Mesaje Alchimice: Sezonul Scorpionului

In cartra “Magdalene Mysteries” (v-am mai scris despre ea cand o citeam) exista un capitol dedicat jelirii, arta jelirii practicata in antichitate de preotese si vrajitoare, ca o forma de arta feminina practica in Misterele Feminine, ca un ritual de initiere ce are puterea de a ne duce adanc in noi. Maria Magdalena a jelit la mormantul lui Isus, in Egipt, Isis folosea aceste ritualuri intense in cautarea lui Osiris (Divinul Masculin) pentru ca dorea sa il renasca.

In timpuri antice, oamenii onorau jelirea, lacrimile (si noi aveam bocitoare) si sentimentele intense si neplacute ce salasuiesc in corp, cu ajutorul ei realizau un spatiu feminin, mistic care ii ajutau sa ajunga la inima Gaiei.

Ma gandeam ca in Scorpion avem toate aceste elemente: ocultul, vrajitoarele, initierile, ritualuri, moartea, renasterea, lumea de dincolo, emotiile intense, abilitatea de a patrunde adanc in ele si folosirea lor, toata paleta de parti “urate” din noi pe care nu le acceptam si le ascundem, toata paleta de emotii intense si neplacute, jalea, durerea, tristetea, lacrimile care atunci cand erau onorate in vremuri antice, prin anumite ritualuri, aveau abilitatea sa deschida, sa extinda si sa aduca oamenii adanc in interiorul lor. Reprimarea lor (la care suntem maestrii) face exact opusul, aduce contractare, inchide si alunga oamenii.

Nu intamplator, jalea e conectata cu sexul si abundenta financiara, tot domeniul Scorpionului. Aceasta energie a abundentei si cea sexuala raspunde cand toata aceasta paleta de emotii e onorata, recunoscuta si continuta. Are nevoie de autenticitate si de adevar.

4 thoughts on “Mesaje Alchimice: Sezonul Scorpionului

 1. Thank you very very much….

  mar., 2 nov. 2021, 07:45 WordPress.com a scris:

  > Elena posted: ” In cartra “Magdalene Mysteries” (v-am mai scris despre ea > cand o citeam) exista un capitol dedicat jelirii, arta jelirii practicata > in antichitate de preotese si vrajitoare, ca o forma de arta feminina > practica in Misterele Feminine, ca un ritual de init” >

  Like

 2. Si iti foarte mulțumesc pentru ce ai scris ,simt si io aceasta perioada intens, acum 4 zile am trăit jelirea, plângerea pe linia paterna a tot ce au fost ei ,toată neputința lor ,deși nu mi-am dat seama la început ce se întâmplă, credeam ca a revenit fața structurilor mele vechi însă mă simțeam străină de ce experimentam și tot odată ca fiind o perna cu memoria neamului din care vin și când am identificat ce se petrece cu mine am îmbrățișat energetic pe întreg neamul meu ,iubind neputința lor ,și faptul ca observatorul din mine a putut vedea dinamica în care erau ei și în care am fost și io ,aceea cum.sa îmi fac viata grea ,mizerabilă, pe tipare gen viata e grea etc etc și dacă nu îmi pot face io viata grea, pai atunci sigur găsesc pe cineva sa îmi poată face .
  Ei!și după ce am scanat ceea ce simțeam….au urmat mari dureri în corpul fizic, incredibil ,și o plângere, o jale ,o ardere a tot ce o fost pe linia paterna .
  Profund recunoscătoare de proces aduc mulțumire neamului meu pentru tot ce sunt pentru ce au fost ei pentru varianta ce pot fi ,pentru ca io sunt varianta îmbunătățită a lor 🥳🥳🥳🥳🎊.
  Si din nou iti mulțumesc suflete drag ,te simt ,te iubesc ,mulțumesc ❤🤗

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.