Mesaje Alchimice: Creator, Creatie, Creativitate

In povestea Creatiei spusa de Hermes in cartea Corpus Hermeticum, Dumnezeu a creat Cosmosul din care a separat cele 4 elemente (pamant, aer, foc, apa). Apoi a organizat cele 4 elemente in 7 Raiuri, 7 sfere: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn, sfere ce calatoreau in cercuri si influentau destinul.

Alchimistii credeau ca miscarea planetelor are un inteles dincolo de legile fizice si ca erau simboluri metafizice ce au influenta asupra Pamantului, insa nu ne dicteaza actiunile, iar adevarata intelepciune se castiga cand stim care sunt influentele lor si cum putem opera mai bine cu ele. Mai mult, fiecare planeta este o reprezentare a unei parti din noi conform corespondentei “Precum in Cer, asa si pe Pamant”.

Ei considerau ca intelepciunea are 3 parti:

Alchimia (Lucrarea Soarelui: transmutarea omului de la o conditie inferioara in una spirituala)

Astrologia (Lucrarea Lunii: intelegerea planetelor si utilizarea lor in procesul de evolutie)

Magia (sau Teurgia, arta lucrarilor divine, partea practica de ritualuri al carui scop final este uniunea cu partile noastre inalte, contopirea cu Constiinta Divina cu ajutorul fiintelor divine)

De pe Pamant, Soarele este cea mai importanta planeta pentru noi, la fel in Astrologie si Alchimie, e personajul central, scopul nostru, viata si sensul ei, drumul catre autoactualizare, catre a ne atinge potentialul nostru maxim.

Soarele inseamna creatie, creativitate – omul e o fiinta creatoare precum Dumnezeu (care a creat tot si toate), iar la capitolul creatie Casa 5 si Leul guverneaza si copiii, un alt act de creatie. Omul e facut sa creeze si daca nu o face, Hermeticii spun ca omul se simte “steril” = incapabil sa realizeze ceva, isi neaga puterea generatoare a vietii pe care am primit-o de la Creator.

Creatia nu inseamna doar opere de arta sau copii, puterea creatoare se afla in fiecare om si e important sa devenim constienti de ea, de natura noastra Divina. ❤️

2 thoughts on “Mesaje Alchimice: Creator, Creatie, Creativitate

  1. Mulțumesc infinit Paul Elena!🌈🌟

    joi, 11 nov. 2021, 09:05 WordPress.com a scris:

    > Elena posted: ” In povestea Creatiei spusa de Hermes in cartea Corpus > Hermeticum, Dumnezeu a creat Cosmosul din care a separat cele 4 elemente > (pamant, aer, fic, apa). Apoi a organizat cele 4 elemente in 7 Raiuri, 7 > sfere: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter si” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.