalnim aceeasi realitate: constiinta proprie si doar ea trebuie ajustata ca lumea sa se schimbe. 

Urmeaza-ti intuitia

Dupa o perioada de internalizare si introspectie realizata in Scorpion, dupa o reconectare cu dorintele cele mai adanci ale sufletului nostru, Marte este gata de actiune. Tot in Scorpion si-a cladit rezerva de putere interioara si a invatat sa-si asculte inima si ce ii sopteste ea. A venit momentul sa ne lasam ghidati in actiunile noastre de intuitie. Daca lectiile au fost facute, e un moment excelent ca actiunile noastre sa fie ghidate de cele mai adanci dorinte.

Curiozitate si curaj

Nelinistit si plin de energie, Marte in Sagetator are nevoie de activitate fizica si nu poate sta locului prea mult timp, vrea sa se miste, sa vada si sa exploreze cat poate de mult. Curiozitatea lui nu are limite, iar setea de aventura este constanta. Curajosul explorator este precum “Yes Man”, deschis sa exploreze teritorii, iar nevoia de actiuni noi aduce rezultate noi. Liber si salbatic, Marte in Sagetator cauta mereu aventura.

Optimism si credinta

Forta lui Marte in Sagetator inseamna actiune facuta cu credinta, cu optimism si entuziasm, folosofia lui de viata este pozitiva, iar curajul si spontaneitatea nu ii lipseste.

Marte in Sagetator considera ca merita tot ce e mai bun, nu se sfieste sa ceara si pleaca la lupta optimist, cu credinta ca o sa castige, lucru care se intampla de cele mai multe ori. Rezultatele sale depind intotdeauna de filosofia sa de viata. El vede posibilitati unde ceilalti nu le vad, e deschis catre orice, stie ca viata e o calatorie si important este drumul, mai putin destinatia finala. Ghidarea in viata si-o face dupa credintele si valorile sale, pe care cauta mereu sa le imbogateasca, iar arcul lui tinteste tot timpul in sus.   

Marte devine fara limite (precum Jupiter, guvernatorul Sagetatorului) si vrea sa se arunce in vastele posibilitati pe care ni le pune viata la dispozitie. Capatam o viziune mai larga, intampinam dificultatile cu o mai mare usurinta si suntem dispusi sa riscam. Aici o sa va rog sa nu uitati de moderatie, caci Marte in Sagetator nu prea stie ce inseamna, cateodata nu evalueze corect riscurile si se arunca in diverse actiuni crezand ca e nemuritor, ca nu poate sa greseasca niciodata si ca nu are cum sa nu-i iasa.

In cautarea adevarului

Energia noastra s-ar putea sa se duca in urmatoarea perioada catre actiuni ce tin de invatare, educatie, comunicare, explorare, aventura, descoperire, expansiune si largire a orizontului fie prin cunoastere (studiu), fie prin calatorii.

Marte in Sagetator vrea tot! Vrea sa vada locuri, oameni, vrea sa invete, vrea cunoastere si este mereu in cautarea adevarului. Firea lui este deschisa catre orice informatie noua, fiecare loc si om ii largeste perspectiva si ii imbogateste cunoasterea, el nu vrea doar o simpla calatorie in care sa bifeze niste atractii turistice, el vrea experiente ce il ajuta sa isi expansioneze mintea si sufletul, el nu merge in Africa sa calareasca elefanti, el merge sa inteleaga cum traiesc bastinasii, ce mananca, ce ritualuri au, ce credinte le guverneaza viata, ce inseamna cu adevarat cultura lor, ce poate invata de la ei astfel incat sa capete o viziunea mai larga despre viata si lumea in care traim.

Marte in Sagetator e prietenos, deschis si ii place sa se distreze. Se poate sa ne revina cheful de mai multa distractie, de intalniri cu prietenii, de povestit, de glume, de activitati in natura si aer liber, de joaca si chiar de sport.

Iesi copile cu parul balai si rade la soare, doar s-a indreptat vremea si vremea se indrepta dupa rasul meu!

De fapt energia s-ar putea sa se imprastie spre o mie de lucruri, putem incepe o gramada de proiecte si ne pierdem pe drum, caci ne plictisim si altceva mai interesant ne capteaza atentia. Ne ajuta totusi Mercur proaspat intrat si el in Capricorn cu consecventa, rabdare si determinare cand ne apucam de ceva. Avem entuziasm, actionam cu optimism, dar sa nu uitam sa ne dozam energia corect, astfel incat sa ne ajute sa finalizam actiunile incepute. Daca inca nu sunteti siguri de noua cale pe care doriti sa mergeti, atunci poate e timpul sa il lasati pe Marte sa exploreze cat poate de mult in aceasta perioada, sa incerce cat mai multe lucruri noi, sa descopere.

Ca o concluzie, daca in timpul tranzitului lui Marte in Scorpion v-ati reperat adevaratele dorinte ale sufletului, e momentul sa actionati catre implinirea lor cu multa energie si optimism, sa spuneti “da” noilor oportunitati, sa ramaneti deschisi catre orice apare nou si sa aveti curajul sa explorati chiar daca nu cunoasteti inca toate detaliile, o sa le descoperiti ulterior, o sa invatati pe masura ce avansati, o sa gasiti oamenii de care aveti nevoie. Nu uitati de prezenta si de bucuria oferita de calatoria si drumul pana la destinatia finala.

Nu avem tocmai o atmosfera de sfarsit de an in care curge lapte si miere, e multa tensiune in aer, insa putem sa il folosim pe Marte in Sagetator sa capatam o perspectiva mai clara despre “de ce mie?”, “de ce acum?”, “care este scopul acestor evenimente?”, “ce am de invatat/schimbat acum?”.

Sursa imagine: Carlos Quevedo

Advertisement

3 thoughts on “Astro Update: Marte in Sagetator – optimism, curiozitate, credinta si intuitie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.