Periplul de 4 luni a lui Venus in Capricorn: despre limite, asumare si responsabilitate in relatii

Venus incepe azi (5 Noiembrie 2021) o calatorie in Capricorn care va dura 4 luni, pana in Martie, pentru ca va contine si Retrogradarea ei in acest semn. De regula Venus traverseaza un semn in 1-2 luni, insa acum are ceva sa ne transmita din Capricorn unde se intalneste si cu Pluto.

Venus va fi anul viitor o planeta importanta de urmarit pentru ca este guvernatoarea Nodului Nord in Taur, asa ca, impreuna cu Eclipsa de pe 19 din aceasta luna deja se declanseaza temele acestei axe.

In Capricorn, Venus aduce teme relationale si sociale legate de putere, autoritate, limite. Aici, relatiile capata o nota mai sobra, mai formala, mai detasata, sunt incurajate mai ales relatiile profesionale, de munca (si poate fi o perioada cand muncim mai mult, dar cu placere), iar cele personale au nevoie de noi valente ce implica stabilitate, o responsabilitate mai mare din partea noastra, niste limite si reguli mai clare, o nevoie de o baza si o fundatie puternica, o nevoie sa construim ceva impreuna cu un partener, sa ne setam impreuna scopuri pe termen lung.

Venus in Capricorn ne poate arata acum si persoanele din viata noastra ca nu vor sa isi asume un angajament si responsabilitatea unei relatii in adevaratul sens al cuvantului.

Venus ridica standardele in Capricorn, e mai pragmatica si orientata catre rezultate, walk the talk, nu se arunca in relatii usor, dar cand o face stie ca e una care are un viitor stabil. Asa ca, e posibil ca in aceste 4 luni sa reevaluam daca relatia noastra contine aceste calitati si chiar e o ocazie buna sa trecem relatiile la alt nivel daca sunt ceea ce avem nevoie, sa ne asumam responsabilitati mai mari in relatii.

Folositi acest tranzit pentru o constructie solida in viata personala si profesionala!

La nivel social, Venus in Capricorn poate sa intensifice in urmatoarele luni discutiile legate de limitarile si restrictiile autoritatilor, de cat de responsabile sau nu sunt deciziile lor, la fel pot aparea multe conflicte legate de putere.

Venus conjunctie Pluto

De Craciun, pe 26 Decembrie, Venus face conjunctie cu Pluto. Cel putin in Noiembrie, dar si in Decembrie, alegeti-va bataliile mai constient si intr-un mod matur si responsabil.

Conjunctia aduce nevoia de a transforma felul in care relationam, scoate la lumina pasiuni (pentru oameni, lucruri, activitati), emotii intense (frici relationale, tipare subconstiente, tendinte de gelozie, control, jocuri de putere, frici legate de bani), lucruri ascunse, interzise, tabu.

E nevoie de relatii adanci si o conexiune autentica, de intimitate si pasiune, iar atunci cand relatiile nu indeplinesc aceste nevoi, Pluto poate sa le arda cu usurinta sau sa le ajute sa se transforme si sa renasca.

Aceasta perioada poate aduce crize emotionale si relationale, o perioada intensa, dramtica, dar si vulnerabilitate, abilitatea de a lasa sufletul dezbracat de orice teama, masca sau zid, astfel incat sa nu mai ramana nimic intre noi (relatiile noastre) si adevarul propriu, intre noi si partener.

E indicat sa cautam in adancul nostru tiparele care se repeta, de unde le avem, cum functioneaza, cum ne sabotam, pe ce fond le atragem, ce frici le genereaza si cum putem sa le ardem si sa le transformam. E important sa ne dam seama ce avem nevoie cu adevarat de la o relatie, care sunt adevaratele dorinte ale sufletului nostru si care sunt sperficiale si/sau sociale, dar si cum putem sa ne conectam la un nivel mai adanc unii cu ceilalti.

La nivel social poate fi un moment cand luptele de/pentru putere sa se intensifice.

Deci cand pasim in noul an, Venus va fi retrograda. (sansele sa petreceti Anul Nou cu fostul /fosta cresc 🤣, glumesc, ba nu! :))

Venus Retrograd ne poate arata acum ce trebuie refacut la fundatia unei relatii, ce nu functioneaza, ce trebuie rediscutat si poate fi o ocazie buna sa reluam niste teme de conversatii grele si probleme mai vechi.

Va fi un moment bun sa:

• ne resetam valorile (personala sau a unui partener), ce alegem sa apreciem, ce ne place, ce calitati apreciem la ceilalati, dar si in la noi, cum relationam

• multe aspecte relationale vor fi revizuite (atat relatii de iubire, cat si de prietenie sau parteneriate de afaceri – mai ales cele apropiate si intime), relatii vechi sau persoane din trecutul nostru pot sa reapara in viata noastra (nu este indicat sa incepem o relatie noua sau un parteneriat in perioada de retrogradare)

• repararea sau refacerea anumitor relatii

• probleme relationale vechi pot reaparea

• putem sa redefinim felul in care aratam sau stilul vestimentar (nu este insa recomandat sa facem schimbari drastice legate de felul in care aratam in aceasta perioada – tuns, vopsit, stil vestimentar, cumparaturi ce necesita sume mari de bani, dar putem sa ne gandim la ele si sa le punem in practica cand Venus isi reia mersul direct)

• reevaluari financiare (bilanturi, cheltuieli, credite, imprumuturi – nu sunt indicate creditele, refinantarile, parteneriatele noi, insa poate fi o perioada buna sa achitam sau sa primim niste datorii mai vechi)

• reluarea sau redescoperirea unui talent

Multe relatii se pot termina, insa avem si oportunitatea de a le restructura din radacina (reafimarea iubirii, refacerea legamintelor, reaprinderea flacarii, resucitarea pasiunii), sa ne gandim foarte bine inainte de a lua o decizie daca asta ne dorim cu adevarat, ce are bun, ce are mai putin bun relatia respectiva, unde putem face compromisuri, unde nu, unde sunt prea multe limite, unde prea putine, cine nu isi asuma responsabilitatea deloc, cine mai mult.

Mai ales in perioada retrograda, 19 Decembrie 2021 – 29 Ianuarie 2022, fiti atenti la temele sale din Capricorn si la casa in care se afla in harta voastra.

Verificati mai ales Ascendentul, apoi semnul Soarelui.

Unde se afla Capricornul in harta voastra, acolo Venus vine cu niste teme ce trebuie abordate (si refacute, reluate) in urmatoarele luni, dar si cu multe lucruri placute, pana la urma Venus este o planeta benefica ce aduce usurinta, bucurie si placere.

🐏Berbec – cariera si statut social, relatia cu figuri de autoritate, asociati, proiecte de munca

🐃Taur – educatie, studii inalte, calatorii, o conexiune internationala, afaceri internationale, filosofie de viata/credinta/viziune, relatia cu un profesor, maestru, guru, relatia cu strainatatea

🎭Gemeni – finante (mai ales comune, ale partenerului sau din surse externe – banci, clienti, investitii, asigurari, mosteniri), crize, traume si transformari psihologice, emotionale, intimitate, sex, secrete, ocult, ceva ascuns sau interzis, tabu, vindecare (mai ales psihologica), relatia cu un partener (discutii legate de sex, intimitate si/sau finante)

🦀Rac – relatii, clienti, parteneriate, colaborari, contracte – aici toata paleta de relatii e afectata direct

🦁Leu – munca, proiecte, relatia cu colegi de munca sau mediul de lucru, angajati/angajator, rutina zilnica, sanatate, animale de companie

🧘🏼‍♀️Fecioara – relatii, iubire, relatia cu copii, poate un proiect creativ sau o idee creativa, distractie, placeri, hobby-uri

⚖️Balanta – casa, camin, proprietati, familie, parinti, radacini sau o constientizare/vindecare emotionala, siguranta si securitate, relatia cu un membru din familie

🦂Scorpion – comunicare, scris, vorbit, cursuri, promovare, marketing, vanzari, media, PR, ceva social, proiecte, echipe, idei de afaceri, calatorii scurte, relatia cu vecini, frati, surori, rude, colegi de munca sau mijloace de transport (masini)

🏹Sagetator – bani, finante, resurse, o sursa de venit, valori si valoare, stima de sine, talente, siguranta si securitate, achizitii, corp, alimentatie, relatia pe care o ai cu banii sau cu corpul tau, imaginea de sine, stima de sine

🐐Capricorn – corp, aspect fizic, sanatate, directia in viata, perspective despre viata, relatia ta cu tine, tu versus ceilalti

♒️Varsator – viata privata, secrete, imaginatie, creativitate, calatorii indepartate, spiritualitate, relatia cu Divinitatea/Universul, relatii secrete, ascunse, sexuale

🐡Pesti – conexiuni sociale, relatia cu grupuri de prieteni, relatia cu grupul social, organizatii, asociatii, networking, castiguri, afaceri, scopuri pe termen lung

Sursa imagine: Cosmic Collage

Analize scrise

Descopera o serie de rapoarte astrologice in scris!

Advertisement

2 thoughts on “Periplul de 4 luni a lui Venus in Capricorn: despre limite, asumare si responsabilitate in relatii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.